Σίγουρα θα έχετε ακούσει για το περίφημο cocktail Negroni. Γνωρίζετε όμως πως ξεκίνησε την καριέρα του ως ένα απλό απεριτίφ, που απολάμβαναν οι άνθρωποι λίγο πριν το γεύμα τους;
Κι όμως! Το δημοφιλές αυτό ποτό, αν και αρκετά απλό στην παρασκευή του, έχει καταφέρει να αποτελέσει τον απόλυτο ορισμό της αρμονίας, της απλότητας και της ισορροπίας, ανεβαίνοντας ολοένα και περισσότερο στις προτιμήσεις του κοινού.
Ποια είναι η ιστορία του Negroni;
Το ένδοξο παρελθόν αυτού του εκπληκτικού ποτού ξεκίνησε το 1919, όταν φτιάχτηκε για πρώτη φορά στο Caffe Casoni της γνωστής Ιταλικής πόλης, της Φλωρεντίας.
Ήταν ο κύριος Κόμης Camillo Negroni, βλέπετε, που είχε ζητήσει από τον πιστό και αγαπημένο φίλο και bartender, Forsco Scarselli, να χαρίσει ένα πιο δυνατό αποτέλεσμα στο αγαπημένο του ποτό.
Το τελευταίο δεν ήταν άλλο από το περίφημο cocktail «The Americano», που περιλαμβάνει ως βασικά συστατικά του το Campari, το βερμούτ και την σόδα.
Ο εν λόγω κύριος απλώς φρόντισε να αντικαταστήσει την σόδα της αρχικής συνταγής με λίγο gin.
Δεν σταματήστε όμως εκεί. Αντιθέτως, αποφάσισε να απογειώσει ακόμα περισσότερο τη negroni συνταγή και να αντικαταστήσει πλήρως το λεμόνι του «The Americano» με μια λεπτεπίλεπτη φλούδα πορτοκαλιού.
Αποτέλεσμα αυτής της σειράς των πειραματισμών του ήταν φυσικά το αγαπημένο όλων μας, Negroni. Αφήστε που από εκείνη την στιγμή και έπειτα, όλος ο κόσμος που έφτανε στο Caffe Casoni ζητούσε να απολαύσει ένα Negroni, πριν καν καθίσει!
Με την σειρά της, η οικογένεια του Negroni δεν δίστασε να εκμεταλλευτεί την εμπορική επιτυχία και τo lifestyle του συγκεκριμένου ποτού και να ιδρύσει το Negroni Distillery το 1911 στην πόλη Treviso της Ιταλίας.
Στο αποστακτήριο αυτό οι εργάτες έφτιαχναν έτοιμες εκδοχές του ξακουστού αυτού ποτού και το πωλούσαν στο ευρύ κοινό με την ονομασία Antico Negroni. Μη διστάσετε κι εσείς να επισκεφτείτε τις εγκαταστάσεις του, μιας και είναι ανοιχτό μέχρι και σήμερα!
Μάθετε Ακόμα: Caipirinha: Δες τη συνταγή & τις πιο hot παραλλαγές!
Ποια είναι η συνταγή για το απόλυτο Negroni;
- 20 ml Gin
- 20 ml Γλυκό Βερμούτ
- 20 ml Campari
- Μία φρούδα φρέσκου πορτοκαλιού
Η προετοιμασία του συγκεκριμένου cocotail με τζιν περιορίζεται μονάχα στην συγκέντρωση όλων των απαραίτητων συστατικών, που βλέπετε εδώ.
Από εκεί και πέρα, τα πράγματα είναι πάρα πολύ απλά και υπόσχονται να σας διευκολύνουν την ζωή, λύνοντάς σας τα χέρια.
Βάζετε το τζιν, το βερμούτ και το Campari σε ένα ειδικό σέικερ. Αν δε το έχετε, μην σκάτε. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οτιδήποτε άλλο περιλαμβάνει καπάκι, όπως είναι ένα βάζο!
Προσθέτετε πάγο και ανακατεύετε καλά. Σερβίρετε κατά προτίμηση σε ένα κοντό ποτήρι, από εκείνα τα βαριά και κρυστάλλινα που έχει η γυναίκα ή η μητέρα σας κάπου στο σαλόνι και γαρνίρετε με μια φλούδα φρέσκου πορτοκαλιού. Καλή απόλαυση!
Ένας είναι ο πρωταρχικός και κλασικός ιταλικός τρόπος για να αρχίσετε ένα γεύμα: να επιδοθείτε στην απόλαυση ενός δροσιστικού Negroni, ενός γλυκόπικρου καθαριστικού για τον ουρανίσκο, που ανοίγει το δρόμο για τις βραδινές απολαύσεις σας.
Κι αν, πράγματι, το προτιμήσετε, κρατήστε ένα μπουκάλι Campari καλού κακού στο ντουλάπι με τα ποτά σας. Έτσι, θα μπορείτε ανά πάσα ώρα και στιγμή να φτιάξετε τη δική σας negroni συνταγή εύκολα και γρήγορα. Μπορείτε ακόμα να το χρησιμοποιήσετε για να φτιάξετε χωνευτικά κοκτέιλ με ουίσκι και καμπάρι, όπως το Boulevardier Cocktail.
Εάν θέλετε περισσότερες ιδέες για απολαυστικά κοκτέιλ, έχετε να κάνετε μόνο ένα πράγμα: να μας γράψετε το ποτό της επιλογής σας στα σχόλια από κάτω. Εμείς θα αναλάβουμε τα υπόλοιπα.