Υπάρχει πιο δροσιστικό κοκτέιλ από ένα mojito; Από όλα τα κλασικά και εύκολα κοκτέιλ, αυτό το εμβληματικό κουβανέζικο ποτό βρίσκεται στην κορυφή της λίστας. Όπως και η μαργαρίτα κοκτέιλ, η αυθεντική εκδοχή έχει λιγότερη ζάχαρη από ό,τι έχει στα μπαρ και τα προκατασκευασμένα μείγματα. Δείτε πώς μπορείτε να φτιάξετε ένα απλό αλλά τέλειο μοχίτο!
Πώς να φτιάξετε ένα mojito
Το mojito είναι ένα ξινό κοκτέιλ που προέρχεται από την Αβάνα της Κούβας. Κάποιοι λένε ότι επινοήθηκε το 1500, άλλοι το 1800 με τη γέννηση της εταιρείας ρούμι Bacardi. Σε κάθε περίπτωση, η θέση του ως εμβληματικό κουβανέζικο κοκτέιλ εδραιώθηκε από τη δεκαετία του 1930, όταν ο Έρνεστ Χέμινγουεϊ βοήθησε στη διάδοσή του.
Το αυθεντικό μοχίτο βρίσκεται στη λίστα με τα επίσημα κοκτέιλ IBA της International Bartender Association. Αυτό σημαίνει ότι έχει έναν «ακριβή» ορισμό, αν και φυσικά ερμηνεύεται διαφορετικά από τους μπάρμεν σε όλο τον κόσμο! Δείτε τι περιέχει μια κλασική συνταγή μοχίτο:
- Φρέσκια μέντα
- Χυμό λάιμ
- Ρούμι
- Απλό σιρόπι
- Σόδα
Για να το φτιάξετε, απλώς θα κόψετε τη μέντα, θα προσθέσετε το χυμό λάιμ, το ρούμι και το απλό σιρόπι και θα το ανακινήσετε σε ένα σέικερ για κοκτέιλ. Στη συνέχεια, γεμίστε το ποτήρι με σόδα και είστε έτοιμο να το σερβίρετε.
Ο σωστός τρόπος για να πολτοποιήσετε τη μέντα
Ο αναδευτήρας για ποτά πολτοποιεί απαλά τα βότανα ή τα φρούτα για να απελευθερώσει τους χυμούς και τα αρώματά τους. Αυτή η τεχνική χρησιμοποιείται συχνά σε κοκτέιλ επειδή βοηθά τις γεύσεις να ενσωματωθούν καλύτερα από ό,τι αν ρίχνατε απλώς ένα κλωνάρι μέντας κατευθείαν μέσα στο ποτό. Δείτε πώς να πολτοποιήσετε τη μέντα με τον σωστό τρόπο:
- Τοποθετήστε τα φύλλα μέντας στον πάτο ενός σέικερ για κοκτέιλ. Εάν δεν έχετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μεγάλο μεταλλικό κύπελλο ή μπολ.
- Χρησιμοποιώντας έναν ξύλινο αναδευτήρα για κοκτέιλ ή μια ξύλινη κουτάλα, πολτοποιήστε απαλά τη μέντα για να απελευθερώσετε τα αρώματά της.
Ένα μοχίτο που είναι όσο γλυκό χρειάζεται
Πολλές συνταγές μοχίτο είναι σαν να πίνεις ζαχαρόνερο. Αυτή η συνταγή όμως είναι τόσο γλυκιά όσο χρειάζεται. Φυσικά, αν σας αρέσουν τα ποτά σας πιο γλυκά, μπορείτε να προσθέσετε περισσότερη ζάχαρη στο κοκτέιλ σας. Υπάρχουν δύο επιλογές για να φτιάξετε αυτή τη συνταγή για mojito, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας:
- Απλό σιρόπι: Μπορείτε να το αγοράσετε ή να το φτιάξετε στο σπίτι, ζεσταίνοντας σε μια κατσαρόλα ίσες ποσότητες ζάχαρης και νερού.
- Σιρόπι σφενδάμου: Το καθαρό σιρόπι σφενδάμου είναι ένα εξαιρετικό φυσικό γλυκαντικό για κοκτέιλ με πολύ απαλή γεύση.
Ο καλύτερος πάγος για mojito: θρυμματισμένος ή σε κύβους;
Ο θρυμματισμένος πάγος λιώνει πιο γρήγορα. Έτσι, εάν προσθέτετε ανθρακούχο νερό σε ένα κοκτέιλ, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε παγάκια και όχι θρυμματισμένο πάγο. Το ίδιο ισχύει και για το Μοχίτο, καθώς περιέχει σόδα.
Πότε μπορείτε να σερβίρετε ένα Μοχίτο
Ένα mojito είναι υπέροχο ως:
- Ένα από τα καλύτερα καλοκαιρινά κοκτέιλ
- Ποτό για οποιοδήποτε πάρτυ
- Ποτό για δείπνο
- Ποτό για μπραντς
Η καλύτερη συνταγή για ένα κλασικό και αυθεντικό μοχίτο
Χρόνος προετοιμασίας: 5 λεπτά
Χρόνος παρασκευής: 0 λεπτά
Μερίδες: 1 ποτό
Συστατικά
- 6 φύλλα μέντας και τρία επιπλέον για το γαρνίρισμα
- 2 κουταλιές της σούπας χυμός λάιμ
- 2 κουταλιές της σούπας απλό σιρόπι
- 4 κουταλιές της σούπας λευκό ρούμι
- ½ φλιτζάνι σόδα
- μία φέτα λάιμ για τη διακόσμηση του ποτηριού
Οδηγίες
- Σε ένα σέικερ για κοκτέιλ χτυπήστε απαλά τα φύλλα μέντας μέχρι να βγάλουν τα αρώματά τους.
- Προσθέστε το χυμό λάιμ, το απλό σιρόπι και το ρούμι. Γεμίστε το σέικερ με πάγο και ανακινήστε μέχρι να κρυώσει το μείγμα.
- Τοποθετήστε τον πάγο σε ένα ποτήρι και στραγγίστε το υγρό μέσα στο ποτήρι. Γεμίστε το ποτήρι με σόδα. Γαρνίρετε με επιπλέον φύλλα μέντας και απολαύστε υπεύθυνα!
Για περισσότερες συνταγές για κοκτέιλ και νόστιμα πιάτα υψηλής και όχι μόνο γαστρονομίας, διαβάστε στο manday.gr, για να εντυπωσιάσετε τους αγαπητούς καλεσμένους σας οποιαδήποτε στιγμη της ημέρας!