Alpha male: Τα χαρακτηριστικά του αυθεντικού άνδρα!

Alpha male: Τα χαρακτηριστικά του αυθεντικού άνδρα!

 Στις μέρες μας ακούμε ολοένα και περισσότερο τον όρο «Alpha Male», αλλά ελάχιστοι είναι εκείνοι που γνωρίζουν τι πραγματικά σημαίνει.

 Κι ενώ πολλοί θα σας συμβουλεύσουν πως πρέπει να είστε σκληροί και να μην σηκώνετε μύγα στο σπαθί σας για να θεωρείστε Alpha Males, κάτι τέτοιο απέχει πολύ από την πραγματικότητα.

 Αντιθέτως, θα πρέπει να μπορείτε να κερδίζετε τον σεβασμό με βάση τις πράξεις, το θάρρος και τη γενναιοδωρία σας.

 Μιλάμε δηλαδή για πρεστίζ και όχι για κυριαρχία. Ίσα ίσα, που καλό είναι να απέχετε από καυγάδες και οτιδήποτε περιλαμβάνει βία.

 Πάμε, λοιπόν, να δούμε αναλυτικότερα τα 9 βασικά χαρακτηριστικά ενός Alpha Male, ώστε να μπορέσετε να ακολουθήσετε κι εσείς με την σειρά σας το παράδειγμά του.

 1. Αυτοσεβασμός

 Δεν μιλάμε για macho καταστάσεις και τοξική αρρενωπότητα, αλλά για πλήρη σεβασμό του εαυτού σας και αυτό είναι ένα από τα μαθήματα ζωής που θα πάρετε μέχρι τα τριάντα.  Σέβεστε τους εαυτούς σας όταν έχετε μάθει να εκτιμάτε τον χρόνο σας, αλλά και των υπολοίπων γύρω σας.

 Ακούτε προσεκτικά όταν σας μιλούν και μιλάτε μόνο όταν έχετε μια εμπεριστατωμένη και τεκμηριωμένη άποψη. Καταβάλλετε σκληρή δουλειά για να τα καταφέρετε στην καθημερινότητά σας και δεν θα διστάσετε να αναγνωρίσετε ή να παινέψετε τον κόπο των άλλων.

 2. Δεν υπάρχει αποτυχία

 Για να βρεθείτε στην κορυφή της ιεραρχίας, θα πρέπει να έχετε νιώσει την απογοήτευση ή την αποτυχία στο πετσί σας, αλλά να μην την αφήσετε να σας ρίξει.

 Κάτι τέτοιο δείχνει χαρακτήρα, ικανότητα αυτοσχεδιασμού σε επείγοντα περιστατικά και ανθεκτικότητα σε όσες δυσκολίες φέρει η ζωή.

 Κι αν πάλι δεν έχετε αντιμετωπίσει ποτέ δυσκολίες και προκλήσεις, τότε το πιθανότερο είναι πως δεν γνωρίζετε καν ποιοι ακριβώς είστε. Μην ανησυχείτε, θα έρθει και η δική σας σειρά.

 3. Χάρη και ασφάλεια

 Ένας Άντρας με το Α κεφαλαίο μπορεί σίγουρα να τα βγάλει πέρα σε έναν καυγά, αν χρειαστεί, αλλά δεν πρέπει ποτέ να το επιδιώκει στη συναναστροφή του με άλλους άνδρες. Έχει, βλέπετε, την ικανότητα να δει τα πράγματα από μια άλλη οπτική.

 Προσέχει την υγεία και τη διατροφή του για να έχει κι όχι για να τον θαυμάζουν τα πλήθη. Γνωρίζει πως ένας υγιεινός και ισορροπημένος τρόπος ζωής τον βοηθάει να φτάσει στην απόλυτη ευτυχία.

 Το σώμα του είναι το μέσο με το οποίο κινείται μέσα στον κόσμο. Μην διστάσετε να ασχοληθείτε με πολεμικές τέχνες, ορειβασία, σερφ και άλλες παρόμοιες δραστηριότητες για να το ενισχύσετε.

 4. Είναι καλά διαβασμένος

 Το να είστε καλά διαβασμένοι δεν έχει να κάνει με το επίπεδο εκπαίδευσης που έχετε λάβει ή τους βαθμούς σας στο σχολείο και τις επιδόσεις σας στη μετέπειτα εργασία σας.

 Σημαίνει να έχει μια βαθιά κατανόηση των ιδεών και του ιδιαίτερου τρόπου με τον οποίο δουλεύει ο κόσμος.

 Ένας τρόπος για να βελτιωθείτε σε αυτό το επίπεδο είναι να ταξιδέψετε. Να είστε ανοιχτοί στο να βλέπετε άλλα μέρη και πολιτισμούς και να έρχεστε επαφή με άτομα από όλο τον πλανήτη.

 Κρατάτε επαφή με την φιλοσοφία, την ιστορία, τα οικονομικά, τις θεωρητικές και φυσικές επιστήμες. Θα σας βοηθήσουν να δείτε τον κόσμο με ένα άλλο μάτι και να γνωρίσετε σπουδαίους άνδρες, όπως ήταν ο Mohandas Gandhi και ο Lao Tzu.

 5. Κουράγιο και δράση

 Δεν μιλάμε για έλλειψη φόβου και κατανόησης των συνεπειών που φέρουν οι πράξεις σας, αλλά για αυτούς που φοβούνται και έχουν πλήρη κατανόηση των όσων πρόκειται να συμβούν, αποδεχόμενοι την πρόκληση που βρίσκεται μπροστά τους.

 Αδράξτε τις ευκαιρίες που σας παρουσιάζονται και προς θεού, μην αφήνετε το φόβο της αποτυχίας και την αίσθηση ανεπάρκειας να σας δηλητηριάζουν το μυαλό. Αποδείξτε τους ότι έχουν άδικο, αλλά αποφεύγοντας τη βία.

 6. Η αίσθηση του χιούμορ και της ταπεινότητας

 Εάν μπορείτε να γελάσετε οι ίδιοι με τους εαυτούς σας πρώτοι, τότε κανένας δεν μπορεί να σας κοροϊδέψει και να νιώσετε άσχημα.

 Αυτό συμβαίνει επειδή δεν παίρνετε τα πάντα στα σοβαρά. Γνωρίζετε πότε μπορείτε να αφεθείτε και να διακωμωδήσετε καταστάσεις που έχετε ζήσει ή παλαιότερα λάθη σας.

 7. Επιμονή

 Μην παραιτείστε και μην τα βάζετε κάτω τόσο εύκολα. Μάθετε την αρετή του να επιμένετε στους στόχους και τα όνειρά σας και θα δείτε πως θα έρθετε αυτόματα ένα βήμα πιο κοντά στην επίτευξή τους.

 Ούτως ή άλλως, ένα alpha male παραμένει πιστό στις απόψεις και τις αξίες του κάθε στιγμή. Είναι έτοιμο να κάνει ό,τι χρειάζεται για να συνεχίσει και διακρίνεται από επιμονή και αποφασιστικότητα.

 8. Συναισθηματική νοημοσύνη

 Το συγκεκριμένο είδος νοημοσύνης αναφέρεται στην ικανότητα ενός ατόμου να έχει ενσυναίσθηση των συναισθημάτων του, αλλά να μπορεί να τα ελέγχει και να τα εκφράζει με υγιή τρόπο.

 Περιλαμβάνει 5 διαφορετικά στοιχεία: την αυτογνωσία, την ρύθμιση των συναισθημάτων, την εμπάθεια, το κίνητρο και τις κοινωνικές δεξιότητες.

 Σαν ένας σωστό αlpha male έχετε όλα τα χαρακτηριστικά που χρειάζεστε για να διαχειρίζεστε καλύτερα τις διαπροσωπικές σχέσεις σας και να οδηγηθείτε προς την αυτοβελτίωση. Γι’ αυτό και ξέρετε τι θα πει κατανόηση και συμπόνοια.

 9. Είναι ένας Κύριος με το Κ κεφαλαίο!

 Η ευγένεια και οι καλοί τρόποι αποτελούν ένα βασικό στοιχείο όλων των σπουδαίων ανδρών εκεί έξω.

 Διακρίνεται στον ιδιαίτερο τρόπο με τον οποίο υπερασπίζεστε όλους εκείνους που δεν μπορούν να το κάνουν μόνοι τους. Κάτι τέτοιο, φυσικά, προσδίδει και το μεγαλείο του χαρακτήρα σας.

 Δεν ασκείτε οποιουδήποτε είδους βία σε άλλους. Αντιθέτως, είστε η φωνή της λογικής και της υπεράσπισής τους όταν τη δέχονται. Είστε προστατευτικοί και ευγενικοί μαζί τους.

 Ένας σπουδαίο Alpha Male δεν βασίζει το μεγαλείο του στη σωματική διάπλαση και την μυϊκή του δύναμη, αλλά στην υγιή και ευγενική αλληλεπίδραση με όλους όσους συναντάει στο διάβα του.

 Εάν, λοιπόν, θέλετε να ακολουθήσετε κι εσείς το παράδειγμά του, τότε δεν έχετε παρά να εφαρμόσετε τις παραπάνω συμβουλές και στη δική σας ζωή!

Διαβάστε ακόμα στο Manday.gr:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top