Απλή γέμιση για κοτόπουλο που θα σας ζητάνε και τρίτο πιάτο!

Απλή γέμιση για κοτόπουλο που θα σας ζητάνε και τρίτο πιάτο!

 Μαϊντανός, Φασκόμηλο, Δεντρολίβανο και Θυμάρι, όλα αυτά τα βότανα είναι υπέροχα καρυκεύματα που προσφέρουν μοναδική γεύση στα πιάτα μας. Ειδικά στη μεσογειακή διατροφή, κατέχουν μια θέση στην κορυφή των προτιμήσεων κάθε μάγειρα και κάθε μαγείρισσας!

 Τα συγκεκριμένα βότανα προσδίδουν εξαίσιο άρωμα και μοναδική γεύση, και μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε διάφορα πιάτα με διαφορετικά συστατικά.

 Είτε πρόκειται για ψάρι, κοτόπουλο, κρέας, λαχανικά, όσπρια ή ζυμαρικά, όταν συνδυαστούν σωστά, καταφέρνουν να ενισχύσουν τη γεύση, χαρίζοντας μια μοναδική εμπειρία στον ουρανίσκο μας.

 Ήρθε η στιγμή, λοιπόν, να ανακαλύψουμε ένα νέο φαγητό με ελάχιστα υλικά που ταιριάζει και σε εργένηδες με βασικό συστατικό, το αγαπημένο φαγητό μικρών και μεγάλων, το κοτόπουλο.

 Δεν θα είναι όμως, μια απλή γέμιση για κοτόπουλο. Συνδυάζοντάς το πουλερικό με ένα μείγμα εξαιρετικών βοτάνων, θα χαρίσετε στον εαυτό σας και στους καλεσμένους σας μια αξέχαστη γευστική εμπειρία.

 Προετοιμασία:

 20 λεπτά

 Μαγείρεμα:

 1 ώρα 15 λεπτά

 Σύνολο:

 1 ώρα 35 λεπτά

 Μερίδες:

 5

 Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα:

 Θερμίδες 599. Πρωτεΐνη 39,7 γρ. Υδατάνθρακες 18,7 γρ. Λιπαρά 40,1 γρ. Χοληστερόλη 165,1 mg. Νάτριο 755,1 mg.

 Τα συστατικά που θα χρειαστείτε για τη γέμιση για κοτόπουλο
  • 1 μικρό κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
  • ½ φλιτζάνι σέλινο κομμένο σε κύβους, με τα φύλλα
  • 6 φέτες μπαγιάτικο ψωμί, κομμένες σε κύβους
  • 1 κουταλιά της σούπας αλεσμένο μαύρο πιπέρι
  • 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο φασκόμηλο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο δεντρολίβανο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο θυμάρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αρωματισμένο αλάτι με σέλερι
  • ½ φλιτζάνι λιωμένο βούτυρο
  • 1 ολόκληρο κοτόπουλο
  • ¼ φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο θρούμπι
 Οδηγίες εκτέλεσης συνταγής

 Βήμα 1ο

 Προθερμάνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς Κελσίου.

 Βήμα 2ο

 Ανακατέψτε σε ένα μεγάλο μπολ μαζί το κρεμμύδι, το σέλινο, το ψωμί, το πιπέρι, το μαϊντανό, το φασκόμηλο, το δεντρολίβανο, το θυμάρι και το αρωματισμένο αλάτι με σέλερι (Μπορείτε να βάλετε οποιοδήποτε αλάτι της επιλογής σας).

 Στη συνέχεια, ρίξτε το λιωμένο βούτυρο πάνω από το μείγμα του ψωμιού και ανακατέψτε μέχρι να ομοιογενοποιηθούν τα συστατικά.

 Βήμα 3ο

 Πάρτε ένα μεγάλο κουτάλι και γεμίστε την κοιλιά του κοτόπουλου. Βάλτε το κοτόπουλο σε ένα ταψί. Πασπαλίστε το με θρούμπι και καλύψτε το με ένα καπάκι ή αλουμινόχαρτο.

 Βήμα 4ο

 Ψήστε το κοτόπουλο σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα. Αφαιρέστε το καπάκι ή το αλουμινόχαρτο και αυξήστε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 220 βαθμούς Κελσίου.

 Ψήστε μέχρι να ροδίσει και τοποθετήστε ένα θερμόμετρο στο παχύτερο μέρος του μηρού, κοντά στο κόκκαλο. Όταν η θερμοκρασία φτάσει περίπου τους 74 βαθμούς Κελσίου, ψήστε για ακόμα 15 λεπτά περίπου.

 Συμβουλή του Σεφ:

 Αν έχετε ένα μεγαλύτερο κοτόπουλο ή μια γαλοπούλα, ενδεχομένως να χρειαστεί να αυξήσετε τη δοσολογία των συστατικών. Αφήστε το πουλερικό για 20 λεπτά ανά κιλό βάρους στο φούρνο στους 175 βαθμούς Κελσίου, καλυμμένο με αλουμινόχαρτο.

 Στη συνέχεια, αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο και συνεχίστε το ψήσιμο στους 220 βαθμούς Κελσίου μέχρι να ροδίσει, περίπου 15 λεπτά ακόμη.

 Αν σας έχει περισσέψει η γέμιση για το κοτόπουλο, τοποθετήστε την σε ένα λαδωμένο ταψί, σκεπάστε την με αλουμινόχαρτο και ψήστε την μέχρι τα λαχανικά να γίνουν διάφανα, περίπου για 45 λεπτά. Εάν το ταψί σας φαίνεται στεγνό, προσθέστε μια μικρή ποσότητα ζωμού κοτόπουλου, λιωμένο βούτυρο ή σκέτο νεράκι.

 Σερβίρετε τη γευστική πανδαισία σας με ένα ποτήρι κόκκινο κρασί και εντυπωσιάστε τους καλεσμένους ή την οικογένειά σας. Για το τέλος, σας αφήνουμε τη πιο νόστιμη συνταγή για churros για να απογειώσετε τη βραδιά με ένα εκπληκτικό επιδόρπιο!

 Α! Δοκιμάστε αυτήν την απλή γέμιση για κοτόπουλο με τη πρώτη ευκαιρία και γράψετε κάτω στα σχόλια πώς σας φάνηκε. Ανυπομονούμε!

Διαβάστε ακόμα στο Manday.gr:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top