Υποβρύχιο ποτό: Μία εύκολη & μυστυριώδης συνταγή!

Υποβρύχιο ποτό: Μία εύκολη & μυστυριώδης συνταγή!

 To υποβρύχιο είναι ουσιαστικά ένα cocktail με βάση τη μπύρα, το οποίο είναι ιδιαίτερα δημοφιλές σε διάφορες Ευρωπαϊκές χώρες, όπως είναι η Γερμανία, η Πολωνία, η Σερβία, αλλά και η περιοχή της Φλάνδρας στο Βέλγιο.

 Επί της ουσίας, αυτό το ποτό φτιάχνεται με ένα ποτήρι μπύρας και ένα σφηνοπότηρο βότκας. Από εκεί και πέρα, μερικές φορές στη Γερμανία θα το βρείτε να περιέχει λικέρ korn, ενώ στη Φλάνδρα και τις Κάτω Χώρες δεν είναι λίγοι εκείνοι που προτιμούν jonge jenever.

 Υπάρχει, άραγε, κάποιος από εσάς που να γνωρίζει πως δημιουργήθηκε με έναν και μόνο στόχο, το να μεθύσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα αυτόν που το πίνει; Κι όμως!

 Ωστόσο, υπάρχει και μια άλλη εκδοχή αυτού του ποτού που ονομάζεται «Atom U-boat» ή ατομικό υποβρύχιο. Αυτό απλώς αλλάζει λιγάκι τα συστατικά του U-Boot. Σε αυτή τη περίπτωση, ένα μικρό ποτήρι μπύρας ρίχνεται σε μισό λίτρο βότκας.

 Πώς φτιάχνεται το απόλυτο υποβρύχιο ποτό;

 Το συγκεκριμένο ποτό στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής είναι γνωστό και ως Boilermaker – για ευνόητους λόγους. Δείτε πώς μπορείτε να το φτιάξετε και οι ίδιοι μέσα από την άνεση του σπιτιού σας. Τα μόνα που θα χρειαστείτε είναι:

  • 1 μπουκάλι ή 500 ml μπύρας, κατά προτίμηση βελγική.
  • 1 σφηνάκι ή 40 ml βότκας. (Για όσους θέλουν να ακολουθήσουν την αυθεντική συνταγή, χρησιμοποιήτε πολωνική βότκα).

 Το λατρεμένο αυτό ποτό όλων μας πήρε το όνομα του από ένα «U-boot», που κατ’ ουσίαν είναι μια γερμανική λέξη για να περιγράψουμε το υποβρύχιο.

 Αυτό που ουσιαστικά γίνεται στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι ότι παίρνουμε ένα μικρό ποτήρι βότκας των 40 ml και το ρίχνουμε σε ένα μεγαλύτερο ποτήρι μπύρας. Ιδανικά, βρείτε ένα ποτήρι των 500 ml και γεμίστε το με βελγική μπύρα.

 Το αποτέλεσμα είναι λιγάκι μυστηριώδες και απόλυτα μεθυστικό! Θα δείτε το ποτήρι της βότκας να ξεπροβάλλει μόλις έχετε κατεβάσει ήδη το μεγαλύτερο μέρος αυτού του δροσιστικού ποτού και έχετε ήδη ζαλιστεί ελαφρώς.

 Προσοχή θα πρέπει να δώσετε στη γωνία στην οποία συγκρατείται το μεγάλο ποτήρι, η οποία μειώνεται από 90 μοίρες σε 0, αν όχι και λιγότερες.

 Βέβαια, υπάρχουν κι άλλες παραλλαγές ως προς τον ακριβή τρόπο παρασκευής του συγκεκριμένου ποτού, όπως συμβαίνει και με τα περισσότερα ποτά και κοκτέιλ που πίνουμε το καλοκαίρι.

 Ο κλασικός τρόπος είναι να γεμίσετε το ποτήρι σας μέχρι τη μέση με πάγο. Στην συνέχεια, γεμίστε το με μπύρα και αφήστε το σφηνάκι με τη βότκα να πέσει μέσα με απαλές κινήσεις.

 Έτσι, θα δείτε πως το ποτήρι δεν θα μπορέσει να επιπλεύσει. Αντιθέτως, θα βυθιστεί αμέσως στο κάτω μέρος του μεγαλύτερου ποτηριού.

 Και αυτό είναι όλο, το ποτό σας είναι έτοιμο! Μπορείτε τώρα να το πιείτε επιτέλους και να το απολαύσετε με την ησυχία ή την παρέα σας.

 Από την άλλη πλευρά, το μέγεθος και το σχήμα του πάγου που χρησιμοποιείτε στο ποτό σας είναι ικανό να επηρεάσει και την ίδια τη γεύση του. Για αυτό, προσοχή!

 Πολλοί άνθρωποι, για παράδειγμα, μπορεί να χρησιμοποιήσουν κανονικά παγάκια. Αυτό που δεν γνωρίζουν όμως είναι ότι τα μικρά παγάκια λιώνουν πιο γρήγορα και τείνουν να αραιώνουν το ποτό σας.

 Εάν, λοιπόν, το θέλετε δυνατό και μεθυστικό, τότε αυτό που καλείστε να λάβετε υπόψη σας είναι να απολαύσετε πλήρως τη εκδοχή του αυθεντικού κοκτέιλ U-Boot, χρησιμοποιώντας μια μεγάλη μπάλα πάγου.

 Καθώς η τελευταία λιώνει πιο αργά, υπόσχεται να απογειώσει το ποτό σας και να του δώσει ένα μεθυστικό άρωμα και μια εξαίρετη γεύση, που θα σας κάνει να ανυπομονείτε για το επόμενο και το επόμενο! Πίνετε υπεύθυνα και καλή απόλαυση!

 Πείτε μας στα σχόλια από κάτω ποιο το είναι το αγαπημένο σας ποτό και θα σας πούμε τον τρόπο να το φτιάξετε οι ίδιοι στο σπίτι σας!

Διαβάστε ακόμα στο Manday.gr:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top