Ερωτική απογοήτευση: Πως την ξεπερνάνε οι άνδρες;

Ερωτική απογοήτευση: Πως την ξεπερνάνε οι άνδρες;

 Σύσσωμος ο γυναικείος πληθυσμός απορεί σχετικά με τη διαχείρηση της ερωτικής απογοήτευσης από τους άνδρες – και με το δίκιο τους.

 Την ίδια στιγμή, αποτελεί γεγονός πως δεν το έχουμε και πολύ με τις συνέπειες στις σχέσεις και όλο αυτό που έπεται ενός χωρισμού. Αυτό άλλωστε το υποστηρίζει και η επιστήμη.

 Για του λόγου το αληθές, σχετικές έρευνες που διεξήχθησαν ζήτησαν από τους συμμετέχοντες να βαθμολογήσουν τον συναισθηματικό και σωματικό τους πόνο μετά από έναν δύσκολο χωρισμό.

 Τα αποτελέσματα έδειξαν πως οι γυναίκες αισθάνονται τον πόνο πιο έντονο αμέσως μετά τον χωρισμό, ενώ οι άντρες δυσκολεύονται πολύ να αναρρώσουν μετά από μια αποτυχημένη σχέση σε μακροπρόθεσμο επίπεδο.

 Οι άντρες, βλέπετε, βιώνουμε τη συναισθηματική απογοήτευση σε πιο έντονο βαθμό και για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Αυτό συμβαίνει επειδή «κάθεται» μέσα μας το ότι πρέπει να βγούμε εκεί έξω πάλι ή ακόμα χειρότερα να συνειδητοποιήσαμε πως χάσαμε κάτι που δεν αντικαθίσταται.

 Κι επειδή δεν έχουμε μάθει όλοι να εκφράζουμε ανοιχτά τα συναισθήματα στους άντρες φίλους μας, καλούμαστε να βρούμε άλλους, εναλλακτικούς τρόπους να το ξεπεράσουμε.

 Παρακάτω, δείτε τους 5 επικρατέστερους τρόπους που χρησιμοποιούν οι άνδρες για να ξεπεράσουν μια ερωτική απογοήτεση.

 1. Πολύωρος ύπνος

 Όταν η καρδιά ενός άντρα ραγίσει, τότε έχει την ανάγκη να πέσει σε «χειμερία νάρκη». Αυτό σημαίνει πως κοιμάται πολύ για να τα βγάλει πέρα.

 Μην το αρνείστε. Όλοι έχουμε βρεθεί στη θέση του. Κοιμόμαστε, λοιπόν, όσο το δυνατόν περισσότερο, σε μια προσπάθεια να αποφύγουμε την επώδυνη πραγματικότητα.

 2. Παίζουμε βιντεοπαιχνίδια όλη την ώρα.

 Η αλήθεια είναι πως η συγκεκριμένη ενασχόληση είναι άκρως θεραπευτική. Τα βιντεοπαιχνίδια μας δίνουν το καταφύγιο που χρειαζόμαστε στις δύσκολες στιγμές και μας κάνουν να αισθανόμαστε πως τα καταφέρνουμε σε κάτι.

 Και η λογική που κρύβεται πίσω από όλο αυτό είναι αρκετά απλή: μετά από έναν δύσκολο χωρισμό έχουμε την ανάγκη να μπούμε σε έναν κόσμο, όπου τα πράγματα βγάζουν νόημα.

 3. Προσπαθούμε αμέσως να βρούμε την επόμενη.

 Λένε πως ο έρωτας με έρωτα περνάει και δεν είναι λίγοι όσοι ασπάζονται την άποψη αυτή. Είναι γλυκό το φλερτ, βλέπετε, με μια άλλη όμορφη παρουσία και τονώνει την αυτοπεποίθηση ενός άνδρα.

 Μάλιστα, δεν υπάρχει τίποτε το κακό σε όλο αυτό, αρκεί να μην είναι πολύ νωρίς ούτε να γίνεται με εγωιστικό και ανέντιμο τρόπο. Το να πιστεύετε πως έχετε βρει την αντικαταστάτρια της πρώην σας και να ξεσπάτε επάνω της τα απωθημένα σας δεν είναι δίκαιο για κανέναν.

 4. Πηγαίνουμε να πάρουμε «μάτι».

 Είναι αρκετά συχνό φαινόμενο το να μας σέρνουν οι κολλητοί μας σε διάφορα μέρη, όπου μπορούμε να απολαμβάνουμε αιθέριες υπάρξεις που λικνίζονται στους ρυθμούς της μουσικής, προκειμένου να ξεπεράσουμε την απογοήτευση από την πρώην μας.

 Η αλήθεια είναι πως πρόκειται για ένα ασφαλές περιβάλλον. Γνωρίζουμε πως υπάρχουν κανόνες και ξέρουμε ακριβώς τι δεν μπορούμε να περιμένουμε από τις κοπέλες. Αφήστε που παίζει πολύ φλερτ.

 Μάλιστα, αν ο χωρισμός είναι οριστικός και έχει περάσει μεγάλο χρονικό διάστημα, γιατί να μη πάρεις μια ιδέα από έξυπνες ερωτήσεις για φλερτ – και που ξέρεις – μπορεί να σε οδηγήσουν στη γυναίκα της ζωής σου!

 5. Παίρνουμε όρκο σιωπής.

 Ίσως είναι και ο πιο ανθυγιεινός τρόπος διαχείρισης μιας ερωτικής απογοήτευσης. Παρόλα αυτά, όταν πονάμε καμιά φορά θέλουμε μονάχα την ησυχία μας. Έτσι, σταματάμε να βλέπουμε τους κολλητούς, να βγαίνουμε έξω και γενικότερα ξεκόβουμε από τα πάντα.

 Βέβαια, δεν υπάρχει τίποτε το κακό με το να μένουμε μόνοι μας για μικρά χρονικά διαστήματα. Αυτό μας βοηθάει να γεμίσουμε τις μπαταρίες μας, να βάλουμε σε μια σειρά τις σκέψεις μας και να αποφασίσουμε τι θέλουμε να κάνουμε με τη ζωή μας.

 Ωστόσο, η απομόνωση είναι μια καλά στημένη παγίδα. Πονάμε από τον χωρισμό και στην προσπάθεια μας να τον ξεπεράσουμε καταλήγουμε να αισθανόμαστε σα να είμαστε οι τελευταίοι άνθρωποι στον κόσμο. Για αυτό, χρειάζεται λίγη προσοχή!

 Εντάξει, μπορεί όλα αυτά να έχουν να κάνουν με τον τρόπο που μεγαλώσαμε. Μάθαμε να θέλουμε να φτιάχνουμε το κάθε τι κι όταν πλέον δεν μπορούμε να το κάνουμε, απογοητευόμαστε.

 Κάπως έτσι, λοιπόν, καταλήγουμε να δυσκολευόμαστε να ξεπεράσουμε τον χωρισμό μας, τουλάχιστον συγκριτικά με το γυναικείο φύλο.

 Φταίει που δεν δίνουμε στους εαυτούς μας τον απαραίτητο χρόνο να «θρηνήσουμε» την απώλεια αυτή και να θεραπευτούμε, πριν βγούμε ξανά εκεί έξω.

 Εάν, λοιπόν, βρίσκετε κομμάτια του εαυτού σας σε όλα τα παραπάνω, πάρτε μια βαθιά αναπνοή. Θυμηθείτε πως ο καλύτερος τρόπος για να την παλέψετε με αυτή την ακαταμάχητη στεναχώρια είναι να μιλήσετε ουσιαστικά με τους κολλητούς σας και να βγείτε έξω από το σπίτι.

 Κι αν, πάλι, έχετε κάποιο φίλο που περνάει μια τέτοια δύσκολη φάση, μην τον εγκαταλείπετε. Δείξτε του έμπρακτα πως είστε εκεί για αυτόν και μπορείτε να τον βοηθήσετε να αντιμετωπίσει τον πόνο που νιώθει.

 Αλήθεια, εσείς πώς βοηθάτε τους χωρισμένους φίλους σας; Μοιραστείτε μαζί μας τις δικές σας εμπειρίες και συμβουλές στα σχόλια από κάτω!

Διαβάστε ακόμα στο Manday.gr:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top