Πότε ο άντρας συνειδητοποιεί τον χωρισμό: 7 στάδια!

Πότε ο άντρας συνειδητοποιεί τον χωρισμό: 7 στάδια!

 Ο μύθος θέλει τους άντρες που περνούν έναν επίπονο χωρισμό να φαίνονται αρκετά ευτυχισμένοι τον πρώτο καιρό, σχεδόν σα να μη τους νοιάζει.

 Η ίδια η πραγματικότητα όμως έρχεται να τον καταρρίψει. Δεν, παύουμε, βλέπετε να είμαστε κι εμείς κοινωνικά πλάσματα και να λαχταρούμε την συντροφιά μιας θηλυκής παρουσίας στο πλευρό μας.

 Αυτό σημαίνει πως πράγματι μπορεί να φοράμε μια μάσκα και να προσποιούμαστε ότι είμαστε καλά, αλλά βαθιά μέσα μας δεν είμαστε.

 Για του λόγου το αληθές, υπάρχουν ορισμένα στάδια που περνάμε στην προσπάθειά μας να ξεπεράσουμε έναν δύσκολο χωρισμό και να ανταπεξέλθουμε σε όλη αυτή τη φάση. Δείτε, λοιπόν, πότε ο άντρας συνειδητοποιεί τον χωρισμό.

 1. Ο εγωισμός ξυπνάει

 Είμαστε εγωιστές και γι’ αυτό τείνουμε να καταπιεζόμαστε όταν βρισκόμαστε σε μια σχέση με μια κυριαρχική και δυναμική σύντροφο. 

 Μόλις όμως αυτή τελειώσει, το εγώ μας ξυπνάει και μας κατακλύζει. Μπορεί να απολαμβάνουμε όλα εκείνα που δεν μπορούσαμε να κάνουμε μέσα στην σχέση μας, αλλά βαθιά μέσα μας πονάμε.

 Πρόκειται για ένα στάδιο, που μας βοηθάει να μπούμε στο κέλυφος μας και σιγά σιγά αρχίζουμε να ξεπερνάμε την ερωτική απογοήτευση που νιώθουμε. Ωστόσο, από ένα σημείο και έπειτα ο εγωισμός πρέπει να τιθασεύεται και να μην διογκώνεται μέσα μας, διότι το επόμενο λάθος καραδοκεί στη γωνία.

 2. Γινόμαστε πολύ κοινωνικοί

 Οι γυναίκες έχουν τη τάση να πενθούν έντονα ύστερα από έναν δυνατό χωρισμό, ενώ εμείς οι άνδρες δεν το αφήνουμε να μας πάρει από κάτω.

 Ίσα ίσα, που προσποιούμαστε ότι δεν συμβαίνει τίποτα και κοινωνικοποιούμαστε υπερβολικά, σε μια ύστατη προσπάθειά μας να ξεχάσουμε τον πόνο μας.

 Την ίδια στιγμή, αναπληρώνουμε την έλλειψη αλληλεπίδρασης στη ζωή μας. Ξέρετε, όλα εκείνα τα μηνύματα και τα τηλεφωνήματα που είχαμε μαζί της μέσα στην ημέρα, τώρα αντικαθίστανται από μηνύματα που ανταλλάσσουμε με άλλες.

 Δεν είναι ότι θα βρούμε άλλη να ερωτευτούμε. Αυτό είναι κάτι το εξαιρετικά αδύνατο για τη δεδομένη στιγμή. Απλώς γεμίζουμε τα κενά που έχουν προκύψει από μία μακροχρόνια συνήθεια, κοροϊδεύοντας τόσο τον εαυτό μας, όσο και την κοπέλα που πληρώνει δικές μας ανασφάλειες και παγιωμένες συνήθειες.

 3. Η συνειδητοποίηση έρχεται αργά

 Είναι γεγονός πως συνειδητοποιούμε τον χωρισμό όταν καταλάβουμε πως είμαστε πραγματικά μόνοι μας και δεν αισθανόμαστε θλίψη. Έπειτα, αρχίζουμε να αναζητούμε εκ νέου την ευτυχία και τον έρωτα.

 Μέχρι τότε όμως, νιώθουμε συναισθηματικά αδύναμοι και μόνοι. Έτσι, κάνουμε τα πάντα για να ξεχαστούμε. Το παίζουμε άνετοι στους κολλητούς μας, φλερτάρουμε με άλλες γυναίκες και προσπαθούμε να μπούμε στο παιχνίδι πολύ γρήγορα.

 Κάποια στιγμή έρχεται η συνειδητοποίηση πως βιαζόμαστε πάρα πολύ και δεν έχουμε δώσει στον εαυτό μας τον απαραίτητο χρόνο για να θεραπεύσουμε τις πληγές που μας άφησε ο χωρισμός.

 4. Θυμός και στεναχώρια

 Με την συνειδητοποίηση να μας χτυπάει την πόρτα, αρχίζουμε να αναρωτιόμαστε για τα πάντα: από τον πραγματικό λόγο του χωρισμού μέχρι και το πώς ακριβώς φτάσαμε ως εκεί και νευριάζουμε απίστευτα.

 Την ίδια στιγμή, βιώνουμε μια απέραντη θλίψη. Φταίει που ερχόμαστε αντιμέτωποι με όλα όσα αποφεύγαμε το περασμένο διάστημα. Χρειαζόμαστε, λοιπόν, χρόνο για να τα διαπραγματευτούμε.

 5. Αρχική αποδοχή

 Εδώ πέρα αρχίζουμε να αποδεχόμαστε όσα έχουν συμβεί, αλλά και το γεγονός πως δεν έχουμε τίποτε να κερδίσουμε από την πρώην σύντροφό μας.

 Ίσως έχουμε προσπαθήσει να έρθουμε σε επαφή μαζί της, την έχουμε συναντήσει ή έχουμε έρθει ακόμα πιο κοντά, σε μια προσπάθεια για επανασύνδεση με την πρώην μας. Αν αυτό όμως δεν συμβεί, αρχίζουμε να το αποδεχόμαστε μια και καλή.

 6. Εμπιστευόμαστε και ελπίζουμε και πάλι

 Το συγκεκριμένο στάδιο χωρισμού του άντρα μας βοηθάει να αποκτήσουμε όλη τη χαμένη εμπιστοσύνη στις ανθρώπινες σχέσεις. Αναθεωρούμε, βλέπετε, τις επιθυμίες και τις ανάγκες μας και προσπαθούμε να βγούμε ξανά εκεί έξω.

 Σιγά σιγά αρχίζουμε να πιστεύουμε και πάλι στον εαυτό μας και στο γεγονός πως θα βρούμε αυτήν που πραγματικά μας αξίζει. Εδώ πέρα χρειάζεται να είμαστε υπομονετικοί, αλλά και επίμονοι.

 7. Έτοιμοι να κάνουμε το μεγάλο βήμα ξανά

 Το τελευταίο αυτό στάδιο μπορεί να έρθει μήνες ή και χρόνια ολόκληρα μετά από το πρώτο. Αποτελεί το οριστικό κλείσιμο αυτού του κύκλου και μας βοηθάει να καταλάβουμε πότε ο χωρισμός είναι οριστικός, για να προχωρήσουμε παρακάτω.

 Μιλάμε για την απόλυτη κάθαρση, αφού αφήνουμε στην άκρη όλες τις αναστολές και τις ανασφάλειές μας και ξεπερνάμε μια και καλή όλα όσα μας κρατούσαν κολλημένους στην πρώην σχέση μας.

 Κάποιες φορές όμως, το στάδιο αυτό μας κάνει να διαπιστώσουμε πως η προηγούμενη σύντροφός μας ήταν ένα διαμάντι, με αποτέλεσμα να θέλουμε πραγματικά να δοκιμάσουμε και πάλι μαζί της, ψάχνοντας πως να την ξαναφέρουμε κοντά μας. Έχουμε αφήσει πίσω μας όλα τα άσχημα και είμαστε έτοιμοι για αυτό.

 Σε τελική ανάλυση, είναι πολύ σημαντικό να κατανοήσουμε τα παραπάνω επτά στάδια ενός χωρισμού, μιας και αυτά είναι που μας δείχνουν πότε ο άντρας συνειδητοποιεί τον χωρισμό.

 Όπως κι αν έχει, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως κανένα από αυτά δεν κρατάει για πάντα. Είμαστε σε θέση να βγούμε ζωντανοί και ακόμα πιο δυνατοί από όλο αυτό τον πόνο που ίσως βιώνουμε τώρα – αρκεί να περάσουμε ομαλά από όλα τα στάδια.

 Αλήθεια, εσείς πώς ξεπεράσατε τον πιο δύσκολο χωρισμό σας; Μοιραστείτε μαζί μας τα δικά σας tips στα σχόλια από κάτω.

Διαβάστε ακόμα στο Manday.gr:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top