Churros συνταγή: Τα πιο τραγανά και νόστιμα τσούρος!

Churros συνταγή: Τα πιο τραγανά και νόστιμα τσούρος!

 Όλοι μας έχουμε λίγο ή πολύ ακουστά τα υπέροχα Churros. Ξέρετε, εκείνα τα γλυκάκια που έχουν μια μακρόστενη όψη και είναι βουτηγμένα στη σοκολάτα. Πωω…σας τρέχουν τα σάλια ήδη!

 Βέβαια, τίποτα δεν συγκρίνεται με τη σπιτική Churros συνταγή. Είναι ακόμα πιο νόστιμα, εύκολα στην παρασκευή τους και με αυτά μπορείτε να καταπλήξετε τους καλεσμένους σε κάθε είδους μάζωξη που κάνετε στο σπίτι σας.

 Τι υλικά χρειαζόμαστε για τα τσούρος:
  • 1 ποτήρι (250ml) νερό
  • ¼ φλιτζάνι (56γρ.) βούτυρο χωρίς αλάτι, κομμένο σε μικρά κυβάκια
  • 1 κ/γ (13γρ.) ζάχαρη
  • ¼ κ/γ αλάτι
  • 1 φλιτζάνι (141γρ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 μεγάλο αυγό
  • ½ κ/γ εκχύλισμα βανίλιας
  • Λάδι τηγανίσματος
 Για την επίστρωση:
  •  ½ φλιτζάνι (100γρ.) ζάχαρη, ιδανικά, καστανή
  •  ¾ κ/γ κανέλα σε σκόνη
 Δείτε πως να φτιάξετε τα καλύτερα Churros

 Για την επικάλυψη δεν έχουμε παρά να ανακατέψουμε τη ζάχαρη και την κανέλα σε ένα ρηχό πιατάκι και να το αφήσουμε στην άκρη.

 Έπειτα, ζεσταίνουμε περίπου 24 γραμμάρια φυτικό λαδάκι σε μια μεγάλη και αρκετά ευρύχωρη κατσαρόλα ή σε ένα βαθύ τηγάνι και το τοποθετούμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

 Όσο ζεσταίνεται το λάδι μας, εμείς προετοιμάζουμε τη ζύμη. Προσθέτουμε νερό, βούτυρο, ζάχαρη και αλάτι σε μια μεγάλη κατσαρόλα και βράζουμε το μείγμα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

 Προσθέτουμε αλεύρι, χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή πλέον και μαγειρεύουμε. Φροντίζουμε να ανακατεύουμε καλά συνεχώς με μια λαστιχένια σπάτουλα μέχρι το μείγμα μας να γίνει ενιαίο.

 Αφαιρούμε από την φωτιά και μεταφέρουμε σε άλλο σκεύος. Επιλέγουμε κάποιο μεγάλο μπολ μαγειρικής και το αφήνουμε να κρυώσει για 5 λεπτάκια.

 Μόλις βεβαιωθούμε για τη θερμοκρασία του, προσθέτουμε λίγη βανίλια και ένα αυγό. Ανακατεύουμε καλά με το μίξερ μας μέχρι η υφή να είναι λεία και απαλή.

 Μεταφέρουμε το μείγμα μας με ήπιες κινήσεις σε ένα κορνέ μαγειρικής με μια μεταλλική άκρη. Λίγο λίγο βάζουμε το μείγμα μας σε λάδι που έχουμε ήδη ζεστάνει, δίνοντας το μακρόστενο σχήμα τους.

 Τηγανίζουμε κάθε κομμάτι για περίπου 2 λεπτάκια από κάθε πλευρά μέχρι να δούμε το απαλό χρυσαφένιο χρώμα.

 Με την απομάκρυνση τους από τη φωτιά, τα βάζουμε σε μια πιατέλα με απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να μαζέψει τα πολλά λαδάκια.

 Πασπαλίζουμε με την επικάλυψη που έχουμε φτιάξει εξαρχής και επαναλαμβάνουμε όλη τη διαδικασία για κάθε κομματάκι ξεχωριστά. Τα σερβίρουμε ζεστά με τη γαρνιτούρα της επιλογής μας.

 Tips για γευστικά Churros παντού και πάντα!
  • Χρησιμοποιούμε ένα θερμόμετρο για γλυκάκια. Έτσι, μπορούμε να είμαστε απολύτως σίγουροι για τη θερμοκρασία του λαδιού και να την παρακολουθούμε καθ’ όλη τη διάρκεια του τηγανίσματος.
  • Προθερμαίνουμε το λάδι ενώ φτιάχνουμε το μείγμα μας ακολουθώντας προσεκτικά τις παραπάνω οδηγίες, γιατί θέλει λίγο χρόνο μέχρι να φτάσει στην επιθυμητή θερμοκρασία.
  • Καλό είναι να χρησιμοποιήσουμε ένα αυγό για το μείγμα των τσούρος, για να μη βγει πολύ νερουλό ή αφράτο. Αυτό τους δίνει τη χρυσαφένια όψη και την μοναδική, βελούδινη υφή.
  • Χρησιμοποιούμε ένα ειδικό κορνέ μαγειρικής ακριβώς για αυτόν τον σκοπό, για να τους δώσουμε το καθιερωμένο σχήμα που έχουν. Έτσι, αποκτούν την κλασική τραγανή εξωτερική τους εμφάνιση.
  • Αφήνουμε πάντα τη ζύμη να ξεκουραστεί πριν προσθέσουμε το αυγουλάκι μας. Δεν θέλουμε να το μαγειρέψουμε και να το ανακατέψουμε με το κουρκούτι.
  • Γενικά, η ζύμη των churros αναμένεται να είναι αρκετά ζεστή. Επομένως, μπορούμε να εκμεταλλευτούμε παραγωγικά την ώρα που περιμένουμε για να ετοιμάσουμε το μίξερ μας.
  •  Οφείλουμε να δώσουμε όλη μας την προσοχή στο χρώμα τους καθώς τηγανίζονται αργά αργά. Μόλις δούμε πως έχει γίνει χρυσαφένιο πλέον, μπορούμε να γυρίσουμε από την άλλη πλευρά και μετά να τα απομακρύνουμε.
  • Ξέρουμε ότι χρειάζονται κι άλλο τηγάνισμα αν δούμε πως στο κέντρο τους είναι ωμά. Περιμένουμε λοιπόν να γίνουν.
  •  Μετά την απομάκρυνση τους από το καυτό λάδι, τα βάζουμε σε ένα πιατάκι καλυμμένο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Δεν θέλουμε πάρα πολύ λαδίλα στη γεύση – δεν ταιριάζει με την επικάλυψη μας!
  •  Σερβίρουμε τα Churros μας πάντοτε ζεστά. Έτσι όλοι πρόκειται να μας αγαπήσουν.

 Αυτή ήταν, λοιπόν, η συνταγή για τα πεντανόστιμα, λαχταριστά και τραγανά τσούρος. Ακολουθείστε τη διαδικασία βήμα βήμα και το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να την απολαύσετε με καλή παρέα!

 Δοκιμάστε τη συνταγή και πείτε μας τη γνώμη σας κάτω στα σχόλια. Άρεσε στην οικογένεια και τους φίλους σας;

Διαβάστε ακόμα στο Manday.gr:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top