20 εύκολα κοκτέιλ που κάνουν πάταγο!

20 εύκολα κοκτέιλ που κάνουν πάταγο!

 Αυτά τα εύκολα κοκτέιλ που προσθέσαμε στη λίστα μας είναι απλές στην παρασκευή αλλά ασύγκριτα στην απόλαυση. Φτιάξτε ένα κομψό μαρτίνι, ένα αφρώδες μαρτίνι εσπρέσο ή ένα Aperol spritz εύκολα από την άνεση του σπιτιού σας.

 1. Μοχίτο

 Για να δημιουργήσετε το απόλυτο καλοκαιρινό κοκτέιλ, ανακατέψτε 60 ml λευκό ρούμι, χυμό από ένα λάιμ, 1 κτγ ζάχαρη σε κόκκους, μέντα και ανθρακούχο νερό. Σερβίρετε σε ένα φαρδύ ποτήρι και έτοιμο το δροσιστικό ποτό σας!

 2. Τομ Κόλινς

 Οι απλές συνταγές είναι συνήθως οι καλύτερες. Κατακτήστε την τέχνη του κλασικού Τομ Κόλινς, ανακατεύοντας 5ο  ml τζιν, 25 ml χυμό λεμονιού, 125 ml παγωμένο ανθρακούχο νερό και 25 ml σιρόπι ζάχαρης, προσθέτοντας είτε μια δόση λικέρ σαμπούκο είτε όξινα σμέουρα ή μια δόση κονιάκ.

 3. Sex on the beach

 Γεμάτο με γεύσεις ροδάκινου, πορτοκαλιού και cranberry, αυτό το ζουμερό κοκτέιλ είναι ιδανικό για όσους αγαπούν τις γλυκές γεύσεις. Ανακατέψτε τα παρακάτω συστατικά: 50 ml βότκα, 25 ml χυμό ροδάκινου, χυμό από δύο πορτοκάλια, 50 ml χυμό cranberry και γαρνίρετε με κεράσια γλασέ και μια φέτα πορτοκάλι.

 4. Piña colada

 Σε όλους αρέσει αυτός ο εξαιρετικά απαλός συνδυασμός καρύδας και ανανά. Δημιουργήστε μια ρετρό piña colada σε χρόνο μηδέν ανακατεύοντας 60 ml λευκό ρούμι, 120 ml χυμό ανανά, 60 ml κρέμα καρύδας και γαρνίρετε με μια φέτα ανανά. Για το τέλος, στολίστε το ποτήρι με μια χρωματιστή ομπρελίτσα για ένα πιο φάνκυ και καλοκαιρινό αποτέλσμα!

 5. Κλασικό negroni

 Χρειάζεστε μόνο τρία βασικά συστατικά για να φτιάξετε αυτό το απλό κλασικό negroni. 25 ml γλυκό βερμούτ, 25 ml πικρό καμπάρι και 25 ml τζιν συνδυάζονται για να προσφέρουν ένα παραδοσιακό ιταλικό ποτό που αξίζει να δοκιμάσετε. Γαρνίρετε με μια φέτα πορτοκαλιού και καλή απόλαυση!

 6. Μαρτίνι

 Είτε σας αρέσει με τζιν είτε με βότκα, το μαρτίνι είναι ο βασιλιάς πολλών ποτών και ένα από τα πιο εύκολα κοκτέιλ στη λίστα μας. Υπάρχουν πολλές δελεαστικές παραλλαγές, αλλά χρειάζονται μόνο δύο συστατικά για να φτιάξετε ένα παραδοσιακό μαρτίνι. Ανακατέψτε 6o ml τζιν ή βότκα με 1 κτσ(κουταλιά της σούπας) ξηρό βερμούτ και γαρνίρετε με μια ελιά ή μια φλούδα λεμονιού.

 7. Cosmopolitan

 Όλοι γνωρίζουν αυτό το φρουτώδες κοκτέιλ, το οποίο είναι εκπληκτικά εύκολο να το φτιάξετε στο σπίτι. Συνδυάστε 30 ml από το χαρακτηριστικό γλυκόξινο χυμό κράνμπερι με 10 ml χυμό λάιμ, 15 ml λικέρ triple sec και45 ml βότκα εσπεριδοειδών για να δημιουργήσετε αυτό το πολύχρωμο κοκτέιλ.

 8. Ουίσκι sour

 Αν ψάχνετε το ιδανικό ποτό για να προσφέρετε στους καλεσμένους σας μετά από ένα εντυπωσιακό γεύμα, σας έχουμε τη καλύτερη επιλογή.

 Ανακινήστε σε ένα σέικερ 50 ml μπέρμπον, 35 ml χυμό λεμονιού, 12,5 ml σιρόπι ζάχαρης, 2 πρέζες bitters βοτάνων (angostura) και λίγο ξύσμα λεμονιού. Το ασπράδι αυγού (προαιρετικά) μπορεί να μειώσει την οξύτητα του λεμονιού και να δώσει στο ποτό μια πιο πλούσια αίσθηση.

 9. White Russian

 Κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί σε ένα κρεμώδες λευκό ρωσικό κοκτέιλ, φτιαγμένο με 1 κτσ φρέσκια κρέμα, 60 ml βότκα και 2 κτσ λικέρ kahlua. Απέχετε μόλις τρία συστατικά από το καφεϊνούχο κοκτέιλ των ονείρων σας, οπότε μην περιμένετε!

 10. Κλασική μαργαρίτα

 Συνώνυμο με τα πιο ζεστά κλίματα, η κλασική μαργαρίτα είναι ίσως το πιο γνωστό και εύκολο κοκτέιλ τεκίλας. Αυτό το γευστικό ποτό, γαρνιρισμένο με αλάτι και λάιμ, είναι το ιδανικό εναρκτήριο ποτό για ένα πάρτυ. Ανακατέψτε 50 ml τεκίλα, 25 ml χυμό λάιμ, 20 ml triple sec (λικέρ Cointreau) και γαρνίρετε με δυο φέτες λάιμ και αλάτι.

 11. Gin fizz

 Απλώς προσθέστε 50 ml τζιν με βάση τα εσπεριδοειδή, ανθρακούχο νερό, 20 ml χυμό λεμονιού, 2 κτγ σιρόπι ζάχαρης, πάγο και μια φέτα λεμόνι για το τέλειο καλοκαιρινό σερβίρισμα. Για μια πιο εντυπωσιακή αίσθηση, προσθέστε ασπράδι αυγού για να πετύχετε την χαρακτηριστική αφρώδης εμφάνιση.

 12. Tequila sunrise

 Αυτό το διάσημο κοκτέιλ της δεκαετίας του ’70 φτιάχνεται με 2 κτγ σιρόπι γρεναδίνης, το οποίο το δίνει το φρουτώδες, πολύχρωμο αποτέλεσμα της ανατολής του ηλίου, 50 ml τεκίλα, 1 κτσ triple sec, χυμό από ένα μεγάλο πορτοκάλι ή δύο μικρά και χυμό από μισό λεμόνι. Προσθέστε πάγο και γαρνίρετε με ένα κεράσι γλασέ.

 13. Sidecar

 Ανακατέψτε 50 ml λικέρ πορτοκαλιού με 25 ml triple sec και 25 ml χυμό λεμονιού. Εάν το λεμόνι είναι πολύ έντονο, προσθέστε λίγο Angostura bitters.

 14. Gimlet   

 Ένα κλασικό gimlet συνδυάζει το ξηρό τζιν με ένα ζουμερό σπιτικό σιρόπι λάιμ και άφθονο πάγο. Το σιρόπι θα διαρκέσει έως και δύο εβδομάδες στο ψυγείο για μελλοντικές συνταγές. Ανακατέψτε 50 ml τζιν με 50 ml σπιτικό σιρόπι λάιμ ή λικέρ λάιμ και πάγο. Γαρνίρετε με ένα βρώσιμο λουλούδι για να προσθέσετε μια ιδιαίτερη χρωματιστή πινελιά.

 Για το σπιτικό σιρόπι θα χρειαστείτε: χυμό και ξύσμα από 2 λάιμ και 200 γρ ζάχαρη άχνη. Σε ένα κατσαρολάκι προσθέστε το ξύσμα από τα λάιμ, 60 ml χυμό λάιμ, 40 ml νερό και τη ζάχαρη άχνη.

 Ανάψτε το μάτι της κουζίνας και ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη, αλλά προσέξτε να μη βράσει. Μόλις είναι έτοιμο, απομακρύνετε το κατσαρολάκι από το μάιτ της κουζίνας και βάλτε το μειγμα σε μια κανάτα για να κρυώσει.

 15. Aperol spritz

 Είναι πολύ πιθανό να έχετε απολαύσει ένα από αυτά τα πορτοκαλί κοκτέιλ στο παρελθόν. Τώρα μπορείτε να αναδημιουργήσετε το καλοκαιρινό Aperol spritz στο σπίτι και το μόνο που χρειάζεστε είναι 100 ml Aperol, 150 ml prosecco και ανθρακούχο νερό.

 16. Cuba libre

 Δεν είναι τυχαίο ότι αυτό το κοκτέιλ-σύμβολο της ανεξαρτησίας της Κούβας είναι από τα πιο διάσημα και γευστικά κοκτέιλς. Απλώς προσθέστε 30 ml ρούμι, 90 ml coca cola και λίγο χυμό λάιμ. Σερβίρετε σε ένα ψηλό ποτήρι με άφθονο πάγο.

 17. Αμαρέτο sour

 Ένα κοκτέιλ για τους λάτρεις του γλυκού και ξηρού λικέρ αμαρέτο. Είναι η τέλεια ισορροπία γλυκύτητας και έντονων γεύσεων εσπεριδοειδών. Το μόνο που χρειάζεστε είναι 200 ml αμαρέτο, 120 ml χυμό λεμονιού (περίπου 3-4 λεμόνια), 1 ασπράδι αυγού (για ένα αφρώδες αποτέλεσμα), πάγο και κεράσια γλασέ για το σερβίρισμα.

 18. Long Island iced tea

 Το long island ice tea είναι ένας μεθυστικός συνδυασμός από 50 ml βότκα βανίλιας, 50 ml ξηρό τζιν, 50 ml τεκίλα reposado, 50 ml triple sec, 50 ml ρούμι, 50 ml χυμό λάιμ, 500 ml κόλα και πάγο. Σερβίρετε με 2 φέτες λάιμ.

 19. Εσπρέσο μαρτίνι

 Ο αδιαμφισβήτητος βασιλιάς των κοκτέιλ με βάση τον καφέ. Για την παρασκευή αυτού του κοκτέιλ θα χρειαστείτε: 100 ml βότκα, 50 ml καφέ εσπρέσο, 50 ml kahlua (λικέρ καφέ), 100 γρ ζάχαρη άχνη (αν δεν θέλετε πολύ ζάχαρη, βάλτε λιγότερη) πάγο και κόκκους καφέ για το σερβίρισμα.

 20. Whisky highball

 Αξιοποιήστε στο έπακρο τις κλασικές γεύσεις του ουίσκι με μια νότα εσπεριδοειδών και μια πινελιά μέντας σε αυτή την εκπληκτική συνταγή για ουίσκι highball. Θα χρειαστείτε: 50 ml ουίσκι, 100-150 ml ανθρακούχο νερό, 1 φλούδα λεμονιού, φύλλα μέντας και πάγο. Απλώς ανακατέψτε, καθίστε αναπαυτικά και απολαύστε.

 Την επόμενη φορά που θα κάνετε ένα σουαρέ στο σπίτι ή θα κανονίσετε ένα ραντεβού, δοκιμάστε να φτιάξετε μόνοι σας αυτά τα εύκολα κοκτέιλ που θα ανάψουν ακόμα περισσότερο το κέφι. Ρίξτε μια ματιά στα ντουλάπια της κουζίνας σας για να βεβαιωθείτε ότι έχετε όλα τα υλικά και ξεκινήστε!

Διαβάστε ακόμα στο Manday.gr:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top