Ο πιο δυνατός άνθρωπος στον κόσμο: 10 κορυφαίοι αθλητές!

Ο πιο δυνατός άνθρωπος στον κόσμο: 10 κορυφαίοι αθλητές!

 Έχουμε κανει τη έρευνά μας και σε συνδυασμό με τη καταγεγραμμένη αθλητική ιστορία, σας παρουσιάζουμε τους 10 ισχυρότερους άνδρες στη γη.

Η ιστορία των βαρέων βαρών

 Σε όλη την ιστορία της ανθρωπότητας υπάρχει μια εμμονή με την φυσική δύναμη. Από τους θρύλους του Ηρακλή, στους Ολυμπιακούς αγώνες της Αρχαίας Ελλάδας, οι αγώνες πάλης χρησιμοποιηθήκαν για να αναδείξουν τον ισχυρότερο άνθρωπο.

 Καθώς οι αιώνες περνούσαν, οι μέθοδοι για τον προσδιορισμό του ισχυρότερου άντρα έγιναν πιο εξελιγμένες, από την έλευση των αγώνων Highland έως την άρση βαρών.

 Από το 1977, οι υποτιθέμενοι ισχυρότεροι άντρες στον κόσμο συγκεντρώνονται ετησίως για να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό Ισχυρότερου Ανθρώπου στον κόσμο (WSM) για να προσδιορίσουν ποιος είναι ο Νο1.

 Παρόμοιοι διαγωνισμοί διεξάγονταν από τη Διεθνή Ομοσπονδία Αθλητών Δύναμης (IFSA) και στο Arnold Sports Φεστιβάλ.

 Οι θαυμαστές της άρσης βαρών μπορεί να σας πουν ότι ο Ed Coan είναι ο πιο δυνατός άνθρωπος που έχει ζήσει ποτέ ή ότι ο πολύ μεγαλύτερος Andy Bolton είναι ο πιο ισχυρός.

 Οι οπαδοί του διαγωνισμού WSM ενδέχεται να δείχνουν τον τρεις φορές νικητή Bill Kazmaier ή τον πέντε φορές νικητή Mariusz Pudzianowski.

 Ο καθένας, λοιπόν, μπορεί να χαρακτηριστεί ως ο ισχυρότερος άνδρας ή κορυφαίος αθλητής στο συγκεκριμένο άθλημα ή σε μια συγκεκριμένη οργάνωση.

 Όλοι οι άνδρες που αναφέρονται παραπάνω ισχυρίζονται νόμιμα ότι είναι οι ισχυρότεροι άνθρωποι της ιστορίας, αλλά πραγματικά μόνο ένας μπορεί να ισχυριστεί ότι είναι ο Νο1 και έχουμε αποφασίσει ποιος είναι αυτός ο άνθρωπος.

 Ο Δρ. Terry Todd δεν είναι απλώς ο πρώτος εθνικός πρωταθλητής στο powerlifting – άρση βαρών σε πάγκο των Ηνωμένων Πολιτειών (το 1964 και το ’65), ήταν επίσης ο πρώτος άνθρωπος που σήκωσε συνολικά 725 έως 861 κιλά.

 Ο Todd είναι επίσης ο δημιουργός του Arnold Strongman Classic, ενός από τους πιο καταξιωμένους ιστορικούς διαγωνισμούς αντοχής στον κόσμο.

 Αυτός και η σύζυγός του είναι οι διευθυντές της μεγαλύτερης συλλογής φυσικής κατάστασης και αναμνηστικών δύναμης στον κόσμο, του Stark Center for Physical Culture and Sports στο Πανεπιστήμιο του Τέξας στο Ώστιν.

 Το να προσπαθήσεις να προσδιορίσεις ποιός είναι ο πιο δυνατός άνθρωπος στον κόσμο εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, ακόμα και κερδοσκοπικούς.

 Φυσικά, μπλέκονται και ζητήματα ντοπαρίσματος – χημικής ενίσχυσης αλλά και ότι τον προηγούμενο αιώνα οι άνδρες δεν εκπαιδεύονταν σε συγκεκριμένη βάση.

 Η δύναμή τους ήταν αποτέλεσμα ακατέργαστης και ανεκπαίδευτης προπόνησης, χωρίς κάτι συστηματικό.

 Υπό αυτό το πρίσμα, προσπαθήσαμε να αναγνωρίσουμε όχι μόνο την καταγεγραμμένη ισχύ, αλλά και την πιθανή. Σας παρουσιάζουμε τους 10 κορυφαίους,  πιο δυνατούς ανθρώπους του κόσμου.

 1. Brian Shaw – Strongman / bodybuilder

 Γέννηση: ΗΠΑ, 1982

 Ύψος: 2.07

 Βάρος: 197 κιλά

 Ο Shaw μοιράζεται κάτι κοινό με τον θρυλικό Bill Kazmaier – και οι δύο άνδρες έχουν καταταχθεί στις τρεις πρώτες θέσεις στον διαγωνισμό για τον ισχυρότερο άνθρωπο στον κόσμο συνολικά πέντε φορές.

 Ο Shaw είναι δύο φορές νικητής του WSM (2011, 2013) έχοντας σηκώσει περίπου 500 κιλά σε ελαστικά Hummer με ιμάντες.

 2. Leonid Taranenko – Άρση βαρών

 Γέννηση: ΕΣΣΔ, 1956

 Ύψος: 1,55

 Βάρος: 117 κιλά

 Ο Leonid Taranenko έθεσε το παγκόσμιο ρεκόρ σε 266 κιλά και συνολικά σε 475 το 1988, στοιχεία που εξακολουθούν να ισχύουν μέχρι σήμερα.

 Λόγω της αναδιάρθρωσης από τη Διεθνή Ομοσπονδία Άρσης Βαρών των κατηγοριών του βάρους της, τα επίσημα αρχεία του Taranenko δεν ευσταθούν πλέον.

 3. Andy Bolton – Powerlifter

 Γέννηση: Αγγλία, 1970

 Ύψος: 1,82

 Βάρος: 159 κιλά

 Ο Βρετανός Andy Bolton είναι ο πρώτος άνθρωπος στην ιστορία που έχει κάνει deadlift βάρους 454 κιλών. Δύο φορές κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού κατάφερε να καταρρίψει το δικό του ρεκόρ με 455 κιλά και 457 κιλά.

 Μάλιστα, κατέχει την 4η υψηλότερη θέση σε squat όλων των εποχών και την 3η στο three – lift στη ιστορία.

 Κάποτε δήλωσε ότι ο στόχος του ήταν να σπάσει το μυθικό σύνολο των 1360 κιλών, ένα επίτευγμα που δεν ονειρεύτηκε ποτέ κανείς από τους περισσότερους αρσιβαρίστες οποιασδήποτε εποχής.

 4. Brian Siders – Powerlifter

 Γέννηση: ΗΠΑ, 1978

 Ύψος: 1,90

 Βάρος: 156 κιλά

 Ο Siders ανήκει σε αυτήν την εντυπωσιακή λίστα για τη συνολική του δύναμη – υπερέχει και στα τρία powerlift με προσωπικά επιτεύγματα 462 squat, 362 στον πάγκο και 392 στο deadlift, σύνολο 1202 κιλά.

 Ο Siders είναι περήφανος που πέτυχε τα προαναφερθέντα επιτεύγματα χωρίς τη χρήση κάποιον ουσιών για βελτίωση της απόδοσης του.

 Η δύναμή του προέρχεται αποκλειστικά από γενετικές ικανότητες και από σκληρή δουλειά, όπως αυτή του επόμενου ανθρώπου…

 5. Louis Uni – Strongman

 Γέννηση: Γαλλία, 1862-1928

 Ύψος: 1,93

 Βάρος: 117 κιλά

 Είναι δύσκολο να υπολογιστεί και να καταταχθεί κάπου ο Louis Uni, γνωστός και ως Απόλλων ο δυνατός.

 Θα πρέπει να συμπεριληφθεί μεταξύ των πιο δυνατών ανθρώπων, καθώς ως επί το πλείστον έχει πολλά επιτεύγματα σε όλα.

 Έγινε γνωστός για τη μεγάλη του δύναμη στη λαβή και τα μεγάλα χέρια του, γεγονός που τον καθιστούσε ικανό να σηκώνει ράβδους που άλλοι δεν μπορούσαν καν να χωρέσουν στα χέρια τους.

 Επίσης, ο Uni ήταν πιθανόν ο πρώτος αθλητής στον κόσμο. Επίσης, ήταν ένας εξαιρετικά ικανός και ευέλικτος άνθρωπος που αντιμετώπιζε νικηφόρα όλους τους αντιπάλους του στην πάλη.

 6. Vasyl Virastyuk – Strongman

 Γέννηση: Ουκρανία, 1974

 Ύψος: 1,93

 Βάρος: 145 κιλά

 Ο Virastyuk είναι το πρώτο άτομο που έχει ανακηρυχθεί ο ισχυρότερος ζωντανός άνθρωπος με συμμετοχές και νίκες στους διαγωνισμούς του Ισχυρότερου Ανθρώπου στον κόσμο και του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος IFSA, το 2004 και 2007.

 Στην πραγματικότητα, ξεπέρασε τον άντρα που βρίσκεται στην κορυφή αυτής της λίστας όταν πέτυχε τη νίκη στο διαγωνισμό IFSA. Επιπλέον, κατέλαβε τη δεύτερη θέση στο Arnold Strongman Classic σε τρεις εκδηλώσεις (2005-07).

 7. Paul Anderson – Weightlifter, Powerlifter, Showman

 Γέννηση: ΗΠΑ, 1932–1994

 Ύψος: 1,80

 Βάρος: 158 κιλά

 Το όνομα του Paul Anderson μπορεί να είναι το πιο αμφιλεγόμενο σε αυτήν τη λίστα. Ανακηρύχθηκε από ορισμένους ότι είναι μακράν ο ισχυρότερος άνθρωπος που έζησε ποτέ.

 Ο Άντερσον κέρδισε ένα Ολυμπιακό Χρυσό μετάλλιο για τις ΗΠΑ στην άρση βαρών στη Μελβούρνη της Αυστραλίας, το 1956.

 Αμφιλεγόμενος, γιατί υποστηρίζεται πως σήκωσε 544 κιλά, όμως άλλοι υποστηρίζουν ότι σήκωσε 318 σε 8 επαναλήψεις.

 8. Bill Kazmaier – Powerlifter, Strongman

 Γέννηση: ΗΠΑ, 1953

 Ύψος: 1,92

 Βάρος: 150 κιλα

 Θεωρείται από πολλούς ως ο ισχυρότερος άνθρωπος του κόσμου και δύσκολο να αμφισβητηθεί.

 Ο Kazmaier, νικητής των διαγωνισμών WSM ’80, ’81 και ’82, απαγορεύτηκε να αγωνιστεί το 1983 από τους διοργανωτές του διαγωνισμού, επειδή υποτίθεται ότι όσο αγωνιζόταν, κανείς άλλος δεν θα είχε ποτέ την ευκαιρία να απολαύσει τη νίκη.

 Ο Kaz ήταν ο πρώτος άντρας που ανύψωσε και τις πέντε πέτρες McGlashen οι οποίες ζυγίζουν μεταξύ 90 και 160 κιλών. Κατείχε για αρκετό καιρό και το ρεκόρ 300 κιλών στον πάγκο.

 Τέλος, ο Kaz κατέχει μέχρι και σήμερα το τρομερό ρεκόρ του ενός τόνου στην άρση βαρών χωρίς ρούχα, το οποίο κατέκτησε το 1981.

 9. Mark Henry – Weightlifter, Powerlifter, Strongman, Wrestler

 Γέννηση: ΗΠΑ, 1971

 Ύψος: 1. 95

 Βάρος: 186 κιλά

 Ο Χένρι κατέχει τη μοναδική διάκριση του άνδρα που κατέχει ταυτόχρονα τόσο τους τίτλους πρωταθλημάτων άρσης βαρών, όσο και των βαρέων βαρών των ΗΠΑ.

 Θεωρείται, μάλιστα, ότι είχε και άλλες δυνατότητες που όμως δεν έδειξε ποτέ καθώς συνέχισε την καριέρα του στο WWE.

10. Zydrunas Savickas – Powerlifter, Strongman

 Γέννηση: Λιθουανία, 1975

 Ύψος: 1.90

 Βάρος: 181 κιλά

 Κατά τη γνώμη μας, είναι ο ισχυρότερος άνθρωπος όλων των εποχών. Απλά δεν μπορείτε να αμφισβητήσετε αυτούς τους αριθμούς.

 Ο Savickas έχει κερδίσει επτά φορές το Arnold Strongman Classic (2003–08, 2014), το οποίο θεωρείται το πιο αληθινό τεστ καθαρής δύναμης από τον πιο γνωστό διαγωνισμό WSM.

 Το 2005 έσπασε τρία παγκόσμια ρεκόρ σε πορεία προς τη νίκη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα IFSA Strongman. Το επόμενο έτος πήρε και πάλι κορυφαίες τιμές.

 Ο Savickas κατέλαβε τη δεύτερη θέση στο διαγωνισμό WSM το 2002, το 2003 και το 2004. Κυριαρχεί πάντα σε ό,τι περιλαμβάνει δύναμη, ενώ δεν τα πηγαίνει καλά σε ό,τι απαιτεί ταχύτητα ή ευελιξία.

 Το 2009, έσπασε το σερί κερδίζοντας το WSM – ένα επίτευγμα που θα επαναλάμβανε το 2010, το 2012 και το 2014.

 Το 2014, ο Savickas έθεσε επίσης ένα νέο παγκόσμιο ρεκόρ με ένα log lift 226 κιλων. Έτσι, τα σύνολα του είναι squat 400 κιλά, deadlift 409 κιλά, πάγκος 285 κιλά.

 Αυτοί ήταν, λοιπόν, οι δυνατότεροι άνδρες στον κόσμο που η συμμετοχή τους σε διαγωνισμούς δύναμης τους έκανε γνωστούς και αήττητους!

Διαβάστε ακόμα στο Manday.gr:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top