Ας μιλήσουμε για την καλύτερη συνταγή για το κοκτέιλ Μαργαρίτα: ζουμερή, καθαρή και κλασική. Μάλιστα, είναι τόσο απλή που χρησιμοποιεί μόνο 3 υλικά. Μολονότι πολλά μπαρ και προπαρασκευασμένα μείγματα χρησιμοποιούν πολλή ζάχαρη, σε αυτήν τη συνταγή μπορείτε να ελέγξετε εσείς τη γλυκύτητα του κοκτέιλ σας!
Η κλασική μαργαρίτα κοκτέιλ είναι όσο πικάντικη χρειάζεται και ισορροπημένη. Δείτε πώς να φτιάξετε την πιο εύκολη μαργαρίτα στο σπίτι σε μόλις 5 λεπτά! Στην κυριολεξία!
Τι περιέχει το cocktail Μαργαρίτα; 3 απλά υλικά!
Ένα αυθεντικό κοκτέιλ Μαργαρίτα δεν περιέχει πρόσθετο σιρόπι! Αρκείται στη γλυκύτητα που βγάζει το λικέρ πορτοκαλιού.
Αυτό το δημοφιλές μεξικανικό κοκτέιλ επινοήθηκε τη δεκαετία του 1930. Είναι ένα κλασικό ξινό κοκτέιλ που περιλαμβάνεται στη λίστα με τα επίσημα κοκτέιλ IBA της International Bartender Association και με τα πιο εύκολα καλοκαιρινά κοκτέιλ που μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας. Ας δούμε τα βασικά υλικά της συνταγής:
- Τεκίλα
- Cointreau ή Triple Sec
- Χυμός λάιμ
Φτιάξτε μια κλασική Μαργαρίτα με 3 απλά βήματα!
Τώρα που ξέρουμε τα υλικά, ας ρίξουμε μια ματιά στη μέθοδο παρασκευής. Να θυμάστε ότι αυτή η συνταγή σερβίρεται πάνω από πάγο.
- Περιχύνουμε το ποτήρι με αλάτι. Μια κλασική Μαργαρίτα κοκτέιλ έχει αλάτι στο χείλος του ποτηριού, καθώς το αλάτι ενισχύει τις γλυκόξινες γεύσεις του κοκτέιλ.
- Ανακινήστε σε ένα σέικερ για κοκτέιλ. Πάρτε την τεκίλα, το Cointreau και τον χυμό λάιμ και ανακινήστε τα όλα μαζί σε ένα σέικερ για κοκτέιλ με 4 παγάκια.
- Σουρώστε σε ένα ποτήρι και προσθέστε πάγο. Στραγγίξτε το ρόφημα σε ένα ποτήρι και προσθέστε πάγο.
Τι είδους ποτήρι πρέπει να χρησιμοποιήσετε; Το κοκτέιλ Μαργαρίτα σερβίρεται συνήθως σε ποτήρι lowball ή Old Fashioned, αν και το κλασικό κυρτό ποτήρι Μαργαρίτας λειτουργεί εξίσου καλά στην περίπτωσή μας.
Ποια είναι η καλύτερη τεκίλα για μια Μαργαρίτα;
Πολλές πηγές υποστηρίζουν ότι η τεκίλα μπλάνκο (μη παλαιωμένη) είναι η καλύτερη. Ωστόσο, η τεκίλα reposado προσθέτει ένα συναρπαστικό βάθος γεύσης και είναι η κορυφαία επιλογή μας. Επίσης, η Tequila Blanco έχει μια πικάντικη επίγευση, ενώ η reposado έχει μια πιο απαλή γεύση, με νότες βανίλιας, καραμέλας και βελανιδιάς.
Χρειάζεστε πραγματικά το Cointreau;
Η καλύτερη συνταγή για Μαργαρίτα, κατά τη γνώμη μας, περιλαμβάνει το λικέρ πορτοκαλιού Cointreau.
Το Cointreau έχει μια γεύση πορτοκαλιού που είναι καλά ισορροπημένη μεταξύ πικρού και γλυκού, ενώ για όσους αναρωτιούνται τι είναι το Triple Sec, είναι επίσης λικέρ πορτοκαλιού, αλλά έχει πιο έντονη γεύση, γιατί το αυθεντικό triple sec περιέχει αρώματα από αποξηραμένες φλούδες εσπεριδοειδών.
Σε κάθε περίπτωση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Triple Sec αν είναι το μόνο που έχετε!
Πώς να φτιάξετε το χείλος αλατιού
Ο καλύτερος τύπος αλατιού για χρήση είναι το αλάτι kosher ή το θαλασσινό αλάτι σε νιφάδες, επειδή έχει ωραία σκληρή υφή. Αν θέλετε να κάνετε μια παραλλαγή, βάλτε ξύσμα πορτοκαλιού και λάιμ για να κάνετε το ποτήρι πιο εντυπωσιακό και γιορτινό!
Για την κλασική συνταγή:
- Απλώστε το αλάτι σε ένα πιάτο σε ομοιόμορφη στρώση.
- Πάρτε μια φέτα λάιμ και σύρετέ την γύρω από το χείλος του ποτηριού. Αυτό υγραίνει το γυάλινο χείλος χωρίς να χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε τα δάχτυλά σας!
- Για να κολλήσετε το αλάτι μόνο στην εξωτερική πλευρά του ποτηριού, γείρετε το ποτήρι έτσι ώστε μόνο η εξωτερική άκρη να ακουμπήσει το αλάτι.
Παραλλαγές Μαργαρίτας!
Αυτή η κλασική συνταγή είναι ιδανική για να την απολαύσετε οποιαδήποτε στιγμή. Όπως με κάθε κλασικό κοκτέιλ, υπάρχουν εκατοντάδες παραλλαγές. Εδώ είναι μερικές από τις πιο δημοφιλείς:
- Skinny Margarita
- Frozen Margarita
- Margarita Pitcher
- Jalapeno Margarita
- Italian Margarita
- Virgin Margarita
- Cadillac Margarita
- Mezcal Margarita
Η Μαργαρίτα καρπούζι, ανανάς, μάνγκο, ροδάκινο, βατόμουρο, γκρέιπφρουτ και φράουλα είναι φρουτώδεις παραλλαγές που βγάζουν ένα γλυκό και δροσιστικό αποτέλεσμα, οπότε προτιμώνται κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες.
Μάθετε Ακόμα: Cocktail με τζιν: 10 συνταγές σε αστραπιαίο χρόνο!
Η καλύτερη συνταγή για την κλασική Μαργαρίτα κοκτέιλ
Χρόνος προετοιμασίας: 5 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 0 λεπτά
Μερίδες: 1 ποτό
Υλικά:
- 3 κουταλιές της σούπας τεκίλα μπλάνκο ή reposado
- 2 κουταλιές της σούπας Cointreau (ή Triple Sec)
- 1 ½ κουταλιά της σούπας φρέσκος χυμός λάιμ
- Αλάτι Kosher ή θαλασσινό αλάτι, για το χείλος του ποτηριού
- Για το γαρνίρισμα: φέτα λάιμ
Οδηγίες:
- Κόψτε μια εγκοπή σε μια φέτα λάιμ και περάστε το λάιμ γύρω από το χείλος ενός ποτηριού. Βουτήξτε την άκρη του χείλους σε ένα πιάτο με αλάτι
- Τοποθετήστε όλα τα υλικά σε ένα σέικερ για κοκτέιλ με 4 παγάκια και ανακινήστε μέχρι να κρυώσει το μείγμα.
- Στραγγίξτε τη Μαργαρίτα στο ποτήρι με το αλατισμένο χείλος. Γεμίστε το ποτήρι με πάγο και σερβίρετε.
Αν θέλετε να φτιάξετε μεγαλύτερη ποσότητα για εσάς και τους φίλους σας, χρησιμοποιείστε τις παρακάτω δοσολογίες.
Για 8 μερίδες: Τοποθετήστε 1 ½ φλιτζάνι τεκίλα, 1 φλιτζάνι Cointreau ή Triple Sec και ¾ του φλυτζανιού χυμό λάιμ σε μια κανάτα. Προσθέστε 3 χούφτες πάγο και ανακατέψτε μέχρι να κρυώσει το μείγμα. Απολαύστε υπεύθυνα και μη οδηγήσετε!