Σχέση από απόσταση: Πώς θα κρατήσεις τον έρωτα στα ύψη!

Σχέση από απόσταση: Πώς θα κρατήσεις τον έρωτα στα ύψη!

 Καλώς ή κακώς πολλοί είναι εκείνοι που πιστεύουν πως η σχέση από απόσταση και ο χωρισμός είναι είναι μονόδρομος και εν τέλει, δεν έχει νόημα να το δοκιμάσεις καν.

 Κάποιοι όμως δεν έχουν άλλη επιλογή, φερειπείν οι φοιτητές, οι φαντάροι, οι εκπαιδευτικοί με μεταθέσεις, που αναγκάζονται να αποχωριστούν τη σύντροφο ή την οικογένειά τους.

 Έτσι, λοιπόν, αν βρίσκεστε στο δίλημμα για το αν θα κάνετε μια σχέση από απόσταση, είναι πολύ πιθανό να έρχεστε καθημερινά αντιμέτωποι με τα αποθαρρυντικά σχόλια γονέων, φίλων και γνωστών σας, που σας προτρέπουν να μη μπείτε σε μια τέτοια διαδικασία.

 Η αλήθεια είναι πως δεν πρόκειται και για το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο. Ίσα ίσα, που τα πράγματα μπορούν να γίνουν αρκετά περίπλοκα, αλλά και μοναχικά για εσάς και τη σύντροφο σας, ειδικά τώρα που ο κορονοϊός έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας και είναι αμφίβολο πότε θα αλλάξει η καθημερινότητά μας.

 Την ίδια στιγμή όμως, η απόσταση είναι εκείνη που κάνει ακόμη και τα μικροπράγματα τόσο γλυκά και απολαυστικά. Κρατάει τη φλόγα αναμμένη ανάμεσά σας και δημιουργεί το αίσθημα της προσμονής.

 Έτσι, λαχταράτε να κρατήσετε το χέρι της, να χαϊδέψετε τα μαλλιά της, να αισθανθείτε το άγγιγμά της και να πάτε μια βόλτα σαν άνθρωποι.

 Όσο δύσκολη κι αν είναι, λοιπόν, μια σχέση από απόσταση, έχει και τα καλά της. Για να την κάνετε να πετύχει δεν έχετε παρά να εφαρμόσετε τα παρακάτω 21 tips.

 1. Αποφύγετε την υπερβολική επικοινωνία.

 Μην κολλάτε σαν τις βδέλλες στα κινητά σας και μην γίνεστε κτητικοί με την σύντροφό σας. Δεν χρειάζεται να μιλάτε 24/7 για να κάνετε την σχέση σας να λειτουργήσει.

 Ούτως ή άλλως, δεν είναι αυτός ο τρόπος για να αναπληρώσετε τα χιλιόμετρα που σας χωρίζουν. Ίσα ίσα, που η συνεχόμενη επικοινωνία είναι σε θέση να σας κουράσει και να σας κάνει να βαρεθείτε πιο σύντομα.

 2. Δείτε το σαν μια καλή ευκαιρία.

 Δείτε τη σχέση από απόσταση σαν μια εμπειρία μάθησης για εσάς τους δύο ή σαν ένα τεστ για τον έρωτά σας. Σκεφτείτε πως όλο αυτό σας φέρνει ακόμα πιο κοντά ψυχικά και συναισθηματικά.

 3. Θέστε κάποια όρια από κοινού για να διαχειριστείτε τις προσδοκίες.

 Η αλήθεια είναι πως θα πρέπει και οι δύο να είστε απόλυτα ξεκάθαροι σχετικά με το τι ακριβώς θέλετε ο ένας από τον άλλον. Για αυτό, καλό είναι να θέσετε από κοινού κάποια όρια για μην βρεθείτε προ εκπλήξεως με κάποια παράλληλη σχέση από απόσταση.

 Για παράδειγμα, είστε σε αποκλειστικό δεσμό μεταξύ σας; Πόσο αφοσιωμένοι είστε σε όλο αυτό; Θα πρέπει να είστε ειλικρινείς για τέτοιου είδους ζητήματα.

 4. Προσπαθήστε να επικοινωνείτε τακτικά και δημιουργικά.

 Καλό είναι να εύχεστε «καλημέρα» και «καληνύχτα» ο ένας στον άλλον καθημερινά. Από εκεί και πέρα, προσπαθήστε να κρατάτε ενημερωμένη την σύντροφό σας για τα τρέχοντα δεδομένα της ζωής σας, όσο βαρετά κι αν φαίνονται κάποια από αυτά.

 Για να είστε ακόμα πιο δεμένος με τη σύντροφό σας, στέλνετε τακτικά φωτογραφίες και βιντεάκια μεταξύ σας. Έτσι, αισθάνεται κι εκείνη σα να συμμετέχει λιγάκι σε όλα αυτά.

 5. Μιλήστε και λιγάκι βρώμικα!

 Η σεξουαλική ένταση είναι αναμφίβολα ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα μεταξύ δύο εραστών.

 Η έλξη, συγκεκριμένα, είναι η κόλλα που σας κρατάει ενωμένους, τόσο σωματικά, όσο και συναισθηματικά, ειδικά αν έχετε σχέση από απόσταση με τη σύντροφό σας.

 Μην ντρέπεστε, λοιπόν, να επιδοθείτε σε αγώνες sexting, ή έστω, να στέλνετε λιγάκι πιο πικάντικα μηνύματα ο ένας στον άλλον μια φορά στο τόσο. Βάλτε και μερικά υπονοούμενα στο παιχνίδι.

 6. Επισκεφθείτε ο ένας τον άλλον.

 Οι επισκέψεις είναι το Α και το Ω σε κάθε σχέση από απόσταση και κάθε φορά σαν κάνουν να νιώθετε σαν τη πρώτη μέρα. Η προσμονή να δείτε την αγαπημένη σας γίνεται επιτέλους πραγματικότητα και είναι καλύτερη από κάθε όνειρό σας!

 7. Κάντε πράγματα μαζί.

 Δοκιμάστε να παίξετε ένα παιχνίδι online μαζί ή να δείτε μια ταινία στο διαδίκτυο την ίδια στιγμή. Τραγουδήστε τα αγαπημένα σας τραγούδια ή φτιάξτε τη δική σας συναυλία όταν μιλάτε με βιντεοκλήση.

 8. Κάντε παρόμοια πράγματα.

 Προτείνετε βιβλία, τηλεοπτικές σειρές, ταινίες, μουσικά συγκροτήματα, ειδήσεις κτλ ο ένας στον άλλον. Μάλιστα, υπάρχουν τρομερές σειρές που αξίζουν & πρέπει να δεις και γιατί όχι να τις προτείνεις και στην ίδια ή, ακόμα καλύτερα, να τις παρακολουθήσετε μαζί όταν βρεθείτε!

 Όταν κάνετε παρόμοια πράγματα, έχετε περισσότερα να πείτε. Αφήστε που σαν το να μοιράζεστε εμπειρίες δεν έχει!

 9. Αποφεύγετε τις «επικίνδυνες» καταστάσεις.

 Εντάξει, το να πας σε ένα πάρτυ με αγνώστους δεν είναι κακό, ακόμα κι αν ξέρεις πως η κοπέλα σου θα ζηλέψει. Αν είσαι σωστός και της έχεις πει ότι όλα θα είναι μια χαρά, δεν υπάρχει κανένα θέμα. 

 Η αλήθεια είναι όμως πως δεν χρειάζονται πολλά για να εγείρουν τις υποψίες αν μένει στην άλλη άκρη του νομού ή της Ελλάδας και αισθάνεται αποκομμένη από τη ζωή σας.

 10. Έχετε έναν στόχο κατά νου.

 Για παράδειγμα, τι είναι αυτό που θέλετε να πετύχετε στο τέλος της ημέρας ή πόσο καιρό πρόκειται να είστε χώρια είναι δύο βασικές ερωτήσεις που θα θέλετε να απαντήσετε.

 Η αλήθεια είναι πως μια σχέση από απόσταση δεν μπορεί να κρατήσει για πάντα. Γι’ αυτό, χρειάζεται να προγραμματίσετε από κοινού ορισμένα πράγματα.

 11. Απολαμβάνετε ποιοτικό χρόνο με τον εαυτό, αλλά και τα αγαπημένα σας πρόσωπα.

 Μπορεί να αισθάνεστε λιγάκι μόνοι, αλλά αυτό δεν ισχύει. Ο κόσμος δεν περιστρέφεται γύρω από τον σύντροφό σας και τα αγαπημένα σας πρόσωπα είναι εκεί για εσάς. Γι’ αυτό, μην τους ξεχνάτε και φροντίστε να περνάτε ποιοτικό χρόνο μαζί τους.

 12. Να είστε ειλικρινείς ο ένας με τον άλλον.

 Είναι σημαντικό να μπορείτε να μιλάτε ελεύθερα για τα συναισθήματα, τους φόβους και τις ανασφάλειές σας. Εάν προσπαθείτε να κρύψετε οτιδήποτε από την κοπέλα σας, να είστε σίγουροι πως αργά ή γρήγορα θα το μάθει.

 Εξάλλου, είναι καλύτερο να αντιμετωπίζετε το κάθε τι σαν ομάδα. Γι’ αυτό, αξίζει να είστε ειλικρινείς και επικοινωνιακοί μεταξύ σας.

 13. Μάθετε ο ένας το πρόγραμμα του άλλου.

 Αν το άλλο άτομο είναι απασχολημένο, καλό είναι να το γνωρίζετε. Έτσι, θα αποφύγετε ένα σωρό άσκοπες παρεξηγήσεις μεταξύ σας και θα ξέρετε ακριβώς πότε να επικοινωνήσετε λιγάκι παραπάνω χωρίς να το διακόψετε από τη δουλειά του.

 14. Παρακολουθείτε τη δραστηριότητα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

 Όσο περίεργο κι αν ακούγεται, ναι πρέπει να κάνετε like ο ένας στις δημοσιεύσεις του άλλου στο Facebook και το Instagram. Να κρατάτε επαφή μέσω κάθε μέσου που υπάρχει, να κάνετε tag ο ένας τον άλλον και να μοιράζεστε αστεία ή γλυκούτσικα ποστς, αν το επιθυμείτε και οι δύο

 15. Ανταλλάσσετε μηνύματα.

 Αυτό εδώ είναι πάρα πολύ σημαντικό γιατί η ανταλλαγή μηνυμάτων είναι ο πιο συχνός επικοινωνιακός τρόπος που θα χρησιμοποιείτε όλο το διάστημα που θα είστε χώρια. Θυμηθείτε πως θέλετε επικοινωνία πέρα από απλές λέξεις και φατσούλες.

 16. Κάνετε βιντεοκλήση όσο πιο συχνά μπορείτε.

 Σίγουρα είναι πολύ σημαντικό το να ανταλλάσσετε μερικά μηνύματα από εδώ και από εκεί μέσα στην ημέρα σας. Τίποτα όμως δεν συγκρίνεται με το να μπορείτε να τη δείτε και να ακούσετε το γέλιο της, έστω και από βίντεο.

 Για να κάνετε ακόμα μεγαλύτερη εντύπωση, δοκιμάστε ένα από τα 30 ανδρικά κουρέματα που κερδίζουν όλα τα βλέμματα ή ανανενώστε λίγο τη καρνταρόμπα σας και θα δείτε που θα αναρωτηθεί πως και είστε τόσο όμορφος.

 17. Στείλτε κρυφά ένα δωράκι.

 Σε όλους αρέσουν τα δώρα! Όσο ακριβά κι αν είναι τα μεταφορικά, είναι δεδομένο πως αξίζουν αν σκεφτείτε απλώς το χαμόγελο που θα σχηματιστεί στα χείλη της με το που ανοίξει την πόρτα και δει δώρο από εσάς.

 Εναλλακτικά, δοκιμάστε να στείλετε ο ένας στον άλλον καρτούλες ή ερωτικά μηνύματα που γράφετε στο χέρι μέσω email. Πρόκειται για μια εξαιρετικά δημιουργική και πρωτότυπη ιδέα που θα κρατήσει ζωντανή τη φλόγα ανάμεσά σας.

 18. Να είστε αισιόδοξοι.

 Πρέπει πάντοτε να στέλνετε αισιοδοξία και δύναμη ο ένας στον άλλον, αν θέλετε να κρατήσει η σχέση από απόσταση. Να θυμάστε πως αργά ή γρήγορα θα βρίσκεστε κάπου αγκαλιασμένοι να πειράζετε ο ένας τον άλλον.

 Η ευγνωμοσύνη είναι το κλειδί για να το πετύχετε αυτό. Να αισθάνεστε τυχεροί που έχετε κάποια που σας αγαπάει το ίδιο, που είναι πρόθυμη να σας στέκεται παρά την απόσταση που σας χωρίζει.

 19. Κρατήστε την ενημερωμένη για τους φίλους και την οικογένεια σας.

 Εντάξει, μπορεί να μην είναι και το πιο ιδανικό πράγμα στον κόσμο, αλλά μπορείτε να μοιράζεστε τα νέα των φίλων σας μαζί της, αν δεν είναι κάτι πολύ προσωπικό και δεν θα αισθανθούν άσχημα οι φίλοι σας. 

 Πέραν τούτου, όμως, σας προτείνουμε τα κορυφαία θέματα για συζήτηση με τη κοπέλα σας για να έχετε μια ενδιαφέρουσα επικοινωνία που θα σας βοηθήσει να γνωριστείτε ακόμα καλύτερα!

 20. Δώστε κάτι προσωπικό σας στη σύντροφο σας.

 Τα ενθύμια έχουν μια τεράστια δύναμη. Όσο «μικρό» κι αν είναι εκείνο το δαχτυλίδι, το μπρελόκ για τα κλειδιά, ή το μπλουζάκι σας, μπορεί να αποτελέσει μια τεράστια πηγή δύναμης για εσάς σε στιγμές ανάγκης.

 Επί της ουσίας, αν έχετε κάποιο προσωπικό αντικείμενο του μαζί σας είναι σχεδόν σα να βρίσκεται κι εκείνος στο πλευρό σας!

 21. Φτιάξτε τα δικά σας ψευδώνυμα.

 Ακόμα κι αν είστε από εκείνους που ισχυρίζονται πως δεν προτιμούν τα γλυκόλογα κι όλα αυτά τα γλυκανάλατα, ξέρετε πολύ καλά πως έχετε κι εσείς τα δικά σας, ξεχωριστά ψευδώνυμα με την κοπέλα σας – αυτά που μόνο εσείς οι δύο γνωρίζετε!

 Σε τελική ανάλυση, αναφέρουμε πως πράγματι μια σχέση από απόσταση μπορεί να είναι αρκετά δύσκολη και για τους δύο συντρόφους. Δεν σημαίνει όμως πως είναι και ακατόρθωτη!

 Ακολουθώντας πιστά τις παραπάνω οδηγίες, μπορείτε κι εσείς να ανακουφίσετε σημαντικά την πίεση που δημιουργεί στη ψυχολογία σας η σχέση από απόσταση και να έρθετε ένα βήμα πιο κοντά με την σύντροφό σας.

 Αλήθεια, έχετε βρεθεί ποτέ οι ίδιοι σε σχέση από απόσταση; Μοιραστείτε μαζί μας τις δικές σας εμπειρίες!

Διαβάστε ακόμα στο Manday.gr:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top