Πως θα μάθω πότε παρουσιάζομαι στον στρατό;

Πως θα μάθω πότε παρουσιάζομαι στον στρατό;

 Λίγα πράγματα είναι σίγουρα και έχουν καθολική ισχύ σε αυτή τη ζωή και ο στρατός είναι ένα από αυτά. Για να το πούμε και λιγάκι διαφορετικά, αποτελεί γεγονός πλέον πως η συντριπτική πλειοψηφία των ανδρών εκεί έξω καλείται σε κάποια φάση της ζωής της να βιώσει την εμπειρία της στρατιωτικής θητείας.

 Πρόκειται για τη μαμά πατρίδα που καλεί τους νεοσύλλεκτους φαντάρους σε όλα τα μήκη και πλάτη της Ελλάδος για να την υπηρετήσουν και να νιώσουν τι πάει να πει το να διαφυλάσσουν την ελευθερία και τα συμφέροντά της.

 Κάθε ένας από εμάς, λοιπόν, θα έχει την τιμή να απολαύσει την μοναδική αυτή εμπειρία κατά τη διάρκεια της ζωής του και φυσικά, να πάρει σημαντικά μαθήματα ζωής μέχρι τα 30, που θα το καθοδηγούν στον υπόλοιπο βίο του.  Αυτό είναι γεγονός πλέον.

 Πώς θα ξέρουμε όμως πότε θα μας έρθει το χαρτί που μας καλεί να παρουσιαστούμε; ή σε ποιο στρατόπεδο καλούμαστε να υπηρετήσουμε ολόκληρη τη θητεία μας ή μέρος αυτής;

 Πώς θα μάθω πότε παρουσιάζομαι στο στρατό;

 Η αλήθεια είναι πως υπάρχει ένας πάρα πολύ απλός και σίγουρος τρόπος, ώστε να είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ανά πάσα ώρα και στιγμή όλες τις απαραίτητες πληροφορίες και λεπτομέρειες που χρειάζεται να ξέρουμε για την στρατιωτική μας θητεία.

 Το μόνο πράγμα που καλείται να κάνει ο κάθε επίδοξος φαντάρος εκεί έξω ξεχωριστά είναι να μπει στην ηλεκτρονική ιστοσελίδα της στρατολογίας ( www.stratologia.gr ) και αυτό είναι όλο!

 Με την είσοδο του στην ιστοσελίδα αυτή δεν έχει να κάνει τίποτε άλλο από το να ακολουθήσει με προσοχή τις οδηγίες που αναγράφονται σε κάθε ενότητα.

 Το μόνο σίγουρο είναι πως στα αρχικά στάδια της εισόδου του θα του εμφανιστεί μια ειδική φόρμα με ορισμένα στοιχεία που πρέπει να συμπληρώσει.

 Ένα από τα πρώτα πράγματα που θα του ζητηθούν είναι φυσικά ο στρατολογικός αριθμός ή αλλιώς ΣΑ.

 Αυτός αναγράφεται λεπτομερώς σε κάθε είδους στρατολογικά έγγραφα που έχουμε ήδη παραλάβει, όπως είναι για παράδειγμα το αποδεικτικό κατάθεσης Δελτίου Απογραφής, οι Οδηγίες Αναβολής ή Απαλλαγής, το Πιστοποιητικό Στρατολογικής Κατάστασης, το Σημείωμα Κατάταξης, ή οποιοδήποτε άλλο έγγραφο της Στρατολογικής Υπηρεσίας (ΣΥ).

 Σε οποιαδήποτε περίπτωση καταλάβετε πως δεν έχετε στα χέρια σας παρόμοια έγγραφα, δεν χρειάζεται να πανικοβληθείτε. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να έρθετε σε άμεση επικοινωνία με την Στρατιολογική Υπηρεσία στη οποία ανήκετε.

 Εάν τώρα όλα αυτά σας φαίνονται δύσκολα και περίπλοκα, μην ανησυχείτε. Υπάρχει κι ακόμη πιο απλός τρόπος.

 Μπορείτε τώρα να δείτε εύκολα και γρήγορα πότε θα καταταγείτε και πού ακριβώς χρησιμοποιώντας μονάχα προσωπικά σας στοιχεία, όπως είναι το όνομα, το επώνυμο και το ΑΦΜ σας.

 Αμέσως θα εμφανιστεί η σχετική καρτέλα, όπου αναγράφονται τα πάντα. Έτσι, θα μπορέσετε να δείτε επιτέλους σε ποια ΕΣΟ θα καταταγείτε όταν έρθει η ώρα, καθώς επίσης και πότε θα πρέπει να παρουσιαστείτε στο στρατόπεδο που σας έχουν τοποθετήσει.

 Βέβαια, υπάρχει πάντοτε το ενδεχόμενο του να θέλετε να μπείτε στο στρατό πριν το πέρας της απαλλαγής ή της αναβολής σας.

 Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να αναφέρετε στο σύστημα της στρατολογίας στοιχεία όπως είναι: ο στρατιωτικός αριθμός (ΣΑ), το φύλο, το όνομα και το επώνυμο, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο, αλλά και το έτος γέννησής σας.

 Επίσης, θα σας ζητηθεί να γράψετε αναλυτικά τον αριθμό του δελτίου της ταυτότητας, τον ΑΦΜ, καθώς επίσης και ένα σχετικό e-mail επικοινωνίας. Τέλος, θα χρειαστεί να αναφέρετε στοιχεία όπως είναι η νομαρχία, ο δήμος και το τοπικό διαμέρισμα στο οποίο ανήκετε.

 Ακόμη περισσότερο, είναι σημαντικό να γνωρίζετε πως πέραν των ανωτέρω πεδίων είναι υποχρεωτική η συμπλήρωση τουλάχιστον ενός από τα πεδία (ΣΑ, ΑΦΜ ή Αριθμός Ταυτότητας).

 Κι όμως, καλά καταλάβατε! Εφόσον έχετε φτάσει στην πλήρη ενηλικίωσή σας, έχοντας συμπληρώσει δηλαδή το δέκατο όγδοο έτος της ηλικίας σας, είναι υποχρεωτική η κατοχή και χρήση των ανωτέρω στοιχείων.

 Για την κατάταξη σας απαιτείται σχετική αίτηση στην στρατολογία και φωτοαντίγραφο της αστυνομικής σας ταυτότητας ή άλλου επίσημου εγγράφου (διαβατηρίου) – εννοείται διπλής όψεως. Αυτό γίνεται, προκειμένου να αποδειχτεί η ακριβής ημερομηνία γέννησης σας.

 Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να γνωρίσετε επίσης πως η ικανοποίηση του οποιουδήποτε αιτήματος σας εξαρτάται πάντοτε από τις εκάστοτε υπηρεσιακές ανάγκες των Γενικών Επιτελείων και μόνο.

 Μήπως χρειάζεστε κάποια ακόμη διευκρίνιση για την στρατιωτική σας θητεία ή έχετε κάποια σχετική απορία; Εάν ναι, δεν έχετε παρά να μας το πείτε στα σχόλια από κάτω!

Διαβάστε ακόμα στο Manday.gr:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top