Η συνταγή του Bloody Mary και η μυστυριώδης καταγωγή του!

Η συνταγή του Bloody Mary και η μυστυριώδης καταγωγή του!

 Οι μύθοι για την προέλευση του Bloody Mary είναι τόσο θαμποί, όσο ο χυμός ντομάτας από τον οποίο φτιάχνεται. Σε γενικές γραμμές, πάντως, οι ειδικοί στα κοτέιλ συμφωνούν ότι μια είναι η ιστορία που μάλλον αποκλίνει λιγότερο από την αλήθεια.

 Αυτή η ιστορία αφορά σε έναν μπάρμαν που ονομάζεται Fernand «Pete» Petiot, ο οποίος συνέλαβε μια βασική εκδοχή του Bloody Mary στις αρχές της δεκαετίας του 1920 ενώ εργαζόταν στο φημισμένο Harry’s New York Bar στο Παρίσι. Μετά την ποτοαπαγόρευση, ο Petiot έφερε το ποτό στο Μανχάταν όταν εργάστηκε στο King Cole Bar στο ξενοδοχείο St. Regis.

 Για ένα διάστημα, το κοκτέιλ απέκτησε το όνομα «Red Snapper». Και ενώ βρισκόταν στο St. Regis, ο Petiot εξέλιξε τη συνταγή προσθέτοντας διάφορα καρυκεύματα όπως χρένο, σάλτσα ταμπάσκο, χυμό λεμονιού και αλάτι σέλινου. Έτσι, προέκυψε ένα από τα πιο κλασικά κοκτέιλ!

 Φυσικά, υπάρχουν και άλλες θεωρίες γύρω από το Bloody Mary. Η πιο φαντασμαγορική είναι ότι το Bloody Mary χρονολογείται από την κυριαρχία της αδίστακτης βασίλισσας Mary I της Αγγλίας στα μέσα της δεκαετίας του 1550.

 Ο χυμός ντομάτας αντιπροσωπεύει το αίμα, ενώ η βότκα, συμβολίζει τα βάναυσα μέσα που χρησιμοποιούσε η βασίλισσα για να εκτελεί τα θύματά της. Ο κωμικός George Jessel ισχυρίστηκε επίσης ότι εφηύρε το ποτό το 1939.

 Το Bloody Mary δεν είναι ένα κοκτέιλ με γνώμονα τα οινοπνευματώδη ποτά και αυτό είναι μέρος της απήχησης που έχει στο κοινό. Οι bartenders το λατρεύουν. Ο χυμός ντομάτας και η βότκα σχηματίζουν έναν κενό καμβά στον οποίο μπορεί κανείς να βάλει τις δικές του πινελιές, στα πλαίσια των μπαχαρικών, όπως περισσότερο χρένο ή μαύρο πιπέρι, μια πινελιά χυμού αχιβάδας κλπ.

 Το Bloody Mary δεν είναι ένα βραδινό ποτό, ωστόσο, είναι ένα γνωστό αντίδοτο στο κοινό hangover, και όσοι το πίνουν το πρωί πρέπει να θεωρούνται άνθρωποι με μεγάλη γνώση και αλάνθαστη διάκριση.

 Τα συστατικά του Bloody Mary:
  • 59 ml βότκα
  • 118 ml χυμό ντομάτας
  • Φρέσκος χυμός λεμονιού (περίπου 7,5 ml)
  • Σάλτσα Worcestershire (3 σταγόνες)
  • Σάλτσα ταμπάσκο (2 σταγόνες)
  • Χρένο (1/4 κ.γ.)
  • Bitters σέλινου (2 σταγόνες) ή αλάτι με σέλερι (2-3 πρέζες)
  • Αλατοπίπερο

 Για το γαρνίρισμα θα χρειαστείτε: Λεμόνι, λωρίδα σέλινου, φασολάκι τουρσί ή ό,τι προτιμάτε. Σερβίρετε σε pint ποτήρι.

 Παρασκευή:

 Η βότκα και ο χυμός ντομάτας είναι ο κενός καμβάς. Προσθέστε και τα δύο σε ένα ποτήρι. Στη συνέχεια, προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Γεμίστε με πάγο και ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν. Γαρνίρετε με τα υλικά που έχετε επιλέξει και απολαύστε υπεύθυνα.

 Όπως είδατε, η Bloody Mary συνταγή είναι πανεύκολη, οπότε το μόνο που θα χρειαστείτε είναι μια βόλτα στο σούπερ μάρκετ, καλή διάθεση και τη παρέα σας για να το απολαύσετε μαζί και να περάσετε υπέροχα. Καλή σας διασκέδαση!

Διαβάστε ακόμα στο Manday.gr:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top