Συγκατοίκηση: Πως θα πετύχετε τη τέλεια συμβίωση!

Συγκατοίκηση: Πως θα πετύχετε τη τέλεια συμβίωση!

 Εάν βρίσκεστε σε φάση που συγκατοικείτε με την κοπέλα σας ή σκοπεύετε να το κάνετε σύντομα, τότε το πιθανότερο είναι πως είστε αρκετά συνειδητοποιημένοι ώστε να γνωρίζετε πως οι σχέσεις και η συμβίωση δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο.

 Για να πετύχει αυτό το εγχείρημα, θα χρειαστεί να κάνετε κι οι δύο αμοιβαίες υποχωρήσεις, αλλά και να λύσετε ένα σωρό άλλα, πρακτικά και μη ζητήματα.

 Παρακάτω θα βρείτε μερικές χρήσιμες συμβουλές προκειμένου να πετύχετε την απόλυτα αρμονική συμβίωση με τη γυναίκα της ζωής σας, χωρίς να χάσετε τον ενθουσιασμό και τον έρωτα των πρώτων ημερών.

 Η ζωή σας πρόκειται να αλλάξει

 Η συγκατοίκηση με μια γυναίκα είναι ίσως ένα από τα πιο δύσκολα πράγματα που θα κληθείτε ποτέ να κάνετε στη ζωή σας. Το ίδιο βέβαια ισχύει και για τη σύντροφό σας αφού η ζωή και των δύο πρόκειται να αλλάξει δραστικά.

 Ειδικά στην αρχή θα ζήσετε και οι δύο την απότομη αλλαγή από την εργένικη ζωή στον κοινό βίο σας που τώρα ξεκινάει. Κι όμως, είναι για καλό!

 Θα ζήσετε επιτέλους σε ένα σπίτι!

 Εκτός κι αν είστε μανιακοί με την καθαριότητα, το πιθανότερο είναι πως το εργένικο σπίτι σας δεν ήταν και ό,τι πιο τακτοποιημένο θα μπορούσε να υπάρχει εκεί έξω. Ετοιμαστείτε, λοιπόν, να ζήσετε επιτέλους σε ένα καθαρό και όμορφο σπίτι.

 Πρακτικά είστε ήδη παντρεμένοι

 Ολοένα και περισσότερα ζευγάρια περνούν στο στάδιο της συγκατοίκησης, έτσι ώστε να δοκιμάσουν την σχέση τους για το επόμενο βήμα: το γάμο.

 Η αλήθεια όμως είναι πως από τη στιγμή που μοιράζεστε την ίδια καθημερινότητα και υποχρεώσεις είναι σα να είστε ήδη παντρεμένοι. Για αυτό, δεν έχει και νόημα να αγχώνεστε τόσο πολύ για το μετά. O γάμος είναι η επισφράγιση των συναισθημάτων σας και στην ουσία τίποτα δεν αλλάζει αν εμείς οι ίδιοι δεν αλλάξουμε προς το χειρότερο και επαναπαυθούμε.

 Η ιδιωτικότητα αλλάζει

 Ειδικά τις πρώτες μέρες το να μοιράζεστε ένα σπίτι με την ερωτική σας παρτενέρ είναι σίγουρα κάτι το άκρως απολαυστικό. Αυτό όμως σημαίνει πως εγκαταλείπετε και την μέχρι πρότινος ιδιωτικότητα σας – και οι δύο.

 Για παράδειγμα, ίσως κάποτε απολαμβάνατε στο έπακρο την ιερή στιγμή του μπάνιου σας, χωρίς βιασύνη, ωστόσο, πλέον οι χώροι του σπιτιού είναι κοινόχρηστοι και θα πρέπει να θυσιάσετε λίγη από τη προσωπική σας στιγμή και για την ερωτική σας σύντροφο.

 Εάν σας ζητήσει να κάνετε δουλειές, έχετε ήδη αποτύχει

 Εάν ο νεροχύτης της κουζίνας είναι γεμάτος με βρώμικα πιάτα και ποτήρια, θα πρέπει να γνωρίζετε ήδη πως είναι υποχρέωση σας να τα πλύνετε. Αν τώρα περιμένετε την καλή σας να γυρίσει από τη δουλειά για να το κάνει, το έχετε χάσει το παιχνίδι.

 Μη φοβάστε να μιλήσετε ανοιχτά για τις ανάγκες σας

 Είστε και οι δύο άνθρωποι. Αυτό σημαίνει πως εξακολουθείτε να έχετε κάποιες προσωπικές ανάγκες τις οποίες και οφείλετε να μοιράζεστε μεταξύ σας. Αν θέλετε, λοιπόν, λιγάκι χρόνο και χώρο για την πάρτη σας, απλώς ζητήστε το.

 Θα πρέπει να μάθετε να τσακώνεστε αποτελεσματικά

 Είτε ζείτε μαζί, είτε όχι, είναι απόλυτα φυσιολογικό να τσακώνεστε που και που. Ίσα ίσα που στην πρώτη περίπτωση ίσως πιάσετε τους εαυτούς σας να συνειδητοποιούν πως τσακώνεστε χωρίς λόγο κι αιτία. Βέβαια, δεν μιλάμε για τη περίπτωση που βρίσκεστε σε μια τοξική σχέση και ο συντροφός σας υποτιμάει συνεχώς και οι καυγάδες είναι ένα καθημερινό φαινόμενο. 

 Πρέπει, λοιπόν, να βρείτε αποτελεσματικούς τρόπους να διαχειρίζεστε το κάθε τι. Δοκιμάστε ας πούμε να βρείτε μια φράση που θα λέτε όταν «παραδίνεστε» και θέλετε να τελειώσει ο καυγάς.

 Υπάρχει τέχνη στο να συνδυάζετε τα πράγματα

 Είμαστε σίγουροι πως υπάρχουν διάφορα αντικείμενα ή έργα τέχνης τα οποία σας αρέσουν και άλλα τόσα που αρέσουν στην σύντροφο σας. Τι γίνεται όμως αν έχετε διαφορετικές προτιμήσεις;

Τίποτα! Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να βρείτε έναν τρόπο να τα συνδυάσετε όμορφα, ώστε να παραμείνετε και οι δύο όσο το δυνατόν πιο ικανοποιημένοι. Εξάλλου, μην ξεχνάτε πως έχετε και οι δύο την ανάγκη να νιώθετε πως το σπίτι σας ανήκει.

 Δείτε το μυστικό του να μοιράζεστε το κρεβάτι

 Ο ύπνος είναι ιερό πράγμα και αυτό ισχύει για όλους μας ανεξαιρέτως. Από εκεί και πέρα, οι συνθήκες που χρειάζεται να επικρατούν για να είναι αυτός όσο το δυνατόν πιο ποιοτικός διαφέρουν από άνθρωπο σε άνθρωπο.

 Το μόνο σίγουρο είναι πως είναι δύσκολο να βρείτε έναν άνθρωπο με τον οποίο να είστε απόλυτα συμβατοί στο πως κοιμάστε. Ναι, αυτό συμπεριλαμβάνει και την αγαπημένη σας.

 Υπάρχει μυστική συνταγή για την επιτυχία και αυτή δεν είναι άλλη από το να έχετε δύο διαφορετικά σκεπάσματα ή ένα υπέρδιπλο. Έτσι, δεν θα ενοχλείτε ο ένας τον άλλον άθελά σας κατά τη διάρκεια του ύπνου, ενώ παράλληλα θα απολαμβάνετε και τα οφέλη του ποιοτικού και ξεκούραστου ύπνου.

 Πάρτε μερικά κεράκια για την τουαλέτα

 Δεν έχει σημασία πόσα χρόνια είστε μαζί ή σε τι επίπεδο οικειότητας έχετε φτάσει. Πάντοτε είναι μια καλή ιδέα να έχετε μερικά αρωματικά κεράκια να διακοσμούν διακριτικά το μπάνιο σας.

 Όχι τίποτε άλλο δηλαδή, απλώς όσο φυσιολογική ανάγκη κι αν είναι το να κάνετε το νούμερο δύο σας, θα πρέπει να είστε αρκετά ευσυνείδητοι απέναντι στον άνθρωπο που πρόκειται να χρησιμοποιήσει την τουαλέτα μετά από εσάς – όποιος κι αν είναι αυτός.

 Μοιραστείτε τις αηδιαστικές συνήθειες σας

 Μπορεί στις πρώτες ημέρες της σχέσης σας να προσπαθούσατε να διατηρήσετε εκείνο το αγγελικά πλασμένο συννεφάκι πάνω από το κεφάλι σας, αλλά αυτό δεν έχει να κάνει με την πραγματικότητα.

 Όλοι έχουμε εκείνες τις μικρές συνήθειες που απολαμβάνουμε χωρίς καμία απολύτως ενοχή και τις κάνουμε όταν είμαστε μόνοι μας. Καλό είναι να τις μοιραστείτε ο ένας με τον άλλον, για να μην έρθετε προ εκπλήξεως.

 Φυσικά, δεν θα πρέπει να ντρέπεστε για όλα αυτά. Είναι ένα κομμάτι του εαυτού σας και σας κάνει χαρούμενους. Αποδεχτείτε το και μοιραστείτε το μεταξύ σας.

 Πάνω από όλα όμως, θα πρέπει πάντοτε να θυμάστε όλους τους λόγους εκείνους για τους οποίους δεχτήκατε να συγκατοικήσετε εξαρχής.

 Αγαπάτε τον άνθρωπο που έχετε απέναντι σας και η σχέση σας είναι σίγουρα πάνω από κάθε ανούσια διαφωνία περί διακόσμησης και αισθητικής σε ό,τι αφορά τα χρώματα του σαλονιού σας. Για αυτό ψυχραιμία και απολαύστε τη συμβίωση με το άλλο σας μισό…

Διαβάστε ακόμα στο Manday.gr:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top