Fajitas: Η καλύτερη συνταγή για να απογειώσεις το πιάτο σου!

Fajitas: Η καλύτερη συνταγή για να απογειώσεις το πιάτο σου!

 Αρχικά, ο όρος αναφερόταν σε μια ψητή λωρίδα κρέατος που σερβίρεται μέσα σε μια τορτίγια, πλέον, όμως, μπορείτε να βρείτε fajitas με μπριζόλα, με κοτόπουλο, με γαρίδες ή ακόμα και χορτοφαγικά fajitas. Ο ελάχιστος χρόνος προετοιμασίας και ο ελάχιστος χρόνος μαγειρέματος αυτής της συνταγής σημαίνει ότι μπορούν να βρίσκονται στο τραπέζι σας εξαιρετικά γρήγορα.

 Μπορείτε να τις γεμίσετε με κρέμα γάλακτος, pico de gallo, γκουακαμόλε και για μια επιπλέον ξεχωριστή απόλαυση, μπορείτε να φτιάξτε τις δικές σας τορτίγιες από αλεύρι! Αν σας αρέσουν τα καυτερά, μπορείτε ακόμα να προσθέσετε λίγη σκόνη τσίλι, καγιέν ή καυτερή πάπρικα!

 Μπορώ να αντικαταστήσω κάποια υλικά με άλλα;

 Η αυθεντική συνταγή έχει κανονικές πιπεριές, αλλά αν ο ουρανίσκος σας αρέσκεται στα καυτερά της Μεξικάνικης κουζίνας, γιατί να μην τις αντικαταστήσετε με καυτερές πιπεριές πομπλάνος ή χαλαπένιος; Για περισσότερη σπιρτάδα και τσαχπινιά, αντικαταστήστε το κύμινο με σπιτικά καρυκεύματα για τάκος.

 Με τι μπορείτε να συνοδέψετε τα fajitas

 Τα fajitas μπορούν να σταθούν ως ένα κυρίως πιάτο και δε χρειάζονται απαραίτητα ένα συνοδευτικό. Βέβαια, μπορείτε πάντα να επιλέξετε λίγο μεξικάνικο ρύζι και τηγανητά φασόλια ως γαρνιτούρα. Μπορείτε επίσης να σερβίρετε μερικά πατατάκια με φρέσκια σάλτσα και ένα εύκολο γκουακαμόλε!

 Τα καλύτερα συστατικά για τη γέμιση των Fajitas

 Τα κλασικά fajitas μπορεί να περιέχουν ξινόκρεμα, γκουακαμόλε και τριμμένο τσένταρ. Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε λίγη σάλτσα καλαμποκιού ή σως τσιμιτσούρι! Αυτά θα κάνουν πραγματικά τα fajitas σας να ξεχωρίσουν και θα σας ζητάνε όλοι να το επαναλάβετε.

  • ΘΕΡΜΙΔΕΣ ΑΝΑ ΜΕΡΙΔΑ: 176
  • ΠΟΣΟΤΗΤΑ: 6 ΜΕΡΙΔΙΕΣ
  • ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 15 ΛΕΠΤΑ
  • ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ: 1 ΩΡΑ
 Συστατικά
  • Μισή κούπα και μια κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1/4 κούπα χυμό λάιμ, από περίπου 3 λάιμ
  • 2 κ.γ κύμινο
  • Μισή κουταλιά της σούπας θρυμματισμένους σπόρους κόκκινης πιπεριάς
  • 450 γρμ. στήθος κοτόπουλου χωρίς κόκαλα και χωρίς πέτσα
  • Αλάτι
  • Μαύρο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 πιπεριές κομμένες σε λεπτές φέτες
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • Τορτίγιες, για το σερβίρισμα
 Οδηγίες Παρασκευής

 Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε τη μισή κούπα λάδι, το χυμό λάιμ, το κύμινο και τους σπόρους κόκκινης πιπεριάς. Αλατοπιπερώστε το κοτόπουλο, προσθέστε το στο μπολ και ανακατέψτε. Αφήστε το στο ψυγείο να μαριναριστεί για τουλάχιστον 30 λεπτά έως και 2 ώρες.

 Όταν είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε το μαγείρεμα, ζεστάνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κοτόπουλο και μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσει και να ψηθεί, 8 λεπτά περίπου ανά πλευρά. Αφήστε το να ξεκουραστεί για 10 λεπτά και στη συνέχεια κόψτε το σε λωρίδες.

 Προσθέστε τις πιπεριές και το κρεμμύδι στο τηγάνι και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν, περίπου για 5 λεπτά. Προσθέστε το κοτόπουλο και ανακατέψτε. Τέλος σερβίρετε τη γέμιση μέσα σε λαχταριστές τορτίγιες και καλή απόλαυση!

 Διατροφική αξία (ανά μερίδα):
  • 176 θερμίδες
  • 18 g πρωτεΐνη
  • 5 g υδατάνθρακες
  • 1 g φυτικές ίνες
  • 2 g ζάχαρη
  • 9 g λιπαρά
  • 1 g κορεσμένα λιπαρά
  • 277 mg νάτριο

 Πανεύκολη η συνταγή για φαχίτας έτσι; Προμηθευτείτε όσα σας λείπουν από το σούπερ μάρκετ και καλέστε τους φίλους ή τη κοπέλα σας για δείπνο. Κλείστε το δείπνο σας με την υπέροχη συνταγή για νόστιμα και τραγανά churros και θα μας θυμηθείτε…Καλή απόλαυση!

Διαβάστε ακόμα στο Manday.gr:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top