10 εύκολα φαγητά με ελάχιστα υλικά για εργένηδες!

10 εύκολα φαγητά με ελάχιστα υλικά για εργένηδες!

 Μπορεί η ιδέα ενός υγιεινού, νόστιμου γεύματος να σας προκαλεί τρόμο, αλλά υπάρχουν και άνθρωποι εκεί έξω που απολαμβάνουν να ετοιμάζουν μαγειρικά αριστουργήματα για πρωινό, μεσημεριανό και βραδινό.

 Βέβαια, για τους υπόλοιπους κοινούς single guys από εμάς αυτή είναι μια χρονοβόρα διαδικασία που δε θέλουμε να ακολουθήσουμε. Γι’ αυτόν τον λόγο, δημιουργήσαμε αυτές τις 10 συνταγές για εργένηδες, καθεμία από τις οποίες απαιτεί μόνο πέντε συστατικά (χωρίς να περιλαμβάνονται τα βασικά όπως αλάτι, πιπέρι και λάδι).

 Ξεκινήστε κάνοντας μια λίστα υλικών για ένα ή δύο από αυτά τα γεύματα. Μιας και δεν θα χρησιμοποιήσευτε πολλά συστατικά, θα είναι μικρή. Όταν ολοκληρώσετε τα πρώτα σας γεύματα, συνεχίστε με τις υπόλοιπες συνταγές και θα μας θυμηθείτε!

 1. Γεμιστή ψητή πατάτα

 Εάν γεμίσετε μια ψητή πατάτα με υλικά υψηλής ποιότητας, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα υγιεινό γεύμα που χρειάζεται μόνο 10 λεπτά για να μαγειρευτεί. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποια υλικά επιθυμείτε για να γεμίσετε την πατάτα σας ή να ακολουθήσετε τη δική μας πρόταση με τυρί cottage, σπανάκι και σάλτσα ντομάτας.

 Επίπεδο δεξιοτήτων: Αρχάριος

 Μερίδες: 1

 Προετοιμασία: 5 λεπτά

 Μαγείρεμα: 5 λεπτά

 Διατροφικές πληροφορίες (ανά μερίδα)

 Θερμίδες: 300, Λίπος: 3,5 γραμμάρια, Κορεσμένα λιπαρά: 2 γραμμάρια, Πρωτεΐνες: 20 γραμμάρια, Υδατάνθρακες: 50 γραμμάρια, Φυτικές ίνες: 6 γραμμάρια, Νάτριο: 770 mg.

 Συστατικά:
  • 1 μέτρια πατάτα με τη φλούδα
  • ½ φλιτζάνι τυρί cottage με χαμηλά λιπαρά
  • 1 φλιτζάνι baby σπανάκι
  • ¼ φλιτζάνι σάλτσα ντομάτας
  • 1 κουταλιά της σούπας τυρί μοτσαρέλα
 Οδηγίες:
  1. Τρυπήστε την πατάτα πολλές φορές με ένα πιρούνι. Βάλτε την στο φούρνο μικροκυμάτων για 4 λεπτά.
  2. Εν τω μεταξύ, ανακατέψτε το τυρί cottage, το baby σπανάκι και τη σάλτσα σε ένα μπολ.
  3. Ανοίξτε την πατάτα, γεμίστε τη με το μείγμα και πασπαλίστε τη με τη μοτσαρέλα. Αν θέλετε πασπαλίστε με μια πρέζα αποξηραμένης ρίγανης και βασιλικού.
  4. Στη συνέχεια, ψήστε τη στα μικροκύματα για 1 λεπτό ακόμα, μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.
 2. Pancakes πρωτεΐνης

 Τοποθετήστε και τα 5 υλικά σε ένα μπλέντερ και αφήστε το να κάνει την περισσότερη δουλειά. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να ρίξετε το μείγμα σε μερίδες σε ένα ζεστό τηγάνι και να ψήσετε τα pancakes.

 Επίπεδο δεξιοτήτων: Αρχάριος

 Μερίδες: 4

 Προετοιμασία: 5 λεπτά

 Μαγείρεμα: 15 λεπτά

 Διατροφικές πληροφορίες (ανά μερίδα)

 Θερμίδες: 229, Συνολικό Λίπος: 9 γραμμάρια, Κορεσμένα λιπαρά: 3 γραμμάρια,  Πρωτεΐνες: 17 γραμμάρια, Υδατάνθρακες: 20 γραμμάρια, Ζάχαρη: 6 γραμμάρια, Φυτικές ίνες: 3 γραμμάρια, Χοληστερόλη: 238 mg, Νάτριο: 276 mg.

 Συστατικά:
  • 1 φλιτζάνι τυρί κότατζ
  • 1 φλιτζάνι νιφάδες βρώμης (χωρίς γλουτένη)
  • 5 μεγάλα αβγά
  • 1-2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
  • 1 κουταλιά της σούπας σιρόπι σφενδάμου (προαιρετικά)
 Οδηγίες:
  1. Βάζετε όλα τα υλικά στο μπλέντερ μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  2. Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά, προσθέστε μια μικρή ποσότητα βουτύρου και ρίξτε περίπου ¼ φλιτζάνι ζύμη, επαναλαμβάνοντας μέχρι να γεμίσει το τηγάνι.
  3. Μαγειρέψτε μέχρι να αρχίσετε να βλέπετε να σχηματίζονται φυσαλίδες, αναποδογυρίστε και μαγειρέψτε για άλλο ένα λεπτό ή μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.
  4. Επαναλάβετε μέχρι να χρησιμοποιηθεί όλο το μείγμα.
  5. Βάλτε τα αγαπημένα σας toppings
 3. Κούπες μαρουλιού με κοτόπουλο

 Εύκολες, υγιεινές και διασκεδαστικές, αυτές οι κούπες μαρουλιού είναι ένα ελαφρύ δείπνο για εργένηδες ή μπορούν να σερβιριστούν ως ορεκτικό όταν έχετε καλέσει την παρέα σας στο σπίτι.

 Επίπεδο δεξιοτήτων: Αρχάριος

 Μερίδες: 4

 Προετοιμασία: 10 λεπτά

 Μαγείρεμα: 15 λεπτά

 Διατροφικές πληροφορίες (ανά μερίδα)

 Θερμίδες: 424, Συνολικό Λίπος: 13 γραμμάρια, Κορεσμένα λιπαρά: 2 γραμμάρια, Πρωτεΐνες: 50 γραμμάρια, Υδατάνθρακες: 26 γραμμάρια, Ζάχαρη: 20 γραμμάρια, Φυτικές ίνες: 3 γραμμάρια, Χοληστερόλη: 145 mg, Νάτριο: 386 mg.

 Συστατικά:
  • 2 κιλά στήθος κοτόπουλο χωρίς κόκαλα, χωρίς δέρμα, κομμένο σε λωρίδες
  • ¼ φλιτζάνι άμυλο καλαμποκιού
  • 2 κουταλιές της σούπας κανόλα
  • 1 κουταλιά της σούπας σάλτσα σόγιας με μειωμένο νάτριο ή ταμάρι
  • ¼ φλιτζάνι μέλι

 Προτάσεις σερβιρίσματος: φύλλα μαρουλιού, καρότο τριμμένο, αγγούρι σε φέτες, φέτες λάιμ, Sriracha.

 Οδηγίες:
  1. Τοποθετήστε το κοτόπουλο και το άμυλο καλαμποκιού σε μια μεγάλη επανασφραγιζόμενη σακούλα. Κλείστε τη σακούλα και ανακινήστε τη για να καλύψετε τα κομμάτια με άμυλο καλαμποκιού.
  2. Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα μεγάλο γουόκ ή τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
  3. Προσθέστε το κοτόπουλο και ροδίστε και από τις δύο πλευρές. Προσθέστε τη σάλτσα σόγιας και μαγειρέψτε για 1 λεπτό πριν προσθέσετε το μέλι και το σουσάμι. Συνεχίστε το μαγείρεμα, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να πήξει η σάλτσα και να ψηθεί το κοτόπουλο, για 7 με 10 λεπτά.
  4. Σερβίρετε το κοτόπουλο τυλιγμένο σε φύλλα μαρουλιού και προσθέστε τη γαρνιτούρα που προτιμάτε.
 4. Μπέργκερ γαλοπούλας γεμιστό με τυρί habanero

 Αυτά τα μπιφτέκια με πρωτεΐνη είναι από τα πιο εύκολα φαγητά για μια ζεστή μέρα στο μπάρμπεκιου και έχουν πολύ λιγότερα κορεσμένα λίπη από τα συμβατικά μπιφτέκια βόειου κρέατος.

 Επίπεδο δεξιοτήτων: Αρχάριος

 Μερίδες: 4

 Προετοιμασία: 5 λεπτά

 Μαγείρεμα: 10 λεπτά

 Διατροφικές πληροφορίες (ανά μπιφτέκι)

 Θερμίδες: 300, Συνολικό Λίπος: 14 γραμμάρια, Κορεσμένα λιπαρά: 4 γραμμάρια, Πρωτεΐνες: 30 γραμμάρια, Χοληστερόλη: 113 mg.

 Συστατικά:
  • Μισό κιλό άπαχο κιμά γαλοπούλας
  • 60 γρ. τυρί habanero
  • 4 ψωμάκια για μπέργκερ 100% ολικής αλέσεως
  • 110 γρ. ψητό ανανά
  • 1 ψητή πιπεριά
 Οδηγίες:
  1. Ανάψτε το φούρνο στο γκριλ στους 80 βαθμούς και πλάστε τα μπιφτέκια σας!
  2. Χωρίστε την αλεσμένη γαλοπούλα σε 4 μερίδες. Χωρίστε κάθε μερίδα σε 2 κομμάτια.
  3. Χρησιμοποιώντας 15 γρ τριμμένο τυρί, τοποθετήστε το ανάμεσα σε κάθε 2 μερίδες αλεσμένης γαλοπούλας.
  4. Τοποθετήστε τα μισά μπιφτέκια το ένα πάνω στο άλλο, πιέζοντας το εξωτερικό για να δημιουργήσετε ένα κλειστό μπιφτέκι.
  5. Ψήστε τα μπιφτέκια και σερβίρετε αμέσως με τα αγαπημένα σας toppings!
 5. Χαβανέζικη ομελέτα

 Τα γεμάτα πρωτεΐνη αβγά ίσως είναι το πιο εύκολο φαγητό και μπορούν να καταναλωθούν σε οποιοδήποτε γεύμα. Αυτή η ομελέτα περιέχει σάλτσα μάνγκο-ανανά και μπέικον για μια ισορροπία γλυκών και αλμυρών γεύσεων.

 Επίπεδο δεξιοτήτων: Αρχάριος

 Μερίδες: 1

 Προετοιμασία: 5 λεπτά

 Μαγείρεμα: 5 λεπτά

 Διατροφικές πληροφορίες (ανά μερίδα)

 Θερμίδες: 293, Συνολικό Λίπος: 17 γραμμάρια, Κορεσμένα λιπαρά: 7 γραμμάρια, Πρωτεΐνες: 27 γραμμάρια, Υδατάνθρακες: 7 γραμμάρια, Ζάχαρη: 4 γραμμάρια, Φυτικές ίνες: 0 γραμμάρια, Χοληστερόλη: 407 mg, Νάτριο: 987 mg.

 Συστατικά:
  • 2 αβγά
  • 1 κουταλιά της σούπας νερό
  • 2 φέτες μπέικον σε κύβους
  • ¼ φλιτζάνι σάλτσα μάνγκο-ανανά ή 1/4 του φλιτζανιού ανανά κομμένο σε κύβους
  • ¼ φλιτζάνι τριμμένο τυρί μοτσαρέλα χαμηλών λιπαρών
  • 1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι kosher
  • Μαύρο πιπέρι
 Οδηγίες:
  1. Σε ένα μικρό μπολ χτυπήστε τα αβγά. Προσθέστε το νερό, το αλάτι και το πιπέρι και χτυπήστε ξανά μέχρι να γίνει ένα ελαφρύ και αφράτο μείγμα.
  2. Ετοιμάστε όλα τα υλικά σας δίπλα στο μάτι της κουζίνας.
  3. Ζεσταίνετε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια δυνατή φωτιά. Προσθέστε λίγο ελαιόλαδο.
  4. Προσθέστε τα αβγά.
  5. Όταν τα αβγά δεν είναι πλέον ρευστά, ρίξτε το μπέικον στη μισή ομελέτα. Πασπαλίστε το τυρί πάνω από το μπέικον και στη συνέχεια προσθέστε τη σάλτσα ή τον ανανά.
  6. Χρησιμοποιώντας μια πολύ λεπτή και εύκαμπτη σπάτουλα. Διπλώστε προσεκτικά την ομελέτα και πιέστε ελαφρά με τη σπάτουλα. Συνεχίστε το μαγείρεμα για 30 δευτερόλεπτα περίπου. Αποσύρετε από τη φωτιά και σερβίρετε σε ένα πιάτο με τη γαρνιτούρα της επιλογής σας.
 6. Σαλάτα ζυμαρικών με καπνιστή πέστροφα

 Αυτό το εύκολο μεσημεριανό γεύμα ή το ελαφρύ δείπνο μπορεί να γίνει με ζυμαρικά ολικής αλέσεως. Η καπνιστή πέστροφα έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη και προσδίδει μια αλμυρή γεύση στο πιάτο, που είναι ισορροπημένο με φρέσκα λαχανικά και αβοκάντο.

 Επίπεδο δεξιοτήτων: Αρχάριος

 Μερίδες: 1

 Προετοιμασία: 10 λεπτά

 Διατροφικές πληροφορίες (ανά μερίδα, χωρίς ντρέσινγκ)

 Θερμίδες: 374, Συνολικό Λίπος: 9 γραμμάρια, Κορεσμένα λιπαρά: 1 γραμμάριο, Πρωτεΐνες: 24 γραμμάρια, Υδατάνθρακες: 55 γραμμάρια, Ζάχαρη: 8 γραμμάρια, Φυτικές ίνες: 12 γραμμάρια, Χοληστερόλη: 19 mg, Νάτριο: 595 mg

 Συστατικά:
  • 1 φλιτζάνι μαγειρεμένα ζυμαρικά ολικής αλέσεως
  • 60 γρ καπνιστή πέστροφα, ψιλοκομμένη
  • 2 baby αγγουράκια, κομμένα σε φέτες
  • ½ φλιτζάνι ντοματίνια, κομμένα σε φέτες
  • ¼ αβοκάντο σε κύβους
 Οδηγίες:
  1. Τοποθετήστε τα ζυμαρικά στο κέντρο μιας μεγάλης σαλατιέρας ή ενός μπολ.
  2. Προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά στο μπολ με τα ζυμαρικά.
  3. Προσθέστε με λάδι και ξύδι στην ποσότητα που επιθυμείτε.
 7. Σπαγγέτι κολοκύθας με πέστο παρμεζάνας

 Μόλις φτιάξετε σπαγγέτι κολοκύθας, μπορεί να μην επιστρέψετε ξανά στα συμβατικά ζυμαρικά. Μαγειρέψτε την κολοκύθα και κόψτε την στη μέση. Τα «νήματα» βγαίνουν εύκολα με ένα πιρούνι και (όπως υποδηλώνει το όνομα) μοιάζουν με μακαρόνια.

 Επίπεδο δεξιοτήτων: Αρχάριος

 Μερίδες: 4

 Διατροφικές πληροφορίες (ανά μερίδα)

 Θερμίδες: 170, Συνολικό Λίπος: 12 γραμμάρια, Κορεσμένα λιπαρά: 2,5 γραμμάρια, Πρωτεΐνες: 5 γραμμάρια, Υδατάνθρακες: 13 γραμμάρια, Ζάχαρη: 6 γραμμάρια, Φυτικές ίνες: 3 γραμμάρια, Χοληστερόλη: 10 mg, Νάτριο: 260 mg.

 Συστατικά:
  • 1 μεγάλη ή δυο μικρές κολοκύθες
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
  • ½ φλιτζάνι έτοιμο πέστο
  • ¼ φλιτζάνι κουκουνάρι
  • ¼ φλιτζάνι συν 2 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα
  • Αλάτι και μαύρο πιπέρι
 Οδηγίες:
  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς.
  2. Εν τω μεταξύ, χρησιμοποιήστε ένα πιρούνι για να ανοίξετε πολλές τρύπες στην κολοκύθα και στη συνέχεια, ψήστε την στο φούρνο μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς, περίπου 4 έως 5 λεπτά.
  3. Κόψτε την κολοκύθα στη μέση και αφαιρέστε τους σπόρους και τις μεμβράνες.
  4. Τρίψτε τις πλευρές της με ελαιόλαδο. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι.
  5. Τοποθετήστε τα μισά κομμάτια κολοκύθας με τις κομμένες πλευρές προς τα κάτω σε ένα αντικολλητικό ταψί. Ψήστε τα μέχρι να μαλακώσουν για περίπου 30-40 λεπτά. Βγάλτε τα από το φούρνο και αφήστε τα στην άκρη μέχρι να κρυώσουν.
  6. Χαμηλώστε το φούρνο στους 120 βαθμούς.
  7. Τοποθετήστε το κουκουνάρι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και φρυγανίστε το ελαφρά για 8-10 λεπτά.
  8. Μόλις κρυώσει η κολοκύθα, χρησιμοποιήστε ένα πιρούνι για να φτιάξετε τα σπαγγέτι σε ένα μεγάλο μπολ.
  9. Συνδυάστε τα σπαγγέτι κολοκύθας με πέστο, κουκουνάρι και ¼ του φλιτζανιού παρμεζάνα. Γαρνίρετε με τις υπόλοιπες 2 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα.
 8. Σολομός με σάλτσα πορτοκαλιού και σιρόπι σφενδάμου

 Είναι ένας απλός τρόπος για να προσφέρετε στην υγεία και τη διατροφή σας μια καλή δόση πρωτεΐνης και τα ωφέλιμα ωμέγα-3 λιπαρά.

 Επίπεδο δεξιοτήτων: Αρχάριος

 Μερίδες: 5

 Προετοιμασία: 5 λεπτά

 Μαγείρεμα: 20 λεπτά

 Διατροφικές πληροφορίες (ανά μερίδα)

 Θερμίδες: 223, Συνολικό Λίπος: 9 γραμμάρια, Κορεσμένα λιπαρά: 1 γραμμάριο, Πρωτεΐνες: 27 γραμμάρια, Υδατάνθρακες: 7 γραμμάρια, Ζάχαρη: 4 γραμμάρια, Φυτικές ίνες: 0 γραμμάρια, Χοληστερόλη: 75 mg, Νάτριο: 207 mg.

 Συστατικά:
  • Ελαιόλαδο
  • 1½ κιλό φιλέτο σολομού
  • 1 κουταλιά της σούπας χυμό πορτοκαλιού
  • 2 κουταλιές της σούπας σιρόπι σφενδάμου
  • 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα Dijon
  • 2 κουταλάκια του γλυκού ψιλοκομμένο σκόρδο
 Οδηγίες:
  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς. Αλείψτε το ταψί σας με ελαιόλαδο και στρώστε το φιλέτο σολομού στο ταψί, με το δέρμα προς τα κάτω.
  2. Σε ένα μικρό μπολ, χτυπήστε μαζί το χυμό πορτοκαλιού, το σιρόπι σφενδάμου, τη μουστάρδα και το σκόρδο. Περιχύστε με τη σάλτσα το ψάρι και σκεπάστε το με αλουμινόχαρτο.
  3. Ψήστε για περίπου 15 λεπτά. Αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο και ψήστε για άλλα 5 λεπτά, μέχρι να καραμελώσει το ψάρι και να ψηθεί καλά.
 9. Τοστ με πουρέ από λευκά φασόλια και αβοκάντο

 Τα λευκά φασόλια περιέχουν έναν υγιεινό συνδυασμό υδατανθράκων, λίπους και πρωτεΐνης. Σε συνδυασμό με αβοκάντο και τη ντομάτα, είναι ένα πολύ ισορροπημένο χορταστικό γεύμα.

 Αν θέλετε να προσθέσετε μια πινελιά περισσότερης γεύσης, προσθέστε ¼ φλιτζάνι φύλλα βασιλικού στο μπλέντερ όταν φτιάχνετε τον πουρέ από τα λευκά φασόλια.                                           

 Επίπεδο δεξιοτήτων: Αρχάριος

 Μερίδες: 4

 Προετοιμασία: 5 λεπτά

 Μαγείρεμα: 1 λεπτό

 Διατροφικές πληροφορίες (ανά τοστ)

 Θερμίδες: 318, Συνολικό Λίπος: 13 γραμμάρια, Κορεσμένα λιπαρά: 2 γραμμάρια, Πρωτεΐνες: 10 γραμμάρια, Υδατάνθρακες: 41 γραμμάρια, Ζάχαρη: 4 γραμμάρια, Φυτικές ίνες: 9 γραμμάρια, Χοληστερόλη: mg, Νάτριο: 479 mg.

 Συστατικά:

 Για τον πουρέ:

  • 1 κουτί φασόλια, πλυμένα και στραγγισμένα
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • Αλάτι και μαύρο πιπέρι

 Για το τοστ:

  • 1 αβοκάντο, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1 μεγάλη ντομάτα κειμήλιο, κομμένη σε λεπτές φέτες
  • 4 μεγάλες φέτες ψωμί με προζύμι, φρυγανισμένο
  • Αλάτι και μαύρο πιπέρι για το γαρνίρισμα
 Οδηγίες:
  1. Βάλτε την μισή ποσότητα από τα λευκά φασόλια σε ένα μπλέντερ με το ελαιόλαδο και μια πρέζα αλάτι και πιπέρι. Χτυπήστε μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιόμορφο μείγμα σαν πουρές. Προσθέστε τα υπόλοιπα φασόλια και πολτοποιείστε τα 2-3 φορές ακόμα για να ενσωματωθούν στον πουρέ.
  2. Φρυγανίστε το ζυμωτό ψωμί.
  3. Αλείψτε πάνω στο ψωμί το μείγμα των λευκών φασολιών και από πάνω προσθέστε τις φέτες ντομάτας και το αβοκάντο. Γαρνίρετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.
 10. Edamame bok choy

 Οι αλμυρές γεύσεις umami λάμπουν σε αυτό το εύκολο, θρεπτικό, φυτικής προέλευσης γεύμα με ρύζι. Μπορείτε να το φτιάξετε γρήγορα με πέντε μόλις υλικά και να το σερβίρετε πάνω από το αγαπημένο σας καστανό ρύζι.

 Επίπεδο δεξιοτήτων: Αρχάριος

 Μερίδες: 4

 Προετοιμασία: 5 λεπτά

 Μαγείρεμα: 10 λεπτά

 Διατροφικές πληροφορίες (ανά μερίδα, χωρίς ρύζι)

 Θερμίδες: 112, Συνολικό Λίπος: 6 γραμμάρια, Κορεσμένα λιπαρά: 1 γραμμάριο, Πρωτεΐνες: 7 γραμμάρια, Υδατάνθρακες: 8 γραμμάρια, Ζάχαρη: 3 γραμμάρια, Φυτικές ίνες: 4 γραμμάρια, Χοληστερόλη: 0 mg, Νάτριο: 172 mg.

 Συστατικά:
  • 1 κουταλιά της σούπας σησαμέλαιο
  • 1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε φέτες
  • 2 φλιτζάνια κατεψυγμένο edamame (με το κέλυφος)
  • 5 κεφάλια baby bok choy, χοντροκομμένa
  • 2 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας με μειωμένο νάτριο
 Οδηγίες:
  1. Ζεσταίνετε το σησαμέλαιο σε ένα τηγάνι ή γουόκ.
  2. Προσθέτετε την πιπεριά σε φέτες και το edamame και σοτάρετε για 6 λεπτά.
  3. Προσθέστε το bok choy και τη σάλτσα σόγιας και μαγειρέψτε για άλλα 4 λεπτά, ακριβώς μέχρι το bok choy να γίνει τραγανό-τρυφερό και πάρει ένα έντονο πράσινο χρώμα.
  4. Τοποθετήστε το ένα τέταρτο του μείγματος edamame bok choy σε κάθε μπολ. Σερβίρετε πάνω από καστανό ρύζι.

 Βαρεθήκατε να μαγειρεύετε συνέχεια τις ίδιες συνταγές; Δείτε 10 εύκολα φαγητά για single guys όπως εμείς, που θα σας ξετρελάνουν και θα σας γλιτώσουν από πολύ κόπο προετοιμασίας και μαγειρέματος.

Διαβάστε ακόμα στο Manday.gr:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top