Μεγαλύτερη διάρκεια στο σεξ: Πώς θα λύσεις το πρόβλημα!

Μεγαλύτερη διάρκεια στο σεξ: Πώς θα λύσεις το πρόβλημα!

 Εάν ανησυχείτε κι εσείς για τις σεξουαλικές επιδόσεις σας και κυρίως για το ζήτημα της χρονικής διάρκειας στο σεξ, χαλαρώστε. Δεν είστε ούτε οι πρώτοι, ούτε οι τελευταίοι.

 Ίσα ίσα. Σχετικές έρευνες μας δείχνουν πως ένας στους τρεις άνδρες δυσκολεύεται με αυτό που ονομάζουμε «πρόωρη εκσπερμάτιση».

 Κι ενώ δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι για το λόγο που συμβαίνει αυτό, οι επιστήμονες πιστεύουν πως μάλλον είναι ένας συνδυασμός από ψυχολογικούς και βιολογικούς παράγοντες.

 Όπως κι αν έχει, δε χρειάζεται να το αφήνετε να σας παίρνει από κάτω. Εξάλλου, υπάρχουν αρκετοί τρόποι για να μην τελειώνεις γρήγορα στο σεξ και να ικανοποιείς απόλυτα την παρτενέρ σου!

 Πόσο διαρκεί το σεξ κατά μέσο όρο;

 Σύμφωνα με σχετική έρευνα του 2005, που διεξήχθη σε πέντε διαφορετικές χώρες, το κολπικό σεξ διαρκεί περίπου 5 με 6 λεπτά.

 Όπως αντιλαμβάνεστε, το πολύωρο σεξ που παρουσιάζει η κινηματογραφική βιομηχανία ταινιών ενηλίκων απέχει πολύ από την πραγματικότητα.

 Προσέξτε όμως. Αυτό δε σημαίνει πως υπάρχει κάποια σωστή και μοναδική χρονική διάρκεια. Αντιθέτως, η μεγαλύτερη διάρκεια στο σεξ είναι κάτι που ορίζεται από τους ίδιους τους ενδιαφερόμενους.

 Γιατί δεν κρατιέμαι όσο θα ήθελα;

 Η πρόωρη εκσπερμάτιση μια φορά στο τόσο αποτελεί κοινή πραγματικότητα για τη συντριπτική πλειοψηφία των ανδρών. Αν όμως σας συμβαίνει συχνά, τότε μάλλον παρουσιάζετε κλινικά συμπτώματα.

 Κι ενώ είναι δύσκολο να καταλάβετε για ποιον ακριβώς λόγο σας συμβαίνει αυτό, δείτε τους συνήθεις υπόπτους:

  • Ψυχολογία: Εάν αγχώνεστε για τις σεξουαλικές επιδόσεις σας, τότε μάλλον θα επιβαρύνετε ακόμα περισσότερο την κατάσταση. Το ίδιο ισχύει και για άλλα αρνητικά συναισθήματα, όπως είναι οι ενοχές και η κατάθλιψη. Συγχρόνως, μπορεί απλώς να χρειάζεται να τονώσετε λιγάκι την αυτοεκτίμησή σας.
  • Εμπειρία: Σε περίπτωση που αυτή είναι η πρώτη σας φορά ή δεν κάνετε συχνά σεξ με την παρτενέρ σας, τότε μην απορείτε που τελειώνετε γρήγορα.
  • Υψηλή ποσότητα ελεύθερης τεστοστερόνης: Η συγκεκριμένη κατάσταση μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια ενέργειας και σεξουαλικής διέγερσης.
  • Υπερθυρεοειδισμός: Η παραγωγή μεγάλης ποσότητας θυροξίνης φαίνεται πως επηρεάζει και τις σεξουαλικές επιδόσεις σας, καθώς οδηγεί σε πρόωρη εκσπερμάτιση.

 10 συμβουλές για μεγαλύτερη διάρκεια στο σεξ

 Καταλαβαίνουμε πως μπορεί να αισθάνεστε αν δεν κρατιέστε όση ώρα θα θέλατε κατά τη διάρκεια του σεξ. Γι’ αυτόν το λόγο βρήκαμε τα 12 κορυφαία tips – εκείνα που σας υπόσχονται μεγαλύτερη διάρκεια και περισσότερη απόλαυση στην ερωτική σας επαφή με την κοπέλα ή τη γυναίκα σας.

 1. Βρείτε την υποστήριξη της συντρόφου σας

 Η υποστήριξη και η κατανόηση που μπορεί να σας δείξει η σύντροφός σας παίζουν σπουδαίο ρόλο σε όλη αυτήν τη φάση που προσπαθείτε να διαχειριστείτε.

 Μιλήστε ανοιχτά μαζί της. Πείτε της πως θέλετε να προσπαθήσετε να κρατιέστε περισσότερο και δείξτε της πώς να σας αγγίξει εκεί κάτω κατά τη διάρκεια της ερωτικής πράξης.

 Μία τέτοια συζήτηση υπόσχεται να βοηθήσει την ερωτική σας ζωή, αλλά και τη γενικότερη σχέση που έχετε μεταξύ σας. Συνεπώς, δώστε βάση στην ανοιχτή επικοινωνία και όλα θα πάνε πολύ καλύτερα από πριν.

 2. Χρησιμοποιήστε προφυλακτικό

 Η πρόωρη εκσπερμάτιση μπορεί να είναι αποτέλεσμα της υπερβολικής διέγερσης κατά την ερωτική πράξη. Σε αυτήν την περίπτωση, μπορείτε να μειώσετε λιγάκι τη διέγερση και να καθυστερήσετε τον οργασμό σας, με τη χρήση ενός προφυλακτικού.

 3. Μάθετε να σφίγγετε τους μυς

 Η συγκεκριμένη τεχνική μπορεί να πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια του σεξ ή του αυνανισμού και υπόσχεται να σας βοηθήσει στο να πετύχετε μεγαλύτερη διάρκεια στο σεξ.

 Κάθε φορά, λοιπόν, που φτάνετε στα πρόθυρα του οργασμού, σταματήστε ό,τι κάνετε. Τραβηχτείτε και πιέστε την άκρη του πέους σας για μερικά δευτερόλεπτα, μέχρι να χαλαρώσετε.

 Μόλις σιγουρευτείτε ότι έχετε κόψει την κυκλοφορία του αίματος στο συγκεκριμένο σημείο, μπορείτε να συνεχίσετε άφοβα και να επαναλάβετε κατά βούληση.

 4. Κάντε ασκήσεις για την εκγύμναση της πυέλου

 Οι συγκεκριμένοι μυς βρίσκονται κάτω από τον προστάτη και τον πρωκτό σας και μπορούν να ενδυναμωθούν με τις κατάλληλες ασκήσεις, όπως όλοι οι υπόλοιποι μυς που υπάρχουν στο σώμα σας.

 Μάλιστα, η εκγύμνασή τους είναι απλή. Συμπεριφέρεστε σα να θέλετε να σταματήσετε την ούρηση και τους νιώθετε να κουνιούνται. Φυσικά, μπορείτε να το κάνετε ξαπλωμένοι, όρθιοι ή καθιστοί, χωρίς να βρίσκεστε στην τουαλέτα.

 5. Αφοσιωθείτε στη στιγμή

 Δεν υπάρχει χώρος για βιασύνες στο σεξ. Εάν σας ενδιαφέρει το πώς να την κάνετε να τελειώσει και να φθάσει στη μέγιστη διέγερση, τότε καλείστε να κάνετε πιο μαλακές κινήσεις και να μένετε συγκεντρωμένοι στην στιγμή.

 Μη διστάσετε να πειραματιστείτε με το πόσο γρήγορα ή αργά κινείστε. Αυτό θα απογειώσει την ερωτική σας ζωή και θα σας δώσει μεγαλύτερη διάρκεια στο σεξ.

 6. Αλλάξτε και καμία στάση

 Κάθε φορά που αλλάζετε στάσεις με τη σύντροφό σας, έχετε την ευκαιρία να πάρετε μια ανάσα και να χαλαρώσετε λιγάκι, έστω και για μερικά δευτερόλεπτα ή τουλάχιστον να επιβραδύνετε το ρυθμό σας.

 Αντιλαμβάνεστε πως όλα αυτά αρκούν για να σας απομακρύνουν από τον πολυπόθητο οργασμό και αυξάνουν τη διάρκεια της ίδιας της πράξης.

 7. Φτάστε το στα άκρα

 Κι όμως, υπάρχει τεχνική πίσω από αυτό. Για να το πετύχετε, θα πρέπει να σταματάτε αμέσως ή λίγο πριν την κορύφωση και έπειτα να χαλαρώνετε πριν αρχίσετε και πάλι.

 Κάντε το όσες φορές χρειάζεται, μέχρι να πετύχετε τη διάρκεια που τόσο πολύ επιθυμείτε. Θα συμβεί φυσικά.

 8. Αποσπάστε την προσοχή σας

 Σκεφτείτε κάτι άλλο, όπως το τι θα φάτε σήμερα το βράδυ ή ποια ταινία θέλετε να δείτε. Αυτά θα αποσπάσουν το μυαλό σας για λίγο από όλα τα αισθησιακά πράγματα που σας συμβαίνουν εκείνη την ώρα και είναι τελείως άκακο.

 Μην το παρακάνετε όμως. Εάν είναι κάθε φορά να σκέφτεστε τη λίστα με τα ψώνια σας, τότε θα σταματήσετε να απολαμβάνετε τη στιγμή και τη γυναίκα που έχετε δίπλα σας.

 9. Συμβουλευτείτε το γιατρό σας

 Ένας γιατρός θα προβεί στις κατάλληλες εξετάσεις και ανάλογα με την κατάσταση, μπορεί να σας δώσει κάποια φαρμακευτική αγωγή. Μία κρέμα ή ένα σπρέι που θα απλώσετε στην περιοχή είναι σε θέση να καθυστερήσουν σημαντικά την πρόωρη εκσπερμάτιση.

 Για να πετύχετε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα, θυμηθείτε να ακολουθείτε προσεκτικά τις οδηγίες του γιατρού σας και να μην παίρνετε ποτέ φάρμακα κατά βούληση.

 10. Ελάτε σε επαφή με ένα σεξολόγο

 Η συγκεκριμένη ειδικότητα είναι σε θέση να σας βοηθήσει μια και καλή. Θα συζητήσετε μαζί με το γιατρό το ιστορικό σας και θα σας καθοδηγήσει, προκειμένου να βρείτε οι ίδιοι τα κουμπιά σας.

 Όπως κι αν έχει, μη σκάτε. Η πρόωρη εκσπερμάτιση είναι πολύ πιο συνηθισμένη από όσο νομίζετε και μπορεί να επηρεάσει τον οποιονδήποτε άνδρα εκεί έξω.

 Το καλό είναι πως υπάρχουν αρκετοί μέθοδοι, ώστε να πετύχετε και μόνοι σας μεγαλύτερη διάρκεια στο σεξ με την παρτενέρ σας. Γι’ αυτό, ενημερωθείτε σωστά και βρείτε την επιλογή που σας ταιριάζει.

 Ξέρετε κι άλλα tips; Τέλεια! Γράψτε τα στα σχόλια από κάτω και βοηθήστε όσους το έχουν ανάγκη.

Διαβάστε ακόμα στο Manday.gr:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top