Με φλερτάρει ή είναι ιδέα μου; Πώς να βεβαιωθείτε!

Με φλερτάρει ή είναι ιδέα μου; Πώς να βεβαιωθείτε!

 Το να είσαι εργένης έχει πολλά πλεονεκτήματα, όπως επίσης και μειονεκτήματα. Υπάρχουν πολλά εμπόδια και σκέψεις όταν είσαι μόνος.

 Δεν είναι πάντα η πρόκληση ενός πρώτου ραντεβού, αλλά η πρόκληση της απόρριψης και της λάθος διαίσθησης ότι σε φλερτάρει και εκείνη.

 Πόσο συχνά σας ελκύει μια γυναίκα, αλλά δεν είστε σίγουροι ότι και αυτή αισθάνεται όπως εσείς; Συμβαίνει συχνότερα από ό, τι νομίζετε.

 Φανταστείτε, μάλιστα, το άγχος που σχετίζεται με την αίσθηση της άγνοιας. Αρχίζετε να αναρωτιέστε για την προσέγγιση.

 Τι γίνεται αν το άτομο είναι εξαιρετικά φιλικό προς εσάς, αλλά δεν μπορείτε να προσδιορίσετε αν είναι απλά φιλικό ή σας φλερτάρει; Αυτό μπορεί να είναι αγχωτικό, φοβιστικό ίσως και συντριπτικό.

 Με έχει στο Friendzone ή όχι;

 Υπάρχουν διάφοροι τρόποι προσέγγισης για να ζητήσεις από κάποιον να βγείτε έξω ή να επιδιώξεις μια πιο σοβαρή σχέση.

 Πώς θα χαρακτήριζες, όμως, τη κατάσταση όταν το άτομο είναι πάντα φιλικό προς εσένα ή είναι φίλος σου; Με μια λέξη, περίεργη.

 Ναι, μπορεί να είναι περίεργο, αλλά δεν πρέπει να το βλέπεις έτσι. Υπάρχει μια διαδικασία για την προσέγγιση κάποιου όταν δεν είσαι απόλυτα σίγουρος εάν ενδιαφέρεται για σένα ή απλά είναι φιλικός.

 Η διαδικασία ξεκινάει απλά προσπαθώντας να κατανοήσεις το μειονέκτημα του να σου αρέσει το άτομο που δεν ενδιαφέρεται για σένα.

 Το εκ φύσεως φιλικό άτομο

 Μερικοί άνθρωποι είναι φιλικοί από τη φύση τους: χαμογελούν πάντα, μιλάνε όμορφα, χαιρετούν εγκάρδια, κάνουν χειρονομίες και αγκαλιές.

 Αυτές οι χειρονομίες φιλικότητας συχνά οδηγούν τους ανθρώπους να πιστεύουν ότι το άτομο ενδιαφέρεται για αυτούς, αλλά αυτό δεν συμβαίνει πάντα.

 Σε αυτή την περίπτωση, εάν προσπαθήσετε να πλησιάσετε ένα άτομο που είναι απλά φιλικό και δεν έχει ερωτικά συναιαθήματα για σας, μπορεί να σας γυρίσει μπούμερανγκ. Θα δημιουργηθεί αμηχανία και θα χαλάσει μια φιλία που είναι δύσκολο να επανέλθει.

 Εδώ είναι μερικοί λόγοι για τους οποίους κυνηγώντας κάποιον/α που είναι απλά φιλικός μαζί σας μπορεί να έχει αρνητικό αντίκτυπο στη φιλία.

  •  Ο «φιλικός άνθρωπος» θα μπορούσε να προσβληθεί που δεν καταλάβατε ότι είναι μόνο φιλικός και τίποτα παραπάνω.
  •  Ο «φιλικός άνθρωπος» Θα απομακρυνθεί από την ζωής σας
  •  Θα καταστρέψετε τις βάσεις μια ποιοτικής φιλίας
  •  Ο «φιλικός άνθρωπος» Θα ενεργεί διαφορετικά ή παράξενα με τη παρουσία σας

 Πώς να καταλάβετε αν σας θέλει ή όχι

 Εάν είστε σχεδόν βέβαιοι ότι το άτομο μπορεί να ενδιαφέρεται να είναι κάτι περισσότερο από φίλος, αλλά θέλει να είναι απολύτως σίγουρο πριν καταστρέψει μια υπέροχη φιλία, υπάρχουν τρόποι να ξεχωρίσετε αυτά τα δύο.

 Καλό είναι να προσέξετε τον τρόπο με τον οποίο το άτομο συμπεριφέρεται γύρω σας, πράγμα που διαφέρει από τον τρόπο με τον οποίο συμπεριφέρεται γύρω από άλλους.

 Συγχρόνως, δώστε προσοχή σε μερικούς άλλους παράγοντες που θα σας βοηθήσουν να καταλάβετε «ενδιαφέρεται για μένα ή απλώς είναι φιλική;».

 Εδώ είναι μερικοί τρόποι για να καταλάβετε τι συμβαίνει με τον άνθρωπο που σας αρέσει:

 1. Επαφή με τα μάτια

 Εάν κοιτάτε το άτομο που σας ενδιαφέρει και αυτό πάντα ανταποδίδει το κοίταγμα, είναι πιθανό να ενδιαφέρεται για εσάς.

 Φυσικά, δεν είναι όλοι άνετοι να ανταλλάσσουν ματιές και να διατηρούν οπτική επαφή. Μερικούς τους κάνει να νιώθουν άβολα. Ωστόσο, και ένα ντροπαλό κοίταγμα μπορεί να υποδηλώνει ενδιαφέρον.

 Εάν αντιμετωπίζετε άγχος ή χαμηλή αυτοεκτίμηση, ενδέχεται να μην μπορείτε να έρθετε σε επαφή με τα μάτια κανενός και μπορεί να δυσκολευτείτε να πιστέψετε ότι κάποιος σας θέλει για κάτι περισσότερο από φίλο.

 Να είστε προσεκτικοί με την επαφή των ματιών, γιατι μπορεί να συνειδητοποίησετε ότι κάποιος φίλος σας βλέπει αλλιώς.

 2. Αυθόρμητα αγγίγματα που δείχνουν ότι σε φλερτάρει

 Εάν κάθεστε δίπλα δίπλα ή περπατάτε κοντά ο ένας στον άλλο, μπορεί να συνειδητοποιήσετε ότι υπάρχουν κάποια τυχαία αγγίγματα. Μπορεί να είναι άγγιγμα στο χέρι ή τον ώμο κατά την διάρκεια μιας συνομιλίας.

 Αν κάποιος κάνει συνειδητή προσπάθεια να επικοινωνήσει μαζί σας, μπορεί να φλερτάρει ή να σας κάνει να παρατηρήσετε ότι ενδιαφέρεται να είναι κάτι περισσότερο από φίλος.

 3. Αντανακλαστικός χαρακτήρας

 Όταν συνομιλείτε με κάποιον μπορεί να έχετε παρατηρήσει ότι υιοθετεί μερικές κινήσεις και χειρονομίες σας. Αυτό θα μπορούσε να είναι σημάδι.

 Όταν υπάρχει σύνδεση μεταξύ δύο ατόμων, είναι χαρακτηριστικό να αρχίζουν υποσυνείδητα να μιμούνται το ένα το άλλο.

 Μπορεί να αρχίσουν να στέκονται και να κάθονται όμοια. Η αντιγραφή των πράξεων ενός άλλου ατόμου είναι ένα σημάδι ενδιαφέροντος.

 Ωστόσο, θα μπορούσε απλώς να είναι θαυμασμός ή επιθυμία να βελτιωθούν με κάποιο τρόπο και όχι απαραίτητα ένα ερωτικό ενδιαφέρον.

 4. Θέλει να μάθει περισσότερα για εσάς

 Το έντονο ενδιαφέρον αφορά στην επιθυμία να μάθει όσα περισσότερα πράγματα γίνεται για εσάς.

 Ένα άτομο που θέλει να γνωρίζει τις προτιμήσεις, τις αντιπάθειές σας, τα χόμπι, τους φόβους και τις βαθύτερες σκέψεις σας, ενδιαφέρεται να συνδεθεί μαζί σας συναισθηματικά. Συχνά κάνει ερωτήσεις για την ζωή, την ημέρα σας, αλλά και πιο προσωπικές.

 5. Σας υπερασπίζονται

 Αυτό είναι σημαντικό σημάδι ερωτικού ενδιαφέροντος. Εάν ένα άτομο σας υπερασπίζεται, είναι ένδειξη πραγματικού ενδιαφέροντος.

 Μπορεί να κάνει παθητικά σχόλια σε άλλους, όπως «Μην προσπαθείτε να πάρετε το κορίτσι μου», «Μην την κρατήσετε πολύ αργά» ή «Ξέρετε ότι έχει σχέση…»

 6. Υπάρχει μικρή εκδήλωση ζήλιας

 Αυτή η ζήλια είναι χαριτωμένη και δεν γίνεται αποπνιχτική, ώστε το άτομο να σκέφτεσαι ότι θα σας χάσει απομακρύνοντας οποιονδήποτε άλλον σας πλησιάζει. Αντιθέτως, ένα άτομο που σας θεωρεί φίλο/η δεν θα εμφανίζει σημάδια ζήλιας.

 7. Σας παίρνει τηλέφωνο για ασήμαντο λόγο

 Εάν ο «φίλος σας» σας καλεί για κάθε μεγάλο γεγονός, μια μικρή κρίση, μια σημαντική απόφαση για τη ζωή, ή προτού λάβει μια απλούστερη απόφαση, είναι ένα σημάδι ότι εκτιμάει τη γνώμη σας και έχετε μια ξεχωριστή θέση στη ζωή του.

 Οι ερωτήσεις για προσωπικά ζητήματα ή αποφάσεις που αλλάζουν τη ζωή σας, μπορεί να αποτελεί ένδειξη ότι υπάρχει κάτι περισσότερο από ένα φιλικό ενδιαφέρον για σας.

 8. Υπάρχει αυξημένη αλληλεπίδραση στα κοινωνικά μέσα

 Τα άτομα που ενδιαφέρονται για εσάς θα προσπαθήσουν να γίνουν αισθητά σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής και της ημέρας σας, ακόμα και στην επικοινωνία σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

 Ίσως αρχίσετε να παρατηρείτε ότι πατάνε like, σχολιάζουν και δημοσιεύουν emoji καρδιάς στις φωτογραφίες σας.

 Άτομα που έχουν πραγματικό ενδιαφέρον για κάποιον τελικά θα τον προσεγγίσουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

 9. Επαφή που τείνει να μην είναι τόσο φιλική

 Αυτό αφορά κυρίως την γραπτή σας επικοινωνία. Μερικές φορές μπορεί να είναι δύσκολο να αποκρυπτογραφηθεί.

 Εάν λαμβάνετε «καλημέρα», «πως ήταν η μέρα σου;», «έχεις φάει;», «καληνύχτα» τακτικά, τότε να είστε σίγουροι.

 Αυτός είναι ένας απλός αλλά αποτελεσματικός τρόπος με τον οποίο ένα άτομο αφήνει να εννοηθεί σε κάποιον ότι ενδιαφέρεται να είναι κάτι περισσότερο από φίλοι.

 10. Σε εκπλήσσει

 Οι εκπλήξεις μπορεί να είναι λουλούδια, σνακ, δώρα, γεύματα και όλα όσα μπορεί να υποδηλώνουν θαυμασμό για εσάς.

 Ωστόσο, μερικοί άνθρωποι φλερτάρουν ατελείωτα χωρίς να ζητήσουν από το άλλο άτομο κάποιο ραντεβού. Θέλουν το άτομο να παρατηρήσει την προσπάθειά τους και να ανταποκριθεί ανάλογα.

 Εάν λαμβάνετε λουλούδια ή άλλα ωραία συναισθηματικά δώρα από κάποιον, να ξέρετε πως ενδιαφέρεται πραγματικά για σας.

 Εν κατακλείδι, Θα μπορούσατε εύκολα να χάσετε μια ρομαντική σχέση επειδή φοβάστε την απόρριψη ή έχετε χαμηλή αυτοεκτίμηση.

 Καλό είναι να αναγνωρίζετε τα σημάδια όταν κάποιος δεν σας βλέπει μόνο σαν φίλο/η, ώστε να ξέρετε τι συμβαίνει ή τι σας περιμένει, για να μπορέσετε και εσείς να κινηθείτε κατάλληλα.

Διαβάστε ακόμα στο Manday.gr:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top