Απίστευτα μαθήματα ζωής που θα πάρεις μέχρι τα 30!

Απίστευτα μαθήματα ζωής που θα πάρεις μέχρι τα 30!

 Υπάρχουν πολλά πράγματα που θα σας πουν ότι θα έπρεπε να έχετε κάνει μέχρι τα 30 σας ή δεξιότητες που θα έπρεπε να έχετε αποκτήσει. Τι γίνεται όμως με τα μαθήματα ζωής που θα έπρεπε να έχετε μάθει;

 Για να δούμε 30 μαθήματα ζωής…

 Ζούμε μόνο μια φορά

 Μπορεί να ακούγεται κοινότυπο αλλά είναι αλήθεια. Δεν ζεις για πάντα, οπότε πρέπει να ασχοληθείς με πράγματα που έχουν πραγματική αξία για εσένα.

 Αποβάλλετε τις ανασφάλειές σας

 Η σκληρή αλήθεια είναι ότι οι άνθρωποι δεν σκέφτονται για εσάς, τι έχετε κάνει, τι πιστεύετε ή πως δείχνετε όσο νομίζετε.

 Κάντε το καλύτερο που μπορείτε

 Ό,τι κι αν κάνετε, η νίκη δεν είναι το παν – αλλά πάντα κερδίζετε όταν είστε ικανοποιημένοι που αποδίδετε όσο καλύτερα μπορείτε. Εσείς θέτετε τις αξίες σας.

 Δημιουργήστε ένα προσωπικό στιλ

 Βρείτε ένα στυλ και ένα lifestyle που σας ταιριάζει. Το να είστε ικανοποιημένοι με το στυλ σας και να νιώθετε ότι είστε καλοντυμένοι, δεν εξαρτάται πάντα από τις τάσεις τις μόδας. Μην σπεύδετε να κοιτάξετε τις τελευταίες τάσεις.

 Μην είστε επικριτικοί

 Δεν περνούν όλοι οι άνθρωποι τα ίδια και δεν αντιμετωπίζουν όλοι κοινούς αγώνες. Ο καθένας προσπαθεί να αντιμετωπίσει τις καταστάσεις με τον δικό του τρόπο.

 Σταματήστε να κυνηγάτε το χρήμα

 Αυτή είναι η μεγαλύτερη παγίδα της σύγχρονης εποχής. Τα χρήματα δεν θα είναι ποτέ αρκετά και φυσικά, δεν θα σας φέρουν ηρεμία ή ευτυχία.

 Σκεφτείτε

 Σκεφτείτε και αποφασίστε μόνοι σας σχετικά με τα σημαντικά θέματα της ημέρας. Μην ακούτε τους πάντες, καθώς όσοι σας λένε τι πρέπει να πιστεύετε, έχουν σχεδόν πάντα κάτι να σας κρύψουν.

 Φροντίστε για τη σωματική ευεξία σας

 Το σώμα μας είναι μια μηχανή, το απόλυτο θαύμα της εξέλιξης. Δώστε του τη πρέπουσα σημασία – κινηθείτε, χορέψτε, γυμναστείτε. Η υγεία & η διατροφή είναι επίσης κάτι που πρέπει να προσέξετε για να έναν υγιεινό τρόπο ζωής!

 Ο χρόνος είναι περιορισμένος

 Ο χρόνος θα είναι πάντα μειωμένος και δεν θα έχετε ποτέ άφθονο χρόνο να κάνετε όλα όσα θέλετε. Αδράξτε τη μέρα και κάντε όσα περισσότερα πράγματα σας γεμίζουν και σας ενδιαφέρουν.

 Ξεχάστε το χθες

 Το χθες έχει περάσει, είναι ήδη γραμμένο στην προσωπική σας ιστορία και δεν μπορεί να αλλάξει, οπότε μην παραμένετε σε αυτό.

 Μην φρικάρετε με το αύριο

 Η ζωή μπορεί να φαίνεται φυσιολογική και προβλέψιμη, αλλά δεν είναι. Μπορούν να συμβούν πολλά περισσότερα από αυτά που έχετε υπολογίσει. Οτιδήποτε θα μπορούσε να συμβεί τώρα ή και μετά.

 Επενδύστε τα χρήματά σας

 Επενδύστε τα χρήματα σας σε κάτι ολοκληρωτικά δικό σας ή σε κάτι που να σας αποφέρει κέρδος τη σωστή στιγμή, για να εξασφαλίσετε το δικό σας μέλλον και των παιδιών σας.

 Αποδεχτείτε ότι δεν τα γνωρίζετε όλα

 Κανείς δεν έχει τακτοποιήσει τη ζωή του τέλεια. Αυτό δεν είναι δυνατόν να γίνει. Η ζωή είναι ένα έργο σε εξέλιξη. Συνεχίστε να μαθαίνετε.

 Δεν μπορείτε να έχετε τον απόλυτο έλεγχο

 Για μερικά πράγματα δεν αξίζει να κάνετε μεγαλύτερη προσπάθεια, γιατί απλά δεν μπορείτε να έχετε τον ολοκληρωτικό έλεγχο.

 Πείτε περισσότερα «όχι»

 Σίγουρα, αν αναρωτιέστε γιατί είπα «ναι», ενώ έπρεπε να πω «όχι», μπορεί να σημαίνει ότι δοκιμάζετε πράγματα που διαφορετικά δεν θα μπορούσατε να φτάσετε, αλλά υπάρχει, επίσης, χρόνος για απόρριψη. Κανείς δεν θα σας κρίνει, εάν δεν θέλετε να λάβετε μέρος σε όλα.

 Να εκφράζετε τα συναισθήματα σας

 Οι άνθρωποι θα σας ακούσουν περισσότερο όταν εκφραστείτε μέσα από τη καρδιά σας. Μην μένετε σε στερεοτυπικές φράσεις και μασημένα λόγια. Δείτε τα πράγματα προσωπικά. Εάν αισθάνεστε κάτι, πείτε το.

 Ακολουθήστε τον δικό σας τρόπο

 Η ρουτίνα της ζωής – παιδιά, γάμος, δουλειά – λειτουργεί καλά για μερικούς ανθρώπους. Υπάρχουν όμως και άλλες ρουτίνες. Δεν χρειάζεται να λειτουργείτε με τα κοινωνικά «πρέπει».

 Η τύχη παίζει ρόλο για κάποιους

 Η τύχη είναι ένας σημαντικός παράγοντας στην ζωή. Δεν μπορείτε να ελέγξετε τα πάντα – μερικά θέματα δεν εξαρτώνται από τις δικές σας επιλογές.

 Να είστε περισσότερο δραστήριοι και όχι παθητικοί

 Θα ανταμειφθείτε περισσότερο όταν κάνετε κάτι με μεγαλύτερη προσπάθεια. Μην επιλέξετε τον σύντομο δρόμο, αλλά εκείνον που θα σας γεμίσει εμπειρίες.

 Εξασκηθείτε στην τέχνη σας, φτιάξτε πράγματα, διαβάστε. Μην είστε παθητικοί θεατές στο έργο της ζωής σας.

 Να είστε πάντα ένα μεγάλο παιδί

 Δεν υπάρχει χρόνος να αφήσουμε τα παιδικά πράγματα, όπως πίστευε ο Σαίξπηρ. Παίξτε, διασκεδάστε, κάντε συλλογές, διαβάστε κόμικς ή ό,τι άλλο σας ευχαριστεί.

 Αφήστε τον εαυτό σας να λάμψει κάθε μέρα

 Το να αφιερώσετε χρόνο στην κατανόηση της επιστήμης, δεν θα σας βοηθήσει να λάμψετε και να τα καταφέρετε στην πραγματική ζωή.

 Εκτιμήστε όσα έχετε

 Αφιερώστε λίγο χρόνο τη ημέρα για να δείτε όσα πραγματικά έχετε – φίλους, αγαπημένα πρόσωπα, σύντροφο, υγεία. Είναι αρκετά περισσότερο από όσο φαντάζεστε.

 Αποκτήστε μια φιλοσοφία ζωής

 Η καριέρα είναι το μικρότερο μέρος της ζωής μας. Με ποια πρότυπα θέλετε να ζήσετε; Στο τέλος, πώς θέλετε να κοιτάξετε πίσω και να δείτε τον εαυτό σας ως μέρος του κόσμου;

 Δεσμευτείτε με κάποιον

 Η διασκέδαση είναι μέρος της ζωής μας, αλλά μέχρι ένα σημείο. Οι άνθρωποι είναι φτιαγμένοι για να είναι δεσμευμένοι με κάποιον. Μερικές φορές αυτό απαιτεί πολύ σκληρή δουλειά, αλλά η ανταμοιβή θα είναι ανάλογη της προσπάθειας.

 Να έχετε τρόπους

 Να είστε ευγνώμονες, ευγενικοί, να χαιρετάτε και να ακούτε περισσότερο απ’ όσο μιλάτε. Αντιμετωπίστε τους πάντες ως ίσους με σας.

 Αποφύγετε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

 Συνήθως σου απορροφούν περισσότερο χρόνο από όσο πρέπει και, ως επί το πλείστον, παρουσιάζουν πλασματικές γνώμες και πρότυπα. Δεν είναι όλοι όπως φαίνονται εκεί.

 Γίνετε μέλος της κοινότητάς σας

 Τα άτομα που έχετε γύρω σας έχουν σημασία και αυτό περιλαμβάνει τη πόλη, τη κοινότητα, τη γειτονιά σας, ακόμα και τους ξένους ανθρώπους.

 «Ακονίστε» τις δεξιότητές σας

 Μάθετε να μαγειρεύετε, επισκευάστε κάτι σπασμένο, κατανοήστε την αξία των χρημάτων για να μη τα σπαταλάτε σε πράγματα που μπορείτε να κάνετε και μόνοι σας. Γίνετε αυτάρκεις.

 Συνδεθείτε με το μυαλό σας

 Η κατανόηση του εαυτού σας για το πως συμπεριφέρεστε και γιατί σκέφτεστε έτσι, θα σας βοηθήσει να αποφύγετε λάθη και να αντιμετωπίσετε όσα έρχονται καλύτερα.

 Σκεφτείτε συμπαντολογικά

 Είμαστε απλά μια κουκίδα μέσα σε άλλες κουκίδες σε αυτόν τον γαλαξία που υπόκειται στον χώρο και τον χρόνο.

 Μην περνάτε τον καιρό σας με μίση και μικροπρεπείς συμπεριφορές. Αξιοποιήστε την ευκαιρία να ζήσετε μια όμορφη, ελεύθερη ζωή με αγάπη και συγχώρεση.

 Αυτά, ήταν, λοιπόν, τριάντα μαθήματα ζωής που λαμβάνουμε καθημερινά μέχρι το τέλος. Έχοντας αυτά κατά νου θα απελευθερωθείτε από όσα σας κρατούν δέσμιους και θα ζήσετε πραγματικά ευτυχισμένοι!

Διαβάστε ακόμα στο Manday.gr:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top