Επαγγελματικό τριμάρισμα στο μούσι με 5 βήματα!

Επαγγελματικό τριμάρισμα στο μούσι με 5 βήματα!

 Οι επιταγές της μόδας και του styling δεν απαιτούν μόνο τη περιποίηση του ντυσίματος και την εύρεση των κατάλληλων αξεσουάρ, αλλά πρωτίστως τη περιποίηση και την ανάδειξη των φυσικών χαρακτηριστικών του άνδρα. Για του λόγου το αληθές, η γενειάδα μπορεί να αποτελέσει ένα μοναδικό κόσμημα, που έρχεται να αναδείξει τα χαρακτηριστικά του προσώπου του κάθε άντρα εκεί έξω!

 Από το προσεκτικά κομμένο και περιποιημένο γενάκι μέχρι και την παχιά, πλούσια γενειάδα, τα μούσια αποτελούν πάντοτε μια τολμηρή επίδειξη του ατομικού σας στυλ.

 Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει πως ένα ανδρικό μούσι μπορεί να αφεθεί ολοκληρωτικά στη μοίρα του. Ίσα ίσα, που καλείστε να κρατάτε τα δικά σας πάντοτε περιποιημένα και προσεγμένα, ακολουθώντας προσεκτικά τις παρακάτω συμβουλές ομορφιάς.

 Τι ακριβώς περιλαμβάνει το τριμάρισμα των μουσιών;

 Η αλήθεια είναι πως το τριμάρισμα είναι εκείνο που δίνει στα μούσια σας το σχήμα που έχουν. Δίχως αυτό μιλάμε μονάχα για τρίχες που προεξέχουν άγαρμπα από το πρόσωπό σας!

 Εάν ακολουθήσετε τον κατάλληλο τρόπο για να κόψετε ελαφρώς τη γενειάδα σας, πρέπει να στοχεύετε πάντοτε σε ένα ομοιόμορφο μήκος και στη σωστή λαιμόκοψη που σας ταιριάζει.

 Από εκεί και έπειτα, όμως, θα πρέπει να φροντίσετε το μουστάκι σας και την περιοχή γύρω από τα χείλη σας. Δείτε πώς να το πετύχετε διαβάζοντας την επόμενη ενότητα.

 Ένας αναλυτικός οδηγός για το σωστό τριμάρισμα στο μούσι

 Εάν θέλετε να δώσετε χαρακτήρα και στυλ στα γένια σας, τότε θα πρέπει να ακολουθήσετε προσεκτικά τα παρακάτω βήματα.

 1. Το πρώτο πέρασμα

 Σε μια πρώτη φάση είναι αναγκαίο να πλύνετε και να στεγνώσετε καλά τα γένια σας, με ειδικά σχεδιασμένα προϊόντα υγιεινής και φροντίδας για αυτά.

 Από εκεί και πέρα, υπάρχει ένας και μοναδικός τρόπος για να κόψετε τα γένια σας κι αυτός δεν είναι άλλος από το να ξεκινήσετε με το μεγαλύτερο μήκος και να το κατεβάσετε σταδιακά προς τα κάτω.

 Βέβαια, θα χρειαστεί να ρυθμίσετε κατάλληλα το κοπτικό της μηχανής σας στη μεγαλύτερη βαθμίδα, προκειμένου να μπορέσετε να κάνετε τη δουλειά σας με άνεση και ασφάλεια.

 Η γενική οδηγία που θα πρέπει να ακολουθήσετε είναι να πηγαίνετε αντίθετα προς την κατεύθυνση της τριχοφυΐας, έτσι ώστε να αφαιρέσετε τον υπερβολικό όγκο.

 Επαναλάβετε την ίδια διαδικασία, χρησιμοποιώντας τη μικρότερη σκάλα, μέχρις ότου είστε ικανοποιημένοι με το μήκος που έχετε.

 2. Ορίστε τη λαιμόκοψη

 Για να έχετε την τέλεια λαιμόκοψη στη γενειάδα σας, θα πρέπει να ορίσετε κατάλληλα το περίγραμμά της. Η λογική είναι πολύ απλή: βάζετε το δάχτυλό σας οριζόντια ακριβώς επάνω από το μήλο του Αδάμ. Έπειτα, κόβετε μια κάθετη λωρίδα λίγο πιο κάτω από αυτή τη γραμμή στο μούσι και τέλος!

 Το μόνο που μένει τώρα είναι να καθαρίσετε τον υπόλοιπο λαιμό σας από τις περιττές τρίχες. Μην ξεχάσετε να κάνετε το ίδιο και κάτω από τη γραμμή του σαγονιού σας και στις δύο πλευρές με φορά από μέσα προς τα έξω.

 Εννοείται πως το παρόν βήμα είναι προαιρετικό για όσους από εσάς δεν έχουν μια πλήρη και μακριά γενειάδα.

 3. Η ώρα του ξυρίσματος

 Εφόσον έχετε ολοκληρώσει προσεκτικά όλα τα παραπάνω βήματα, έχει έρθει η ώρα για το ξυρισματάκι. Ξυρίζετε, λοιπόν, όλες τις κομμένες τριχούλες που βρίσκονται κάτω από τη νέα σας λαιμόκοψη. Μην τους δείξετε κανένα έλεος – πρέπει να αφαιρεθούν!

 4. Τονίστε τα ζυγωματικά σας

 Εάν είστε ευχαριστημένοι με μια φυσική γραμμή που να αναδεικνύει τα μούσια σας, αφήστε τα πράγματα ως έχειν. Διαφορετικά, δεν έχετε παρά να επιλέξετε μια ευθεία ή ελαφρώς στρογγυλεμένη γραμμή  προς το κάτω μέρος των πλαϊνών ζυγωματικών σας.

 Βέβαια, δεν συνίσταται να κάνετε του κεφαλιού σας. Καλό είναι να ακολουθήσετε τη γραμμή που υποδεικνύουν τα φυσικά χαρακτηριστικά του προσώπου σας.

 Από εκεί και πέρα, εννοείται πως όσο χαμηλότερο είναι το μάγουλο σας, τόσο περισσότερο μήκος καλείστε να δώσετε στο πρόσωπό σας. Έτσι, θα το αναδείξετε με τον καλύτερο τρόπο.

 5. Δώστε στο μουστάκι σας το ιδανικό σχήμα

 Μπορείτε να κόψετε το μουστάκι σας και να το φέρετε στο ίδιο μήκος με το υπόλοιπο μούσι σας. Διαφορετικά, μπορείτε να το αφήσετε λίγο πιο μακρύ, αν θέλετε δηλαδή να ξεχωρίζει και να σας προσδίδει μια πιο σοφιστικέ εμφάνιση.

 Για μια ωραία, καθαρή γραμμή γύρω από τα χείλη σας, θα χρειαστείτε το ιδανικό σβήσιμο. Για αυτό, κλείστε απαλά το στόμα σας και χαμογελάστε. Στη συνέχεια, κόψτε ό,τι περισσεύει με ένα ψαλιδάκι.

 Διατηρήστε το υπόλοιπο μουστάκι σας καθαρό και κόψτε το κάτω μέρος χωρίς να χρησιμοποιήσετε τη χτένα κοπής. Έτσι, θα δημιουργήσετε την απόλυτη καθαρή γραμμή ενός χιλιοστού πάνω από τα χείλη σας!

 Με ένα συχνό και σωστό τριμάρισμα στο μούσι σας διατηρείτε το ιδανικό του σχήμα και μέγεθος, προσδίδοντας στην εμφάνισή σας ένα προσεγμένο και σοφιστικέ λουκ που κερδίζει αμέσως τις εντυπώσεις των γυναικών και των υπόλοιπων ανδρών.

 Για να το πετύχετε, δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε προσεκτικά τις παραπάνω συμβουλές. Έτσι, ακόμα κι αν είστε αρχάριοι στη περιποίηση της γενειάδας σας, θα έχετε ένα απόλυτα καλοσχηματισμένο μούσι στο πρόσωπο σας και μάλιστα, θα το διατηρείτε με τρομερή ευκολία!

Διαβάστε ακόμα στο Manday.gr:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top