Φιλόδοξος άνδρας: καριέρα & έρωτας συμβαδίζουν τελικά;

Φιλόδοξος άνδρας: καριέρα & έρωτας συμβαδίζουν τελικά;

 Η αλήθεια είναι πως η ραγδαία δημοτικότητα που είχε πάρει το «Fifty Shades of Grey» ήταν αρκετή για να πυροδοτήσει μια σειρά από αντιδράσεις εκ μέρους ολόκληρου του ανδρικού πληθυσμού.

 Κι όμως, σε αυτήν τη σειρά ταινιών βλέπουμε πως αντικατοπτρίζεται η φαντασίωση των περισσότερων γυναικών για να ζήσουν έναν παθιασμένο έρωτα με έναν άνδρα, όπως ήταν ο περίφημος Christian Grey.

 Θα μας πείτε τι έχει αυτός ο τύπος δηλαδή; Γιατί είχε γίνει τόσος ντόρος γύρω από το όνομά του;

 Ομολογουμένως, ήταν ένας εξαιρετικά πλούσιος και φιλόδοξος νεαρός επιχειρηματίας! Την ίδια στιγμή, ήταν ένας απίστευτα παθιασμένος και kinky εραστής, που ληξερε ακριβώς τι ζητούσε και πώς θα το έπαιρνε.

 Η υπόθεση όμως δεν τελειώνει εκεί. Αυτός ο τύπος είναι το πρότυπο της αποφασιστικότητας κι αυτό το βλέπουμε στο ότι, όταν πρόκειται για τη γυναίκα που γουστάρει, όλα τα άλλα έρχονται σε δεύτερη μοίρα.

 Κάπως έτσι, λοιπόν, η συντριπτική πλειοψηφία των γυναικών εκεί έξω αναρωτιέται αν είναι δυνατόν να βρει έναν τέτοιο άνδρα στον πραγματικό κόσμο.

 Εμείς βρισκόμαστε εδώ για να τις επαληθεύσουμε. Βέβαια, το πιθανότερο είναι πως αυτός ο άνδρας μάλλον θα έχει ξεπεράσει τα 50 του χρόνια και θα έχει καθιερώσει την καριέρα του ως sugar daddy.

 Ωστόσο, αυτό το πρότυπο του άνδρα έχει πλέον ξεπεραστεί και στη πραγματικότητα καμία γυναίκα δεν απολαμβάνει ουσιαστικά το να βγαίνει με κάποιον που είναι στην ηλικία του πατέρα της.

 Εάν θέλετε να ξεχωρίσετε και να κάνετε ένα βήμα μπροστά ως alpha male, θα πρέπει να δείξετε στην γυναίκα που έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον σας πως το αξίζετε πραγματικά.

 Εξάλλου, το να βγαίνει με έναν άνδρα που είναι μεν φιλόδοξος, αλλά παραμένει επάνω στο άνθος της ηλικίας του, μπορεί να αποτελεί ένα από τα πιο συναρπαστικά πράγματα στον κόσμο.

 Όχι τίποτε άλλο δηλαδή, απλώς η φιλοδοξία είναι ένα τρομερά θετικό χαρακτηριστικό που μπορεί να έχει κάποιος στο χαρακτήρα και την προσωπικότητά του, όταν δε συνοδεύεται από άλλα αμφιλεγόμενα χαρακτηριστικά.

 Υπάρχει όμως ένα μικρό προβληματάκι. Εάν είστε σε φάση που θέλετε να έχετε μια λαμπρή επαγγελματική πορεία και να χτίσετε καριέρα, τότε το πιθανότερο είναι πως το κομμάτι του dating και των ερωτικών έρχονται σε δεύτερη μοίρα.

 Από εκεί και πέρα, κάθε γυναίκα θα πρέπει να είναι ειλικρινής και να ρωτήσει τον εαυτό της: «θα είμαι εντάξει με το να έρχομαι για λίγο δεύτερη, μετά την καριέρα του άνδρα μου;»

 Άραγε, φιλοδοξία και έρωτας πηγαίνουν μαζί;

 Ένα είναι το μόνο σίγουρο: όταν ένα ζευγάρι βρίσκεται στα ντουζένια του και περνάει τον λεγόμενο μήνα του μέλιτος, δεν υπάρχει τίποτα πιο συναρπαστικό από το να είναι όλη την ώρα μαζί.

 Eκείνο το διάστημα, λογικά σας ιντριγκάρει η όλη κατάαταση με τη σύντροφό σας. Παράλληλα, βλέπετε πως η εν λόγω κοπέλα κρέμεται κυριολεκτικά από τα χείλη σας κάθε φορά που μοιράζεστε μαζί της τα σχέδια και τους στόχους σας για τη ζωή και το μέλλον.

 Βέβαια, κανείς από τους δύο σας δε σκέφτεται πως θα πρέπει να γίνουν κάποιες θυσίες μέσα στη σχέση σας, εάν είναι να πραγματοποιήσετε τα όνειρά  σας.

 Το θέμα είναι πως η κοπέλα θέλει να είναι μαζί με κάποιον που ξέρει τι θέλει από τη ζωή του.

 Δεν μπορεί όμως και στη σκέψη του να μην είναι αυτός ο κάποιος κοντά της, να την κρατάει τα βράδια, να υπάρχει εμπιστοσύνη στη σχέση και να είναι εκεί για εκείνη όταν τον χρειάζεται. Ανθρώπινο μεν, δυσλειτουργικό δε.

 Αν είστε εσείς αυτός ο κάποιος, η αλήθεια είναι πως δε θα είστε πάντοτε διαθέσιμος για να τη συντροφεύετε όταν το έχει ανάγκη. Έχετε κι εσείς τη δική σας αποστολή που καλείστε να ακολουθήσετε.

 Μπορεί να απολαμβάνετε το δείπνο σας και ξαφνικά να χτυπήσει το κινητό σας. Είναι από τη δουλειά και πρέπει να απαντήσετε. Ακόμα χειρότερα, να πρέπει να φύγετε αμέσως.

 Η συνειδητοποίηση όλου αυτού μπορεί να είναι ένα εξαιρετικά δύσκολο χάπι για να το καταπιεί. Δεν παύει όμως να αποτελεί και μέρος της γλυκόπικρης εμπειρίας του να είναι με έναν φιλόδοξο άνδρα σαν κι εσάς.

 Παρόλα αυτά, κάτι τέτοιο δε σημαίνει πως είναι ένας χρυσός κανόνας, στον οποίο δεν υπάρχουν εξαιρέσεις.

 Μπορεί ο κανόνας – και η κοινωνία – να θέλουν τους άνδρες να πατούν σταθερά στα πόδια τους και να αυτοπροσδιορίζονται με βάση τα επιτεύγματα και την καριέρα τους, αλλά δεν είναι όλοι έτσι. Κάποιοι μπορούν να είναι εξαιρετικοί μπαμπάδες που μένουν στο σπίτι και φροντίζουν τα παιδιά τους.

 Την ίδια στιγμή, οι γυναίκες μεγαλώνουν για να γίνουν σύζυγοι και μητέρες. Έτσι, αρχίζουν σταδιακά να βρίσκουν τους εαυτούς τους μέσα στην οικογένεια. Υπάρχουν όμως κι αυτές που θέλουν να αφιερώσουν κάποια χρόνια στην καριέρα τους.

 Καταλαβαίνετε, λοιπόν, πως δεν έχει σημασία αν είστε άνδρας ή γυναίκα. Παραμένετε άνθρωποι και ως τέτοιοι θα πρέπει να μπορείτε να κυνηγάτε τα όνειρά σας και να προσπαθείτε για την αυτοβελτίωσή σας, ενώ, παράλληλα, ενθαρρύνετε το ταίρι σας να κάνει ακριβώς το ίδιο.

 Ναι, δεν υπάρχει τίποτε το κακό στο να είστε υποστηρικτικοί ή να δέχεστε την κατανόησή της. Μη ξεχνάτε όμως τους εαυτούς και τις επιθυμίες σας, τόσο οι μεν, όσο και οι δε.

 Φανταστείτε πως όλη αυτή η αμοιβαιότητα μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση της υποστήριξης μεταξύ σας.

 Τα καλά όμως δε σταματούν εκεί. Σταδιακά, θα δείτε πως η σχέση σας ενισχύεται ως φυσικό απότοκο της ατομικής εξέλιξης του καθενός.

 Εντάξει, πρέπει να τους το δώσετε όταν φαντάζονται τη ζωή τους δίπλα σε έναν «Christian Grey» – ο τύπος είναι τέλειος!

 Η πραγματικότητα όμως διαφέρει από τις ταινίες και έρχεται να δείξει σε όλους μας πως δεν γίνεται το ταίρι μας να είναι διαρκώς κολλημένο επάνω μας. Πρέπει να έχει τη δική του ζωή και τις φιλοδοξίες.

 Σε τελική ανάλυση, αυτό είναι που αξίζει πραγματικά: να είστε με κάποια που σας παρακινεί να πραγματοποιείτε τα όνειρά σας. Αν τη βρήκατε, μη διστάσετε να κάνετε κι εσείς το ίδιο για εκείνη!

 Αλήθεια, τι θα πει για εσάς φιλόδοξος άντρας; Πώς το βλέπει η σύντροφός σας; Πείτε μας τη γνώμη σας στα σχόλια από κάτω.

Διαβάστε ακόμα στο Manday.gr:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top