Μακαρόνια με ντοματίνια και φέτα: Το απόλυτο πιάτο!

Μακαρόνια με ντοματίνια και φέτα: Το απόλυτο πιάτο!

 Σας αρέσει το καλό φαγητό, αλλά δεν το έχετε και πολύ με τη κουζίνα; Δεν υπάρχει πιο γρήγορο και γευστικό πιάτο από τα μακαρόνια, ακόμα και για εσάς που ακολουθείτε μια υγιεινή διατροφή! Μπορείτε να τα γευτείτε σε τόσες παραλλαγές και με τόσους πολλούς συνδυασμούς που κάθε συνταγή θα είναι καλύτερη από τη προηγούμενη!

 Ποιος δε λατρεύει τα ζυμαρικά και δεν αγαπάει τη φέτα; Aκόμα και αν δεν είστε φανατικοί του σκόρδου, ποιος μπορεί να αρνηθεί τη γεύση που προσφέρει στην καθημερινότητά μας;

 Ας ρίξουμε τώρα μια ματιά σε ένα γρήγορο και γευστικό πιάτο που μπορείτε να δοκιμάσετε σήμερα κιόλας στο πρώτο ραντεβού με τη κοπέλα που σας αρέσει. Ένα ιδανικό καλοκαιρινό πιάτο με ζυμαρικά, με τη φρέσκια ντομάτα ως κύριο συστατικό. Η φέτα συμπληρώνει υπέροχα τη γεύση της ντομάτας και η θερμότητα των ζυμαρικών και το ζεστό λάδι σκόρδου κάνουν το τυρί να λιώνει απαλά.

 Τα συστατικά που θα χρειαστείτε για τα μακαρόνια με ντοματίνια και φέτα
  • 600 γρ. ντοματίνια ή 1/2 κιλό ντομάτες ξεσποριασμένες και κομμένες σε κομμάτια.
  • 1/2 φλιτζάνι ελιές Καλαμάτας ή άλλες μαύρες ελιές, χωρίς κουκούτσι.
  • 1/4 κιλό τυρί φέτα, θρυμματισμένη.
  • 3 κουταλιές της σούπας κάπαρη στραγγισμένη.
  • 3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο πλατύφυλλο μαϊντανό.
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι.
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.
  • Ένα πακέτο μακαρόνια σπαγγέτι ή ένα ζυμαρικό της αρεσκείας σας.
  • 6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες.
 Οδηγίες παρασκευής για μακαρόνια με ντοματίνια και φέτα

 Βήμα 1

 Σε ένα μεγάλο γυάλινο ή ανοξείδωτο μπολ ανακατέβετε τα ντοματίνια, τις ελιές, τη φέτα, την κάπαρη, τον μαϊντανό, το αλάτι και το πιπέρι.

 Βήμα 2

 Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με βραστό, αλατισμένο νερό, βράζετε τα μακαρόνια περίπου 12 λεπτά. Μόλις βράσουν τα στραγγίζετε καλά.

 Βήμα 3

 Εν τω μεταξύ, σε ένα μέτριο τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέτετε το σκόρδο και μαγειρεύετε, ανακατεύοντας για 1 λεπτό. Προσθέτετε τα βρασμένα ζυμαρικά και το λάδι σκόρδου στο μείγμα της ντομάτας και ανακατεύετε.

 Σημειώσεις

 Παραλλαγές

  • Σπαγγέτι με ντομάτες, μαύρες ελιές, σκόρδο και μοτσαρέλα. Χρησιμοποιήστε φρέσκο ​​τυρί μοτσαρέλα, κομμένο σε κομμάτια ½ εκατοστού στη θέση της φέτας.
  • Σπαγγέτι με ντομάτες, ελιές, σκόρδο, φέτα και φρέσκα βότανα Χρησιμοποιήστε 1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο ​​βασιλικό ή 3 κουταλιές της σούπας ανάμεικτα ψιλοκομμένα φρέσκα μυρωδικά, όπως εστραγκόν και σχοινόπρασο στη θέση του μαϊντανού.
 Προτεινόμενο σερβίρισμα

 Η αλμύρα των ελιών και της φέτας και η οξύτητα της ντομάτας κάνουν ένα αναζωογονητικό φρουτώδες κόκκινο κρασί, όπως ένα Beaujolais-Villages, το τέλειο συνοδευτικό για το πιάτο σας. Καλή απόλαυση!

Διαβάστε ακόμα στο Manday.gr:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top