Αυτοβελτίωση: Οδηγός αυτοβελτίωσης και συμβουλές!

Αυτοβελτίωση: Οδηγός αυτοβελτίωσης και συμβουλές!

 Πολλοί άνθρωποι είναι εκείνοι που κάθε χρόνο κάνουν τον προσωπικό απολογισμό τους για τη χρονιά που πέρασε, θέτοντας παράλληλα τους στόχους τους για την επόμενη.

 Σε αυτό το σημείο, ίσως έχετε ακούσει και τις περισσότερες υποσχέσεις ή τα κλασικά μεγάλα λόγια του τύπου: «αλλάζει ο χρόνος, αλλάζω κι εγώ μαζί του».

 Σημασία όμως έχει πως ο δρόμος πως την αυτοβελτίωση δεν περιμένει ντε και καλά την αλλαγή του χρόνου.

 Αντιθέτως, η αυτογνωσία και η αυτοβελτίωση μπορούν να πραγματοποιηθούν οποιαδήποτε στιγμή κατά τη διάρκεια της ζωής σας και αυτοί είναι οι 19 τρόποι για να το καταφέρετε!

 1. Να προκαλείτε τους εαυτούς σας

 Είτε έχετε σκοπό να διαβάσετε περισσότερα βιβλία αυτοβελτίωσης για παιδιά και ενήλικες είτε να χτίσετε κορμί, το να θέτετε στόχους για τον εαυτό σας είναι σημαντικό. Δεν χρειάζεται να πιέζεστε υπερβολικά για να τους πετύχετε, μονάχα να καταλάβετε πως είστε ικανοί να κάνετε τα πάντα!

 2. Ενδώστε σε κάτι που θέλετε πολύ

 Υπάρχει κάποιο πράγμα που θέλετε να κάνετε εδώ και καιρό αλλά κάτι σας σταματάει; Καιρός να ενδώσετε, αρκεί να σέβεστε πάντοτε την καλή υγεία και ευεξία σας, τόσο την σωματική, όσο και την ψυχική.

 Μην φάτε ας πούμε ολόκληρη την οικογενειακή συσκευασία παγωτού. Μπορείτε όμως να κλείσετε ραντεβού για μασάζ ή να κοιμηθείτε λιγάκι περισσότερο – οτιδήποτε είναι αυτό που δεν κάνετε κάθε ημέρα.

 3. Μάθετε κάτι καινούριο

 Το καλό της υπόθεσης είναι πως δεν χρειάζεται να γραφτείτε πάλι στο σχολείο για να μάθετε κάτι καινούριο. Με τη χρήση του διαδικτύου και την ανάγνωση βιβλίων, μπορείτε να μάθετε οτιδήποτε και μάλιστα εύκολα, γρήγορα και οικονομικά.

 4. Εξαγνίστε το πνεύμα σας

 Το άγχος μόνο κακό μπορεί να κάνει στην υγεία σας. Λίγα λεπτά προσωπικής ηρεμίας στο σπίτι, στην εκκλησία ή στη παραλία όμως υπόσχονται να σας σώσουν από το περιττό στρες, να καθαρίσουν το μυαλό, να εξαγνίσουν το πνεύμα σας και να σας οδηγήσουν προς την αυτοβελτίωση.

 5. Έχετε ένα σχέδιο

 Εντάξει, δεν χρειάζεται να σχεδιάσετε προκαταβολικά ολόκληρη τη ζωή σας. Μπορείτε όμως να φτιάξετε ένα σχέδιο για κάτι που γνωρίζετε πως πρέπει να φέρετε σε πέρας σύντομα. Έτσι, θα είστε καλύτερα προετοιμασμένοι για αυτό.

 6. Φροντίζετε τις διαπροσωπικές σχέσεις σας

 Όσο πολυάσχολοι κι αν είστε, μην ξεχνάτε αυτούς που έχουν πραγματική σημασία – τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Εξάλλου, είναι πάντοτε καλό να ακούτε μια φιλική φωνή ή να αγκαλιάζετε έναν φίλο σας.

 Δείχνετε στους οικείους σας τι πραγματικά σημαίνουν για εσάς πριν να είναι αργά. Βέβαια, μπορείτε να επικοινωνήσετε και με κάποιο πρόσωπο που έχετε καιρό να δείτε και που ξέρετε, ίσως επέλθει μια επανασύνδεση!

 7. Περιποιηθείτε και καθαρίστε το σπίτι σας

 Δεν χρειάζεται να καθαρίζετε το σπίτι σας μονάχα κάθε ανοιξη και φθινόπωρο, όταν αλλάζετε τα εποχιακά σας ρούχα.

 Ούτως ή άλλως περνάτε τόσο καιρό εντός σπιτιού το χειμώνα, που μπορείτε να τον εκμεταλλευτείτε παραγωγικά και να αναδιοργανώσετε ας πούμε το χώρο σας.

 8. Συνεισφέρετε φιλανθρωπικά

 Σε γενικές γραμμές, οι γιορτές αποτελούν μια εξαιρετική ευκαιρία για να προσφέρουμε σε όσους το έχουν πραγματικά ανάγκη. Μην περιμένετε αυτές όμως. Ενημερωθείτε για τους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να συνεισφέρετε στους γύρω σας ολόκληρο το χρόνο.

 Εάν επικεντρωθείτε στο να βοηθάτε τους άλλους όποτε και όσο μπορείτε, μόνο καλό κάνετε. Δωρίστε χρήματα ή χαρίστε λίγο από τον ελεύθερο χρόνο σας για να βοηθήσετε εκείνους που δεν στάθηκαν το ίδιο τυχεροί με εσάς.

 Και δεν μιλάμε αποκλειστικά και μόνο για τους ανθρώπους, έτσι; Μπορείτε για παράδειγμα να υιοθετήσετε εκείνο το σκυλάκι που πάντοτε θέλατε ή να γίνετε εθελοντές σε κάποια φιλοζωική!

 9. Ελέγχετε τακτικά τα οικονομικά σας

 Ο συγκεκριμένος οδηγός αυτοβελτίωσης σας προτρέπει να ρίξετε μια ματιά στις καταναλωτικές σας συνήθειες. Έτσι, θα δείτε πόσα χρήματα ξοδεύετε και σε τι, ώστε να μπορείτε να προγραμματίσετε καλύτερα τα οικονομικά δεδομένα σας. Βάλτε και κάτι στην άκρη, γιατί άνθρωποι είμαστε.

 10. Να είστε αισιόδοξοι

 Αφήστε πίσω σας οποιαδήποτε απαισιόδοξη ή μίζερη στάση μπορεί να είχατε για τη ζωή και τα πράγματα. Είναι ο καιρός να αλλάξετε την οπτική σας και να αρχίσετε να περνάτε πραγματικά καλά. Δείτε τι κάνουν οι πετυχημένοι άνθρωποι το Σαββατοκύριακο για να επενδύσετε στον εαυτό σας και τους γύρω σας.

 11. Πείτε «Ναι»!

 Μάθετε να είστε ανοιχτόμυαλοι και δεκτικοί με νέες ιδέες και εμπειρίες, γιατί αυτό υπόσχεται να σας οδηγήσει στην αυτοβελτίωση σε μεγάλο βαθμό.

 Την επόμενη φορά, λοιπόν, που θα μπείτε στον πειρασμό να ακυρώσετε τα σχέδια σας για να αράξετε σπίτι, σκεφτείτε όλα εκείνα τα καλά πράγματα που θα μπορούσαν να συμβούν – δεν είναι κρίμα να τα χάσετε;

 12. Να είστε δημιουργικοί

 Αφήστε την αριστερή πλευρά του εγκεφάλου σας να πάρει μια πρωτοβουλία επιτέλους! Ίσως πιστεύετε πως δεν το έχετε και πολύ με τα καλλιτεχνικά, αλλά κανείς δεν περιμένει από εσάς να είστε ο Πικάσο.

 Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει πως δεν μπορείτε να επιτρέψετε στον εαυτό σας να εκφραστείτε με έναν δημιουργικό και όμορφο τρόπο. Θα σας φανεί άκρως θεραπευτικό.

 13. Ταξιδέψτε σε έναν καινούριο προορισμό

 Εντάξει, ίσως δεν έχετε αυτή τη στιγμή τα χρήματα να κάνετε το γύρο του κόσμου. Αυτό όμως δεν χρειάζεται να σας κρατήσει μακριά από ένα ταξιδάκι σε έναν καινούριο προορισμό. Πρόκειται να σας δώσει μια νέα οπτική.

 14. Να είστε κοινωνικοί

 Ποτέ δεν είναι αργά για να κάνετε μερικούς νέους φίλους. Ξεκινήστε ένα καινούριο χόμπι ή ένα ομαδικό άθλημα και επεκτείνετε λιγάκι τον κύκλο σας. Δεν θα βαριέστε ποτέ αν έχετε μια δραστήρια κοινωνική ζωή.

 15. Μείνετε και λίγο μόνοι

 Όσο σημαντικό είναι το να περνάτε ποιοτικό χρόνο με τους αγαπημένους σας, τόσο είναι και το να μένετε λιγάκι μόνοι σας. Βάλτε τα ακουστικά σας και πηγαίνετε για ένα τρέξιμο. Πάρτε ένα βιβλίο και τον αγαπημένο σας καφέ και βγείτε κάπου έξω. Θα αναζωογονηθείτε.

 16. Να είστε δραστήριοι

 Ένα από τα απίστευτα μαθήματα που θα πάρεις μέχρι τα 30 είναι να κυνηγήσεις αυτό που πραγματικά θέλεις.

 Ελάχιστοι είναι εκείνοι οι άνθρωποι που πετυχαίνουν τα όνειρα τους με το να κάθονται απλώς και να περιμένουν να γίνουν τα πράγματα από μόνα τους. Μην αφήνεις την ευτυχία σας στα χέρια των άλλων – είναι δική σου υπόθεση.

 17. Κάντε ένα διάλειμμα

 Η αυτοβελτίωση είναι μαραθώνιος κι όχι αγώνας ταχύτητας. Μην αυτοτιμωρείστε αν δείτε πως κάνετε κάποιο βήμα προς τα πίσω. Πρέπει να βρείτε την απόλυτη ισορροπία ανάμεσα στον παλιό και τον καινούριο εαυτό σας.

 18. Μην φοβάστε την αποτυχία

 Κρατάτε πάντοτε το βλέμμα σας στραμμένο προς την επιτυχία, αλλά να είστε εξίσου προετοιμασμένοι για ένα αρνητικό αποτέλεσμα. Εάν μπορείτε να δεχτείτε την αποτυχία χωρίς να την παίρνετε κατάκαρδα, θα λυτρωθείτε.

 19. Προσπαθήστε και πάλι

 Μην τα βάζετε κάτω απλά και μόνο επειδή κάτι δεν πέτυχε την πρώτη φορά. Βρείτε το εσωτερικό σας κίνητρο, ακολουθήστε το και δείτε πόσο καλά θα τα πάτε την επόμενη φορά.

 Είπαμε ήδη πως ο δρόμος για την αυτοβελτίωση είναι μακρύς. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν είναι δυνατό να τον πετύχετε. Εξάλλου, με τους κατάλληλους συνοδοιπόρους όλα γίνονται!

 Μοιραστείτε μαζί μας τους δικούς σας στόχους για την φετινή χρονιά, αφήνοντας ένα σχετικό σχόλιο από κάτω!

Διαβάστε ακόμα στο Manday.gr:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top