Chuck Norris: Η ζωή του πιο πολυμήχανου ήρωα!

Chuck Norris: Η ζωή του πιο πολυμήχανου ήρωα!

 Όλοι γνωρίζουμε λίγο πολύ τον περίφημο κινηματογραφικό αστέρα Chuck Norris ή έστω έχουμε χρησιμοποιήσει μερικά από τα σχετικά αστειάκια στην καθημερινή μας ζωή. Γνωρίζουμε όμως ποιος πραγματικά κρύβεται πίσω από αυτό το πρόσωπο και την τηλεοπτική περσόνα;

 Ποιος είναι ο περίφημος Chuck Norris;

 Ο Chuck Norris άρχισε να ασχολείται με τις σπουδές των κινηματογραφικών τεχνών ήδη από την εποχή που βρισκόταν στην Κορέα στη διάρκεια της δεκαετίας του 1950. Δραστηριοποιούνταν όμως στην Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ.

 Μόλις ολοκλήρωσε τη θητεία και τις σπουδές του, επέστρεψε στην γενέτειρα του, όπου και άνοιξε τη δική του σχολή karate.

 Δεν ήταν βλέπετε από την αρχή κινηματογραφικός αστέρας. Αντιθέτως, το ενδιαφέρον του προσκολλήθηκε στις ταινίες γύρω στα 1970, όταν τον είδαμε δηλαδή στο πλευρό του Bruce Lee στην ταινία Way of the Dragon.

 Δεν άργησε όμως να μετατραπεί σε έναν διάσημο κινηματογραφικό και τηλεοπτικό star των ταινιών δράσης και περιπέτειας και έναν από τους πιο γνωστούς celebrities όλου του κόσμου κατά τη δεκαετία του 1980, ενώ την αμέσως επόμενη τον βρήκαμε πρωταγωνιστή στη δική του σειρά ταινιών στην μεγάλη και μικρή οθόνη.

 Ο πρότερος βίος του

 Μεγαλύτερος από τα αδέρφια του, ο Chuck Norris κάποτε περιέγραψε τον εαυτό του σαν «ένα ντροπαλό παιδί που ποτέ του δεν αρίστευσε σε τίποτα στο σχολείο».

 Οι μέτριες έως και χαμηλές επιδόσεις του επηρεάζονταν σημαντικά από την κατάσταση στο σπίτι που ζούσε. Ο πατέρας του ήταν αλκοολικός και εξαφανίστηκε τελείως από τη ζωή του μόλις πήρε διαζύγιο με τη μητέρα του.

 Σε ηλικία 10 ετών περίπου, ο μικρός Norris μετακόμισε με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας του στην Καλιφόρνια.  Εκεί παρακολούθησε μαθήματα στο North Torrance High School.

 Κατά τη διάρκεια των μαθητικών του χρόνων, γνώρισε την αγαπημένη του Dianne Holechek, την οποία και παντρεύτηκε το 1958. Την ίδια χρονιά, μπήκε και στην Πολεμική Αεροπορία.

 Κι ενώ βρισκόταν στην βάση Osan Air Base στη Νότια Κορέα, γνώρισε τον μαγευτικό κόσμο των πολεμικών τεχνών. Έτσι, δεν άργησε να εγκαταλείψει την υπηρεσία του το 1962 για να εργαστεί ως επαγγελματίας δάσκαλος καράτε.

 Η εξειδίκευση των πολεμικών τεχνών

 Κατά τη δεκαετία του 1960, ο Norris εγκαινίασε πάνω από 30 σχολές για καράτε. Σε αυτές είχε την τιμή να διδάξει πολλούς διάσημους της εποχής του, όπως ήταν οι Priscilla Presley και Steve McQueen, που τον παρότρυνε να μπει στον κόσμο της υποκριτικής.

 Βέβαια, ο ίδιος δεν ήταν μονάχα επαγγελματίας δάσκαλος αλλά και ένας εξαίρετος και άκρως ανταγωνιστικός διαγωνιζόμενος. Κάπως έτσι, έλαβε μέρος σε ένα σωρό διαγωνισμούς πολεμικών τεχνών, κερδίζοντας πολλά βραβεία και διακρίσεις.

 Κέρδισε την πρώτη φορά το World Middleweight Karate Championship  το 1968 – έναν τίτλο που κράτησε στα χέρια του για πέντε συνεχόμενες χρονιές, αποδεικνύοντας τις δυνατότητες του. Αμέσως μετά, βέβαια, αποφάσισε να βγει στην σύνταξη.

 Ο κόσμος της τηλεόρασης και του κινηματογράφου

 Μπορεί να είχε κάνει μια σύντομη εμφάνιση νωρίτερα, αλλά οι ταινίες της χρυσής περιόδου του Chuck Norris ήταν από το 1972 με την «Way of the Dragon» και ύστερα.

 Μάλιστα, σε μία από τις σημαντικότερες σκηνές της ταινίες βλέπουμε μια κορυφαία μάχη ανάμεσα στον Norris και τον ομόλογο του Bruce Lee, με τη σκηνή να διαδραματίζεται στο Colosseum της Ρώμης.

 Λίγο αργότερα, και συγκεκριμένα το 1977, ήταν η χρονιά κατά την οποία ο αστέρας μας αυτός κέρδισε τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην ταινία περιπέτειας «Breaker! Breaker!».

 Οι απανταχού θεατές ξετρελαίνονταν να τον βλέπουν να απονέμει τη δικαιοσύνη και να τιμωρεί τα κακά παιδιά σε ταινίες όπως «Good Guys Wear Black» και «Forced Vengeance».

 Στη ταινία «Missing in Action» (1984), ο Norris έπαιξε έναν πρώην κατάδικο πολέμου, ο οποίος επέστρεφε από τη θητεία του στο Βιετνάμ, προκειμένου να ελευθερώσει άλλους κρατούμενους στρατιώτες.

 Η συγκεκριμένη ταινία είχε ένα ιδιαίτερο συναισθηματικό υπόβαθρο για εκείνον. Το ίδιο ακριβώς και τα sequels που βγήκαν. Ήταν όλα τους ένας φόρος τιμής για τον μικρότερο αδερφό του, Wieland, που πέθανε στη μάχη.

 Βέβαια, οι κινηματογραφικές κριτικές τον ευνόησαν κυρίως στην αστυνομικής φύσεως ταινία του, «Code of Silence» (1985), αλλά και στην «The Delta Force» (1986) που έπαιζε με τον άλλο σκληρό τύπο, τον Lee Marvin.

 Ακολούθησε η δεκαετία του 1990, όπου άρχισε να χάνει την αίγλη και το μεγαλείο του. Έτσι, το γύρισε στη μικρή οθόνη με σειρές, όπως είναι η «Walker, Texas Ranger».  Σε αυτήν έπαιζε έναν ένδοξο κατάδικο πολεμιστή για 8 συνεχόμενα χρόνια.

 Η σειρά αυτή ολοκληρώθηκε το 2001. Από τότε, ανέλαβε μερικούς ρόλους υποκριτικής ακόμη, αλλά τίποτα σπουδαίο.

 Η φιλανθρωπική του δράση

 Σε όλη τη διάρκεια του ένδοξου παρελθόντος του, ο Chuck Norris μας αποδείκνυε πάντοτε τι θα πει να είμαστε άνθρωποι και υπέρμαχοι της φιλανθρωπίας και του ακτιβισμού.

 Κάπως έτσι, λοιπόν, υποστήριξε ένα σωρό φιλανθρωπικές οργανώσεις, όπως οι περίφημες Make-A-Wish Foundation και η United Way.

 Το 1992, αποφάσισε να δραστηριοποιηθεί ακόμη περισσότερο και για αυτό ίδρυσε τη δική του οργάνωση με το όνομα «Kickstart» και με τη βοήθεια του τότε Προέδρου των ΗΠΑ, George H.W. Bush.

 Κατά τη διάρκεια αυτού του προγράμματος παρείχε ένα σωρό μαθήματα σε μαθητές γυμνασίου και λυκείου. Σκοπός αυτών ήταν να μάθει στα παιδιά τις έννοιες του σεβασμού και της πειθαρχίας, τονώνοντας την αυτοεκτίμηση τους.

 Συντηρητικός στις πολιτικές του πεποιθήσεις, ο Norris είχε ταχθεί ενεργά με το μέρος των Ρεπουμπλικανών πολιτικών εκπροσώπων. Έτσι, υποστήριξε τους George Bush  και Mike Huckabee πίσω στα 1988 και 2008 αντίστοιχα.

 Η προσωπική του ζωή

 Ο διάσημος Chuck Norris παντρεύτηκε δύο φορές. Έχει τρία παιδιά από τον πρώτο γάμο του με την Dianne Holechek, από την οποία χώρισε το 1988.

 Δέκα περίπου χρόνια μετά παντρεύεται την Gena O’ Kelley. Με τη νέα του πλέον σύζυγο κάνει τα λατρεμένα διδυμάκια του περίπου 3 χρονάκια μετά.

 Ένα πράγμα που λάτρευε πάντοτε όμως ήταν η ταχύτητα, τόσο πολύ που συμμετείχε μέχρι και σε σχετικούς διαγωνισμούς.

 Την ίδια στιγμή, το 1997 αποδείχτηκε μια από τις πιο σημαντικές χρονιές του σε ό,τι αφορά την πορεία του στις πολεμικές τέχνες. Έγινε βλέπετε ο πρώτος άνθρωπος στο Western Hemisphere που κέρδισε τον 8ο βαθμό Black Belt Grand Master τίτλο.

 Εάν θέλετε κι εσείς να μάθετε περισσότερα για το ένδοξο παρελθόν και τη ζωή του Chuck Norris, αλλά και να εμπνευστείτε από τις ιδέες και τις απόψεις του, δεν έχετε παρά να διαβάσετε τα βιβλία του.

 Η αυτοβιογραφία του ας πούμε έχει κυκλοφορήσει ευρέως με τον τίτλο «The Secret of Inner Strength» ήδη από το 1988. Ακολούθησε το «The Secret Power Within: Zen Solutions to Real Problems».

 Πείτε μας την σκηνή εκείνη που σας έκανε εντύπωση σε όλες τις ταινίες του Chuck Norris, αφήνοντας μας ένα σχετικό σχόλιο από κάτω.

Διαβάστε ακόμα στο Manday.gr:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top