Πως να βγάλω λεφτά από το μηδέν σχετικά εύκολα!

Πως να βγάλω λεφτά από το μηδέν σχετικά εύκολα!

 Ομολογουμένως, ας μας επιτραπεί η υπερβολή ότι είναι μετρημένοι στο ένα χέρι αυτοί που δεν νιώθουν ότι πνίγονται  από τα χρέη στις μέρες μας και δεν βλέπουν να εξανεμίζεται ο μισθός ή η σύνταξή τους από τις πρώτες μέρες του μήνα που πρέπει να διευθετήσουν τις οφειλές τους.

 Ποιες συνήθειες άραγε μας οδήγησαν σε αυτό το σημείο; Πώς πέσαμε σε μια ζωή ανησυχίας για λογαριασμούς, ενοίκια, αποπληρωμές δανείων και την συστηματική αποφυγή κλήσεων από τράπεζες και εισπράκτορες οφειλών;

 Μήπως έχει γίνει και αυτό πια μία αναμενόμενη συνήθεια που καταπίνει τη καθημερινότητα και τους προσωπικούς μας στόχους και επιθυμίες;

 Το θέμα όμως δεν είναι σταθούμε απλώς στη διαπίστωση πως ζούμε υπό συνεχές άγχος και καταπίεση, αλλά το πως μπορούμε να αλλάξουμε τις συνήθειες μας, ώστε να μπορέσουμε να βγάλουμε λεφτά, να ξεχρεώσουμε και να ζήσουμε όπως πραγματικά θέλουμε!

 Πάμε, λοιπόν, να δούμε μερικούς τρόπους, που υπόσχονται να αυξήσουν τα νούμερα του τραπεζικού μας λογαριασμού, προκειμένου να εξασφαλίσουμε μία ελπίδα για έναν ελαφρώς πιο χαλαρό τρόπο ζωής.

 1. Σχεδιάστε και προγραμματίστε τους στόχους σας.

 Όλοι θέλουμε να μάθουμε τι κάνουν οι πετυχημένοι άνθρωποι, πράγμα που τους βοηθάει να είναι και οικονομικά ευκατάστατοι. Ε λοιπόν, θέτουν στόχους και ύστερα καταγράφουν όσα θέλουν να πετύχουν μέσα στην ημέρα, την εβδομάδα, το μήνα ή ακόμη και ολόκληρο το χρόνο.

 Από την άλλη, οι άνθρωποι που με το ζόρι τα βγάζουν πέρα, δεν μπορούν να προγραμματίσουν τους στόχους τους, διότι δεν έχουν καν την ευκαιρία να αποταμιεύσουν ένα μικρό ποσό. Συνεπώς, δεν έχουν κάποιο μακροπρόθεσμο σχεδιασμό για τη ζωή τους και απλώς ζουν στο μεροκάματο.

 Βέβαια, δεν χρειάζεται να είστε πλούσιοι για να έχετε ένα πλάνο για τη ζωή σας. Χρειάζεστε ένα τέτοιο όμως, αν θέλετε να έχετε κάποια χρήματα στην άκρη για μία ώρα ανάγκης.

 2. Μην ξοδεύετε υπερβολικά.

 Ένας σίγουρος και αποτελεσματικός τρόπος σχετικά με το πως να βγάλετε χρήματα είναι να μαζέψετε τις οικονομίες σας και να τις επενδύσετε με προσοχή. Είναι σα να φυτεύετε ένα κλωναράκι και να το βλέπετε να γίνεται ολόκληρο δέντρο!

 Κι αν πάλι βγάζετε αρκετά χρήματα μονάχα για να καλύπτετε τους λογαριασμούς σας, ενδεχομένως να πρέπει να κάνετε μία συνέντευξη για μία δεύτερη δουλειά, που θα σας επιτρέπει να κρατάτε κάποια χρήματα στο τέλος του μήνα.  

 3. Δημιουργήστε πολλαπλές πηγές εσόδων.

 Σχετικές έρευνες μας δείχνουν πως οι άνθρωποι που έχουν χρήματα είναι και εκείνοι που κάνουν επενδύσεις για να διαθέτουν πολλαπλές πηγές εσόδων. Είναι απολύτως λογικό αν σκεφτείτε πως ο μέσος μισθός απλώς δεν αρκεί!

 Με ένα μικρό κεφάλαιο στην άκρη, είναι προτιμότερο να επενδύσετε τα χρήματά σας σε κάτι που θα σας εξασφαλίσει ένα σταθερό εισόδημα, όπως η ιδιοκτησία ακινήτων προς επαγγελματική εκμετάλλευση.

 4. Αποφύγετε τις τοξικές σχέσεις.

 Η ψυχολογία παίζει σπουδαίο ρόλο στη καλλιέργεια του εαυτού σας και κατ’ επέκταση, στο πως να βγάλετε λεφτά. Για να τα καταφέρετε, βέβαια, θα πρέπει να πιστεύετε και οι ίδιοι στις δυνατότητές σας!

 Από εκεί και πέρα, είναι δύσκολο να έχετε αυτή την αποφασιστικότητα, τη θετική διάθεση και ενέργεια, εάν οι άνθρωποι στον κοινωνικό σας περίγυρο συνεχώς σας μειώνουν και σας υποτιμούν.

 Επενδύστε, λοιπόν, στις κοινωνικές σας συναναστροφές και γιατί όχι να εμπνευστείτε από δημιουργικούς και πολυπράγμονες ανθρώπους.

  5. Διαβάστε και εκπαιδευτείτε.

 Ανεξάρτητα από τις πηγές των εσόδων σας, θα πρέπει να βρίσκετε χρόνο, ώστε να διαβάζετε. Να ρίχνετε δηλαδή μια ματιά σε βιβλία αυτοβελτίωσης, διάφορα εκπαιδευτικά βοηθήματα ή αντίστοιχες ιστοσελίδες, ώστε να αναπτύσσεστε διαρκώς και να καταπιάνεστε με νέες ιδέες και ευκαιρίες που θα θέσουν τις βάσεις για μια ομαλή διαβίωση.

 6. Μην μιλάτε αρνητικά για τον εαυτό σας.

 Όταν η συζήτηση έρχεται σε ζητήματα που αφορούν τη ψυχολογία, την αυτοβελτίωση και τα χρήματα, υπάρχει ένα και μοναδικό πράγμα που είναι χειρότερο από το να περιτριγυρίζεστε από αρνητικούς ανθρώπους. Αυτό δεν είναι άλλο από το να πιστεύετε οι ίδιοι ότι δεν θα καταφέρετε ποτέ να βγάλετε αρκετά λεφτά για την οικογένειά σας.

 Σε πρώτη βάση, μη μιλάτε αρνητικά στον εαυτό σας και μην του υπενθυμίζετε τη δυσκολία των πραγμάτων. Επίσης, μη μειώνετε τις δυνατότητες ή τις δεξιότητες σας. Πείτε πως είστε αρκετοί, μέχρι να αρχίσετε να το πιστεύετε!

 Όταν επιτρέπετε στην αρνητικότητα να κυριαρχεί ανάμεσα στις σκέψεις σας, προγραμματίζετε τον εαυτό σας να αποτύχει. Έτσι, ελαχιστοποιείτε τις πιθανότητες του να εξελιχθείτε πράγματι στη ζωή και στα οικονομικά σας.

 7. Ακολουθήστε έναν υγιεινό τρόπο ζωής.

 Εάν είστε άνθρωποι του αιώνιου αράγματος αγκαλιά με σνακς και λιχουδιές, με αποτέλεσμα να μη μπορείτε να αντισταθείτε στα ερωτικά καλέσματα του καναπέ σας, τότε οι πιθανότητες λένε πως δεν θα μπορέσετε ποτέ να αγοράσετε μόνοι σας έναν καινούριο καναπέ.

 Το να αποκτήσετε χρήματα στα χέρια σας απαιτεί μια γερή δόση αποφασιστικότητας, δύναμης και εργατικότητας. Το ίδιο ισχύει για τη σωματική άσκηση, αλλά και τη διατροφή σας.

 Ούτως ή άλλως, το να προσέχετε τα οικονομικά, αλλά και την υγεία σας πάνε πακέτο. Όσο πιο ανθυγιεινές συνήθειες έχετε, τόσο περισσότερα προβλήματα υγείας θα σας προκύπτουν και μετά, πού χρόνος για οικονομικά!

 Βρήκατε τον εαυτό σας κάπου ανάμεσα στις παραπάνω συνήθειες; Εάν ναι, το πιθανότερο είναι πως δυσκολεύεστε λιγάκι να έρθετε σε μια ισορροπία σε ό,τι αφορά τα οικονομικά σας.

 Μην ανησυχείτε όμως σχετικά με το πως να βγάλετε λεφτά. Όλοι βγαίνουμε από την πορεία μας καμία φορά. Δεν χρειάζεται να είστε υπερβολικά επικριτικοί με τον εαυτό σας! Ακολουθήστε προσεκτικά τις συμβουλές μας και γρήγορα θα δείτε τα οικονομικά σας να ανακάμπτουν.

 Εάν έχετε άλλες συμβουλές που θεωρείτε πως εγγυώνται ένα πλούσιο πορτοφόλι, μη διστάσετε να τις μοιραστείτε μαζί μας στα σχόλια από κάτω!

Διαβάστε ακόμα στο Manday.gr:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top