Γλώσσα του σώματος: Αναλλοίωτα μυστικά του φλερτ!

Γλώσσα του σώματος: Αναλλοίωτα μυστικά του φλερτ!

 Η γλώσσα του σώματος είναι ο τρόπος με τον οποίο οι άνθρωποι επικοινωνούν μη λεκτικά. Για, παράδειγμα, η μη λεκτική επικοινωνία περιλαμβάνει:

  •  Χειρονομίες
  •  Κινήσεις
  •  Τόνος φωνής
  •  Μικροεκφράσεις προσώπου
  •  Φωνητικά χαρακτηριστικά

 Η αναγνώριση των χαρακτηριστικών της γλώσσας του σώματος του συνομιλητή μας θα μας δώσει να καταλάβουμε εάν κάποιος είναι άνετος, νευρικός, θυμωμένος, αν νιώθει άβολα ή ακόμη εάν ενδιαφέρεται για εσάς.

 Ενώ και τα δύο φύλα τείνουν να έχουν παρόμοιες συμπεριφορές συνολικά, μπορεί να υπάρχουν μερικές κοινές αντιδράσεις μεταξύ των γυναικών. Δείτε πως αναλύουν την γλώσσα του σώματος οι ειδικοί.

 Μπορεί η γλώσσα του σώματος να έχει φύλο;

 Σίγουρα μπορεί να βρούμε κάποια χαρακτηριστικά της γλώσσας του σώματος που είναι περισσότερο κοινά στις γυναίκες απ΄ότι στους άνδρες και αντιστροφα.

 Φυσικά, η γλώσσα του σώματος είναι περίπλοκη και δεν μπαίνει σε καλούπια. Πολλές συμπεριφορές μεταξύ ανδρών και γυναικών μπορούν συχνά να ενταχθούν στην κοινωνικοποίηση, τον πολιτισμό και το περιβάλλον.

 Συνήθως, θεωρούμε λανθασμένα πως μόνο οι γυναίκες παίζουν με τα μαλλιά τους ή τακτοποιούν συνεχώς τα ρούχα τους. Οι άνθρωποι συχνά πιστεύουν ότι αυτές οι συμπεριφορές είναι στερεοτυπικά γυναικείες.

  Εντούτοις, πιστεύουμε πως μολονότι οι ίδιες ενέργειες αφορούν και τα δύο φύλα, η εκτέλεση αυτών των ενεργειών διαφέρουν από άνθρωπο σε άνθρωπο, άρα και η συμπεριφορά τους.

 Η γλώσσα του σώματος είναι απλά η ανθρώπινη γλώσσα σώματος. Ωστόσο, μερικές μελέτες έδειξαν πως το φύλο επηρεάζει την ανάγνωση των κινήσεων και της γλώσσας του σώματος.

 Δηλαδή, ανάλογα με το φύλο σας μπορεί να επηρεαστείτε και να διαβάσετε διαφορετικά τις κινήσεις του άλλου.

 Κάποιες έρευνες διαπίστωσαν πως οι γυναίκες αναγνωρίζουν καλύτερα τα συναισθήματα στις εκφράσεις του προσώπου, ενώ άλλες μελέτες έχουν δείξει ότι οι γυναίκες αναγνωρίζουν καλύτερα τα αρνητικά συναισθήματα, όπως ο θυμός. 

 Από την άλλη, οι άνδρες μπορούν να καταλάβουν συναισθήματα, όπως η ευτυχία, με περισσότερη ευκολία.

 Πάμε να δούμε τα σημάδια του σώματος που δείχνουν ότι μια γυναίκα ενδιαφέρεται για σας.

 1. Παίζει με τα μαλλιά της

 Το παιχνίδι ή το στροβίλισμα των μαλλιών μπορεί να είναι σημάδι φλερτ, ειδικά όταν είναι εμφανές το εσωτερικό του καρπού.

 Σύμφωνα με τους ειδικούς, μια γυναίκα που φλερτάρει τείνει να τραβάει μια τούφα από το πίσω ή το πλαινό μέρος του κεφαλιού της.

 Αντίθετα, αν δείτε μια γυναίκα να αγγίζει τη φράντζα της, μπορεί να είναι σημάδι νευρικότητας.

 2. Παίζει με τα κοσμήματά της

 Όπως αναφέραμε και πιο πριν, ο λαιμός μπορεί να δείχνει άνεση ή δυσφορία. Η κίνηση που δηλώνει φλερτ είναι το αργό, αισθησιακό χάδι στα κοσμήματα του λαιμού.

 Μερικά σημάδια, όπως το νευρικό κούνημα των δακτυλιδιών, μπορεί να δείχνει νευρικότητα και δυσφορία.

 3. Μετακινεί αντικείμενα

 Όταν μια γυναίκα τρώει σε ένα εστιατόριο ή κάθεται απέναντι από κάποιον, μπορεί να απομακρύνει αντικείμενα από μπροστά της.

 Αυτό μπορεί να είναι ένα σημάδι ότι κάνει χώρο για να έρθει κοντά σας, ειδικά όταν ακολουθεί φυσική επαφή. Πρόκειται για ένα σημάδι τρυφερότητας μεταξύ και των δύο φύλων.

 4. Εκφράσεις προσώπου

 Η ανατροφοδότηση σε μια ζήτηση είναι πιο ορατή στις γυναίκες απ’ ότι στους άνδρες και φαίνεται από τις εκφράσεις του προσώπου.

 Ένα κούνημα του κεφαλιού, ένα σήκωμα του φρυδιού ή ένα χαμόγελο μπορεί να είναι σημάδια φλερτ ή ενδιαφέροντος.

 Αυτά τα κάνουν και οι άνδρες, αλλά στις γυναίκες είναι πιο εμφανείς οι ερωτικές εκφράσεις του προσώπου.

 5. Εκθέτει τον λαιμό της

 Κάθώς ο λαιμός έχει την σφαγίτιδα φλέβα, είναι ένα ευάλωτο τμήμα του σώματος. Στην προσπάθεια ενός ατόμου να προστατευτεί μπορεί να αγγίξει τον λαιμό του με δυσφορία.

 Αντίθετα, όταν κάποιος αισθάνεται ασφάλεια και άνετα εκθέτει περισσότερο τον λαιμό του. Αυτό μπορεί να γίνει ενώ η κοπέλα παίζει με τα μαλλιά της ή όταν γέρνει τον έναν ώμο της προς τα εμπρός και κάτω.

 6. Το άγγιγμα μπορεί να είναι σημάδι φλερτ

 Το ενδιαφέρον συχνά φανερώνεται μέσω κάποιου είδους αφής και επαφής. Αυτό μπορεί να είναι ένα απαλό άγγιγμα στο χέρι, στο γόνατο, τον ώμο ή κάτι πιο προφανές, όπως μια αγκαλιά.

 Οι άνδρες κάνουν, επίσης, παρόμοιες κινήσεις ενδιαφέροντος, αλλά η πρόθεση τους μπορεί να είναι περισσότερο για να δουν πώς θα αντιδράσει η γυναίκα ή αν είναι αρκετά άνετη.

 7. Παλάμες προς τα επάνω

 Ενώ τα σφιγμένα χέρια μπορεί να είναι ένδειξη αποχώρησης ή δυσφορίας, τα ανοιχτά χέρια με τις παλάμες προς τα πάνω μπορεί να σηματοδοτούν εμπιστοσύνη και προθυμία.

 8. Δάγκωμα ή γλείψιμο των χειλιών

 Το δάγκωμα ή το γλείψιμο των χειλιών μπορεί να είναι ένα σημάδι νευρικότητας και φλερτ – μερικές φορές και τα δύο ταυτόχρονα.

 Μερικές φορές, όταν μια γυναίκα γλείφει τα χείλια της το κάνει για να τραβήξει την προσοχή στα χείλη ή για να τα ενυδατώσει πριν το φιλί.

 9. Αλλαγή φωνής

 Όταν μια γυναίκα είναι ενθουσιασμένη ή ενδιαφέρεται, η φωνή της μπορεί να γίνει γρηγορότερη και ελαφρώς ψιλότερη.

 Φυσικά, ο τόνος της φωνής μπορεί να επηρεαστεί από το μέρος που συναντηθήκατε και το περιβάλλον που υπάρχει γύρω σας. Άλλοτε η ομιλία μπορεί να γίνει πιο αργή και άλλοτε πιο έντονη.

 10. Κλίση κεφαλιού

 Ένας τρόπος για να δείξετε την προσοχή σας όταν κάποιος μιλάει είναι να γείρετε το κεφάλι ή να γνέψετε συγκαταβατικά για να συνεχίσει.

 Για μια πιο αισθησιακή νότα, μια γυναίκα μπορεί να γείρει ελαφρά το πηγούνι της και μετά να κοιτάζει αργά προς τα πάνω.

 Ακόμα πιο έντονη ένδειξη ενδιαφέροντος είναι εάν η γλώσσα του σώματος συνοδεύεται από βλέμμα που σιγοκαίει, με αποτέλεσμα να κάνει το κλίμα πιο σαγηνευτικό.

Τα λεκτικά και μη λεκτικά σημάδια παίζουν ισάξιο ρόλο στην επικοινωνία, αλλά όταν δεν υπάρχει σαφής επιβεβαίωση είναι δύσκολο να καταλάβουμε τι προσπαθεί να μας πει κάποιος.

 Εάν είστε άντρας και ψάχνετε για σχέση, θα κοιτάξετε το πώς μια γυναίκα ενεργεί απέναντί σας. Ωστόσο, είναι καλύτερο να αποφύγετε να κάνετε βεβιασμένες υποθέσεις. Παραδείγματος χάρη, εάν κάποια σας χαμογελάει, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι σας φλερτάρει.

 Αντί να λάβετε ένα χαρακτηριστικό της γλώσσας του σώματος ως ένδειξη ότι κάποιος ενδιαφέρεται, πρέπει να αναζητήσετε ένα σύνολο ενδείξεων που συμβαίνουν περίπου την ίδια στιγμή.

 Ακόμα και εάν φαίνεται ότι οι γυναίκες φλερτάρουν με συγκεκριμένο τρόπο, υπάρχουν πάντα κάποιες διαφορές ανάλογες της προσωπικότητας της καθεμιάς.

Διαβάστε ακόμα στο Manday.gr:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top