Σου έγινε απωθημένο και τη σκέφτεσαι όλη μέρα; Δες τη λύση!

Σου έγινε απωθημένο και τη σκέφτεσαι όλη μέρα; Δες τη λύση!

 Μόλις χώρισες και δεν μπορείς να σταματήσεις να τη σκέφτεσαι. Απωθημένο φυγείν αδύνατον. Δεν έχει σημασία ποιος επέλεξε το χωρισμό. Ακόμα κι αν ήσουν εσύ και στην αρχή ένιωθες ελεύθερος, ήρθε εκείνη η στιγμή που απλά δεν μπορείς να την βγάλεις από τις σκέψεις σου. Οι όμορφες στιγμές σας έρχονται στο μυαλό σου από το πουθενά.

 Μπορεί όμως να νόμιζες πως την έχεις ξεπεράσει και ξαφνικά τη συναντάς ξανά, ίσως με έναν νέο άντρα, με αποτέλεσμα η ψυχολογία σου πέφτει στα τάρταρα.

 Ίσως πάλι να μην έχει νέο φίλο, αλλά σου δείχνει σημάδια ότι μετάνιωσε και σε θέλει πίσω εκεί που δε το περιμένεις. Το θέμα σε όλα αυτά τα υποθετικά σενάρια είναι ένα: Πρέπει να επιστρέψεις; Όχι. Και θα σου πω γιατί και τι να κάνεις, αδερφέ.

 Η αιτία που δεν μπορείς να σταματήσεις να τη σκέφτεσαι

 Το μυαλό σου σε ξεγελάει. Η πραγματικότητα δεν ήταν τόσο ονειρική όσο την έχεις τώρα στο μυαλό σου. Πρώτα από όλα, πρέπει να αντιμετωπίσουμε το λόγο για τον οποίο αυτές οι σκέψεις εμφανίζονται συνεχώς.

 Όταν χώρισες για πρώτη φορά ένιωθες ελεύθερος. Καθαρή ελευθερία, επιτέλους έξω από τα δεσμά. Ό,τι κι αν έκανε, δεν ήταν αρκετό να σε πάει πίσω! Ωστόσο, αυτές οι επιζήμιες σκέψεις επιστρέφουν πάλι στο παρελθόν σας!

 Και εδώ βρίσκεται η αιτία: το μυαλό σου σε ξεγελάει μαζί με τη πλύση εγκεφάλου που έχεις υποστεί από τα πρέπει της κοινωνίας.

 Λέγεται ότι το μυαλό μας κάνει τις προηγούμενες εμπειρίες μας περίπου 5 φορές πιο ωραίες από ό,τι ήταν στην πραγματικότητα όταν τις ανακαλούμε. Ο λόγος είναι ότι προσθέτουμε έξτρα συναισθήματα όταν αναπολούμε κάτι.

 Η μνήμη μας είναι αποθηκευμένη στο συλλογικό ασυνείδητο και μόνο το υποσυνείδητο συνδέεται με αυτό. Φαντάζομαι ξέρεις ήδη ότι το υποσυνείδητο λειτουργεί μόνο με συναισθήματα. Έτσι, οτιδήποτε αναπολείς από τη σχέση σου συνοδεύεται από θετικά συναισθήματα και κάποιες φορές δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

 Τι σημαίνει όμως αυτό; Τη σκέφτεσαι συνέχεια και δε ξέρεις τι να κάνεις γιατί το μυαλό σου κάνει τη σχέση σας πολύ πιο ωραία από ό,τι ήταν στην πραγματικότητα. Αυτός είναι ο λόγος που συνεχίζεις να αναρωτιέσαι αν ήταν λάθος αυτό που φαινόταν πεντακάθαρο όταν χωρίσατε.

 Τα σημάδια ήταν μπροστά σου και δεν τα αγνόησες. Τώρα πρέπει να σταθείς δυνατός και να επιμείνεις στην απόφασή σου.

 Γιατί η κοινωνία ευθύνεται που δεν μπορείς να σταματήσεις να τη σκέφτεσαι;

 Πέρα από το ανθισμένο, εξωπραγματικό παρελθόν στο μυαλό σου, η κοινωνία σε τυφλώνει από την αρχή της ζωής σου με μια νοοτροπία σπανιότητας.

 Ότι υπάρχει μόνο αυτή η γυναίκα που σου ταιριάζει. Ότι είναι αυτή και πρέπει να κάνεις τα πάντα για να λειτουργήσει αυτή η σχέση. Για όλα φταις εσύ έτσι κι αλλιώς, λόγω της τοξικής αρρενωπότητας, σύμφωνα με την κοινωνία.

 Η σκοτεινή πραγματικότητα είναι ότι υπάρχουν 4 δισεκατομμύρια γυναίκες εκεί έξω. Η γυναικεία ενέργεια, καθώς και οι όμορφες, τρυφερές, θηλυκές γυναίκες, υπάρχουν σε αφθονία. Και αν δεν πάνε καλά τα πράγματα με τη κοπέλα σου, μπορείς πάντα να δώσεις μια ευκαιρία σε μια άλλη γυναίκα.

 Οι ταινίες της Disney, η κοινωνία και τα μέσα ενημέρωσης συνεχίζουν να μιλούν για την αδελφή ψυχή. Η πραγματικότητα όμως είναι πως ναι, υπάρχουν αδελφές ψυχές, αλλά δεν υπάρχει μόνο μία. Υπάρχουν πολλές.

 Πολλοί άνθρωποι έχουν παρόμοια χαρακτηριστικά, ενδιαφέροντα και ιδιορρυθμίες που θα μπορούσες να αγαπήσεις. Οι πιθανότητες να βρεις μια γυναίκα που να είναι πολύ κοντά ή ακόμα και τέλεια σύμφωνα με τις δικές σου και τις δικές της ανάγκες στην πραγματικότητα είναι αρκετά υψηλή.

 Πρέπει όμως να συνειδητοποιήσεις ότι υπήρχε λόγος που χωρίσατε. Θυμήσου ποιος ήταν. Στη συνέχεια, σκέψου ότι υπάρχουν πολλά κορίτσια εκεί έξω και σίγουρα θα βρεις εκείνη που θα σου ταίριαζε πολύ καλύτερα. Αυτό είναι το πρώτο βήμα.

 Πρέπει να κοιμηθείς με ένα σωρό γυναίκες για να την ξεπεράσεις;

 Ναι και ΟΧΙ.

 Λένε συνήθως ότι ο πιο εύκολος τρόπος για να ξεπεράσεις μια γυναίκα είναι να προχωρήσεις σε κάτι άλλο. Από τη μία πλευρά αυτό είναι κατανοητό εν μέρει, αλλά από την άλλη πλευρά, πρέπει να είσαι προσεκτικός.

 Πολλοί άνδρες εξακολουθούν να είναι ραγισμένοι μετά από έναν χωρισμό ή να αναζητούν μια αδελφή ψυχή όταν το κάνουν αυτό. Κάπως έτσι καταλήγουν να ερωτεύονται παράφορα μια γυναίκα που δε ξέρουν σχεδόν καθόλου, ενώ στην πραγματικότητα εκείνη έψαχνε μόνο λίγη διασκέδαση ή, ακόμα χειρότερα, ψάχνουν να αντικαταστήσουν την πρώην τους.

 Εάν επιλέξεις να το κάνεις αυτό, πρέπει να έχεις ξεκαθαρίσει τι νιώθεις μέσα σου και να είσαι να είσαι ειλικρινής με το τι ψάχνεις. Δεν ψάχνεις για την αγάπη σε μια άλλη γυναίκα για να αντικαταστήσεις την πρώην σου που σου είναι απωθημένο. Αυτό θα ήταν άδικο για όλους.

 Προσπαθείς μόνο να συνειδητοποιήσεις ότι υπάρχουν κι άλλες γυναίκες εκεί έξω. Αυτός πρέπει να είναι ο ΜΟΝΟΣ στόχος όταν το κάνεις αυτό. Εάν μπορείς να έχεις καθαρό μυαλό ενώ το κάνεις (το να μην είσαι τύφλα στο μεθύσι είναι χρήσιμο), τότε μπορείς να προχωρήσεις.

 Ωστόσο, πρέπει να κατανοήσεις τις συνέπειες. Αυτή η διαδικασία δε θα σε βοηθήσει να βρεις ένα νέο κορίτσι που είναι πολύ καλύτερο. Όχι, μην το κάνεις αν πραγματικά ψάχνεις για σχέση. Υπάρχει ένας πολύ καλύτερος τρόπος για να ξαναβρείς τον εαυτό σου όταν δεν μπορείς να σταματήσεις να τη σκέφτεσαι.

 Ο σκοπός πάνω από τα πάντα

 Δεν τελείωσε η ζωή σου, επειδή την έχασες. Βρες το σκοπό σου και θα εξαφανιστεί από τις σκέψεις σου αυτό το απωθημένο. Έπρεπε να είχες βρει τον σκοπό σου πολύ πριν συμβεί όλο αυτό το θέμα μαζί της, αλλά κάλλιο αργά παρά ποτέ.

 Τι σκέφτομαι συνέχεια, τι να κάνω; Το μυαλό σου είναι γεμάτο με αυτήν, το μυαλό της, την αγάπη της, την ομορφιά της. Σε κατανοούμε, αλλά αν έχεις σκοπό, τότε μόνο αυτό έχει σημασία.

 Μπες στη λειτουργία «Monk Mode» για ένα μήνα. Κάνε αποχή από τις ερωτικές συνευρέσεις, κρατήσου μακριά από τα φάρμακα, τα γλυκά, το αλκοόλ και τις καταχρήσεις και εστίασε πλήρως στο σκοπό σου. Θα είναι δύσκολο στην αρχή, αλλά αυτό θα σε απαλλάξει από τις σκέψεις όσο τίποτα άλλο και θα βρεις ξανά τη καλή ψυχολογία σου.

 Η αποχή από τις σεξουαλικές πράξεις είναι το κλειδί εδώ, επειδή σε κρατά μακριά από το πορνό ή τον αυνανισμό, ή ακόμα και τις τυχαίες συνευρέσεις επειδή πρέπει να εστιάσεις στον σκοπό σου.

 Ναι, ουσιαστικά πρέπει «απλώς να μην τη σκέφτεσαι» εάν δεν μπορείς να σταματήσεις να τη σκέφτεσαι. Αυτό είναι δύσκολο μόνο αν δεν έχεις τίποτα άλλο να κάνεις, γιατί το μυαλό σου περιπλανιέται.

 Αν είσαι απασχολημένος όλη μέρα, κυριολεκτικά, δεν έχεις χρόνο να τη σκεφτείς. Το μυαλό σου είναι γεμάτο μεγαλείο, σκοπό, δύναμη. Μπορεί να κάνει πολλά περισσότερα από το να σκέφτεσαι απλώς μια γυναίκα.

 Ήρθε η ώρα να συνέλθεις

 Σταμάτα να κλαις φίλε. Ελπίζω να μην έκλαψες και πόνεσες, αλλά και να το έκανες, δεν είναι κακό. Σημαίνει ότι ένιωσες στα αλήθεια και είχες ανάγκη να εξωτερικεύσεις τα συναισθήματά σου.

 Μη νιώθεις ντροπή για αυτό, γιατί έτσι υποστηρίζεις την κοινωνία που σε έμαθε πως «οι άντρες δεν κλαίνε». Και μεγαλύτερη πλύση εγκεφάλου από αυτή δεν υπάρχει. Τώρα όμως το αποδέχεσαι και προχωράς.

 Όλα όσα συμβαίνουν στη ζωή σου έχουν ένα σκοπό. Είναι ένα μάθημα ή μια επιτυχία. Δε χάνεις ποτέ. Δεν είναι απλώς μια εμπειρία. Μην το πεις ποτέ αυτό, γιατί ακούγεται επιφανειακό και δείχνει πόσο προσπαθείς να μη δείξεις πως πραγματικά νιώθεις. Αναγνώρισε πως ήταν πολλά περισσότερα. Κάτι πήρες. Κάτι έδωσες. Και προχωράς, πιο γεμάτος και πιο σοφός.

 Αυτό είναι αυτοβελτίωση. Αυτοκατάκτηση. Και αν δεν είσαι ακόμα σε αυτό το μονοπάτι, ελπίζω να το ανακαλύψεις σύντομα. Πολλοί άνδρες ξεκίνησαν το ταξίδι αυτοβελτίωσης με έναν σκληρό χωρισμό. Τώρα είναι πνευματικοί τύποι που λυγίζουν την πραγματικότητα με τη θέλησή τους.

 Αλλά το αρχικό σημείο μηδέν ήταν μια διάλυση για τη ψυχολογία σου. Και αυτό είναι εντάξει. Αν λυγίσεις θέλοντας να αναζητήσεις παρηγοριά και βοήθεια από τους άλλους, κάνε το. Οι φίλοι σου θα είναι εκεί.  Μην κάνεις το λάθος να προσποιηθείς ότι δε συμβαίνει τίποτα. Νιώσε τα συναισθήματά σου, αποδέξου τα, επεξεργάσου τα.

 Είναι μια ψυχοφθόρα διαδικασία που πρέπει όμως να ολοκληρωθεί, αν θες να προχωρήσεις πραγματικά. Μην λες στον εαυτό σου και στους φίλους «εγώ δεν αφήνω τίποτα να με επηρεάσει». Αυτό είναι ψέμα. Κι αν δεν είναι, τότε δεν ένιωσες ποτέ κάτι πραγματικό και βαθύ για εκείνη. Άρα τι ψάχνεις εδώ; Και γιατί τη σκέφτεσαι ακόμα;

 Βρες το σκοπό σου και γίνε καλύτερος. Για σένα. Γίνε αυτός που θέλεις να είσαι!

Διαβάστε ακόμα στο Manday.gr:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top