Πως να κάνω καλό κρεβάτι για να την απογειώσω!

Πως να κάνω καλό κρεβάτι για να την απογειώσω!

 Μάλλον γνωρίζετε ήδη πως καθώς μεγαλώνουμε ηλικιακά, το σώμα μας αναπτύσσεται διαρκώς μέχρι που φτάνει στη πλήρη ωρίμανσή του. Ξέρατε όμως πως αυτές οι σωματικές αλλαγές επηρεάζουν και την σεξουαλικότητα μας;

 Κι όμως, ναι! Η μείωση των επιπέδων των ορμονών μας, αλλά και οι απότομες μεταβολές στη λειτουργία του νευρικού και κυκλοφοριακού μας συστήματος είναι εξίσου σε θέση να οδηγήσουν σε ένα σωρό σεξουαλικά προβλήματα, όπως είναι η στυτική δυσλειτουργία και ο κολπικός πόνος.

 Τέτοιες φυσικές αλλαγές συχνά σημαίνουν πως η μέγιστη ένταση του σεξ βρίσκεται κατά τη νεανική ηλικία, ενώ παρουσιάζεται μειωμένη στη διάρκεια της μέσης και της μεταγενέστερης ηλικιακής φάσης.

 Το καλό είναι πως εξελισσόμαστε και σε ό,τι αφορά την συναισθηματική μας ωρίμανση. Έτσι, παράγοντες όπως είναι η αυξημένη αυτοπεποίθηση, οι καλύτερες επικοινωνιακές δεξιότητες και οι μειωμένες αναστολές έρχονται να μας βοηθήσουν στη δημιουργία μια πιο πλούσιας και ικανοποιητικής ερωτικής ζωής.

 Παρόλα αυτά, δεν είναι λίγοι οι άνθρωποι που αδυνατούν να συνειδητοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητες που έχουν ή μπορούν να αποκτήσουν κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής τους ζωής.

 Εάν, λοιπόν, ανησυχείτε πως δεν κάνετε καλό κρεβάτι ή έχετε έρθει αντιμέτωποι με κάποια σεξουαλική δυσλειτουργία, μην ανησυχείτε. Συγκεντρώσαμε τα παρακάτω 11 tips για να σας βοηθήσουμε να απογειώσετε την ερωτική σας ζωή!

 1. Εκπαιδευτείτε.

 Η εποχή στην οποία ζούμε τώρα έχει πολλά καλά. Ένα από αυτά είναι πως υπάρχουν άφθονα υλικά αυτοβοήθειας για κάθε τύπο σεξουαλικού ζητήματος.

 Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να περιηγηθείτε στο διαδίκτυο ή σε κάποιο κατάστημα και να επιλέξετε τους πόρους που θα βοηθήσουν εσάς και την σύντροφο σας να ενημερωθείτε καλύτερα για το ζήτημα που σας απασχολεί.

 2. Δώστε χρόνο στον εαυτό σας.

 Καθώς μεγαλώνετε, είναι απόλυτα φυσιολογικό να παρατηρείτε μια μείωση των σεξουαλικών αντιδράσεών σας. Μην το αφήσετε να σας εμποδίσει όμως. Βρείτε ένα ήρεμο, αναπαυτικό μέρος και επιδοθείτε στο αγαπημένο σας άθλημα.

 Καταλάβετε επίσης πως οι σωματικές αλλαγές που συμβαίνουν στο σώμα σας σημαίνουν πως χρειάζεστε περισσότερο χρόνο για να φτάσετε σε σεξουαλική διέγερση και δεν υπάρχει τίποτε το κακό σε αυτό – απλώς δώστε βάση στα προκαταρκτικά.

 3. Χρησιμοποιείστε λιπαντικό.

 Υπάρχουν διάφορες φάσεις στη διάρκεια ζωής μιας γυναίκας κατά τις οποίες παρατηρείται ξηρασία στον κόλπο. Για να μην ταλαιπωρείτε την παρτενέρ σας, μη φοβάστε να χρησιμοποιήσετε λιπαντικό.

 Σίγουρα, το τελευταίο πράγμα που θέλετε και οι δύο είναι να πονάτε ή να μην ευχαριστιέστε το σεξ. Βρείτε, λοιπόν, το λιπαντικό που σας ταιριάζει και δώστε του να καταλάβει!

 4. Διατηρείτε την σωματική τρυφερότητα.

 Ακόμη κι αν είστε κουρασμένοι, αναστατωμένοι ή ανήσυχοι για αυτό που σας συμβαίνει, δεν θα πρέπει να παραλείπετε τα φιλιά και τις αγκαλιές. Αυτά αποτελούν ένα πολύ μεγάλο μέρος της όλης διαδικασίας που ενισχύουν και τον συναισθηματικό δεσμό μεταξύ σας.

 5. Εξασκηθείτε στα αγγίγματα.

 Οι τεχνικές συγκέντρωσης που χρησιμοποιούν οι σεξουαλικοί θεραπευτές μπορούν να σας βοηθήσουν να αποκαταστήσετε τη φυσική οικειότητα χωρίς να αισθάνεστε την παραμικρή πίεση.

 Ένας πιο απλός τρόπος είναι να δείξετε στη σύντροφό σας πως θέλετε να σας αγγίξει εκεί κάτω. Αυτό θα σας κάνει να καταλάβετε καλύτερα ο ένας τον άλλον.

 6. Κάνετε ασκήσεις

 Τόσο εσείς όσο και η σύντροφος σας μπορείτε να βελτιώσετε την σεξουαλική σας ζωή κάνοντας ασκήσεις Kegel. Αυτό που έχετε να κάνετε ουσιαστικά είναι επαναλαμβανόμενες συσφίξεις του μυός που θα χρησιμοποιούσατε για να σταματήσετε την ούρηση κατά τη διάρκεια της.

 Θυμηθείτε να κρατήσετε τη σύσφιξη αυτή κάθε φορά για 2 με 3 δευτερόλεπτα και να απελευθερώσετε τους μύες. Κάντε 5 σετ των 10 επαναλήψεων καθημερινά και θα δείτε αποτέλεσμα.

 Ταυτόχρονα, η συνολική εκγύμναση του σώματος και η υγιεινή διατροφή δρουν καταλυτικά και στη ποιότητα της σεξουαλικής σας ζωής, οπότε καιρός να αλλάξετε συνήθειες. Ξεκινήστε με ασκήσεις γυμναστική στο σπίτι ή το γυμναστήριο, που θα τονώσουν την σωματική σας υγεία, αλλά και την αυτοπεποίθησή σας και θα βελτιώσουν και τις αποδόσεις σας στην ερωτική σας ζωή.

 7. Μοιραστείτε τις φαντασιώσεις σας.

 Δεν είναι κακό να μιλήσεε στη κοπέλα ή τη γυναίκα για αυτό που σας εξιτάρει στις σχέσεις, καθώς θα σας βοηθήσει να εξερευνήσετε πιθανές δραστηριότητες που διεγείρουν και τους δύο. Θυμηθείτε τις αγαπημένες σας σκηνές από ταινίες πορνό ή όλες εκείνες τις φαντασιώσεις που είχατε παλιότερα και μοιραστείτε τες μαζί της.

 8. Δοκιμάστε διαφορετικές στάσεις.

 Το να αναπτύξετε ένα ρεπερτόριο με διαφορετικές στάσεις θα ενισχύσει σημαντικά το ενδιαφέρον σας για την ίδια την πράξη και θα σας βοηθήσει να ξεπεράσετε τυχόν προβλήματα.

 Για παράδειγμα, η αυξημένη διέγερση του σημείου G μιας γυναίκας εμφανίζεται σχεδόν πάντα όταν ο άντρας εισέρχεται μέσα της από πίσω. Έτσι, τη βοηθάτε να έρθει πιο εύκολα σε οργασμό.

 9. Προσπαθήστε να χαλαρώσετε.

 Κάντε κάτι χαλαρωτικό πριν αρχίσετε να κυλιέστε στα πατώματα, όπως είναι το να παίξετε ένα παιχνίδι ή να βγείτε να φάτε κάπου έξω. Μπορείτε επίσης να δοκιμάστε μαζί διάφορες τεχνικές χαλάρωσης και ευεξίας στον κήπο ή σε κάποιο μέρος του σπιτιού που σας ηρεμεί και αποβάλλει το στρες.

 10. Χρησιμοποιήστε έναν δονητή.

 Η συγκεκριμένη συσκευή βοηθάει την κοπέλα σας να μάθει τις δικές τις σεξουαλικές αντιδράσεις σε κάθε τι και να βρει αυτό που πραγματικά την ικανοποιεί. Μετά μπορεί να σας δείξει.

 11. Μην παραιτείστε.

 Ακόμη κι αν βλέπετε πως οι προσπάθειές σας δεν πιάνουν πάντοτε τόπο, δεν πρέπει να εγκαταλείψετε τις προσπάθειες ή την ελπίδα σας. Ίσως όμως έχει έρθει η στιγμή να σκεφτείτε το ενδεχόμενο της επίσκεψης σε έναν ειδικό.

 Σε τελική ανάλυση, δεν θα πρέπει ποτέ να ξεχνάτε πως το σεξ γίνεται με σκοπό να το ευχαριστιέστε και οι δύο σύντροφοι. Για αυτό, μην ντρέπεστε. Μιλήστε ανοιχτά με τη σύντροφό σας για όλα εκείνα που σας αρέσουν και ακούστε την προσεκτικά όταν σας λέει τα δικά της. Πρόκειται για ομαδική δουλειά!

Διαβάστε ακόμα στο Manday.gr:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top