Martini cocktail: Φτάξτο σαν κορυφαίος barman!

Martini cocktail: Φτάξτο σαν κορυφαίος barman!

 Ποιος ανακάτεψε το πρώτο martini στον κόσμο; Αυτή είναι μια καλή ερώτηση, αλλά η απάντησή της κρύβει μια τεράστια δυσκολία. Ήταν ένας μεταλλευτής της Καλιφόρνια κατά τη διάρκεια του Χρυσού Πυρετού το 1849 ή κάποιος μπάρμαν σε ένα ακριβό ξενοδοχείο της Νέας Υόρκης 50 χρόνια αργότερα;

 Πιθανότατα, το martini είναι ένα κοκτέιλ που εμφανίστηκε στο προσκήνιο σε πολλά μέρη ταυτόχρονα, καθώς οι μπάρμεν άρχισαν να πειραματίζονται συνδυάζοντας τζιν και ξηρό βερμούτ. Όπως και να έχει, καμία ιστορία προέλευσης δεν θα σας κάνει να νιώσετε τόσο χαρούμενοι και ικανοποιημένοι όσο θα νιώσετε την ώρα που ο ουρανίσκος σας θα γεύεται ένα κλασικό, καλοφτιαγμένο Dry Martini.

 Αυτό που είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε σήμερα είναι πως η αρχική μορφή του ποτού, σύμφωνα με τις πρώτες συνταγές, ήταν γλυκιά. Τα βιβλία για κοκτέιλ του 19ου αιώνα απαιτούσαν το ιταλικό (γλυκό) βερμούτ ως κύριο συστατικό.

 Το dry martini cocktail πήρε τη σημερινή του μορφή γύρω στο 1905, όταν η νέα και πιο δημοφιλής παραγγελία των θαμώνων των μπαρ ήταν ξηρό τζιν, ξηρό βερμούτ και ίσως μια δόση από bitters πορτοκαλιού για επιπλέον γεύση και άρωμα.

 Τη στιγμή που θα πάτε να φτιάξετε το ποτό για τον πελάτη σας συνιστούμε να ξεκινήσετε με καλά υλικά. Σε τελική ανάλυση, δεν υπάρχει μέρος για να κρυφθείτε αν αποτύχετε στην παρασκευή ενός τόσο απλού κοκτέιλ. Ξεκινήστε με ένα τζιν σε στυλ Λονδίνου. Ύστερα, προσθέστε λίγο ξηρό βερμούτ.

 Η αναλογία είναι διαπραγματεύσιμη, αλλά οι κοινές συνταγές συνήθως απαιτούν από τέσσερα έως οκτώ μέρη τζιν προς ένα βερμούτ. Μια δόση από bitters πορτοκαλιού ολοκληρώνει το μαγικό αποτέλεσμα.

 Παρά τις απαιτήσεις, ενδεχομένως, κάποιων λίγων θαμώνων, το martini πρέπει να ανακατεύεται, όχι να χτυπιέται. Το κοκτέιλ πρέπει να είναι καθαρό, χωρίς θραύσματα πάγου. Πρέπει να το ανακατέψετε για 20 έως 30 δευτερόλεπτα για να προκύψει η κατάλληλη αραίωση που απαιτείται για να ισορροπήσουν τα συστατικά.

 Στη συνέχεια, στραγγίστε το στο ποτήρι που πήρε το όνομά του από το ίδιο το κοκτέιλ. Τοποθετήστε μια φλούδα λεμονιού από πάνω, και θα έχετε δημιουργήσει ένα εξαιρετικό Dry Martini. Είναι ένα ποτό που αξίζει να φτάσετε στον πάτο του ποτηριού και ίσως περισσότερες από μία φορές.

 Είναι επίσης ένα ποτό που έχει προκαλέσει αμέτρητες παραλλαγές. Όχι, δεν μιλάμε για τους απανταχού Tinis των δεκαετιών 1980 και 1990. Εννοούμε τις νόμιμες παραλλαγές, όπως το Vodka Martini (αυτονόητο), το Reverse Martini (μια αντιστροφή των αναλογιών τζιν και βερμούτ) και το Perfect Martini, το οποίο διαθέτει ίσο διαχωρισμό ξηρού και γλυκού βερμούτ.

 Κατακτήστε όμως πρώτα τη δημιουργία του κλασικού dry martini cocktail και μετά δοκιμάστε να και πειραματιστείτε με τις εξίσου γευστικές και ενδιαφέρουσες παραλλαγές του.

 Η κλασική συνταγή του Dry Martini cocktail

 Τα συστατικά που θα χρειαστείτε:

  • 75 ml τζιν
  • 15 ml ξηρό βερμούτ
  • 1 σταγόνα bitters πορτοκαλιού
  • 1 φλούδα λεμονιού για το γαρνίρισμα
 Οδηγίες εκτέλεσης της συνταγής
  • Προσθέστε το τζιν, το ξηρό βερμούτ και τα bitters πορτοκαλιού σε ένα ποτήρι για ανακάτεμα με πάγο και ανακατέψτε μέχρι να κρυώσει πολύ.
  • Σουρώστε το μείγμα σε ένα παγωμένο ποτήρι κοκτέιλ.
  • Γαρνίρετε με μια φλούδα λεμονιού

 Είστε έτοιμοι! Τώρα είναι η στιγμή να γευτείτε το εξαίσιο Dry Martini, που δημιουργήσατε από το μηδέν, χωρίς τη βοήθεια ενός μπάρμαν. Απολαύστε με περηφάνια και, φυσικά, υπευθυνότητα!

Διαβάστε ακόμα στο Manday.gr:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top