Συμβουλές για να είσαι ο εαυτός σου κάθε στιγμή της ζωής σου!

Συμβουλές για να είσαι ο εαυτός σου κάθε στιγμή της ζωής σου!

 Ένα από τα πιο κλασικά πράγματα που ακούγαμε καθώς μεγαλώναμε ήταν το να παραμένουμε πάντοτε ο εαυτός μας, ό,τι κι αν γίνεται τριγύρω μας.

 Η αλήθεια είναι πως μπορούμε πράγματι να μετατραπούμε στις πιο χαρούμενες και πετυχημένες εκδοχές του εαυτού μας, εάν πρώτα μάθουμε πώς να μας αποδεχόμαστε και να μας αγαπάμε για αυτό που είμαστε πραγματικά.

 Βέβαια, οι περισσότεροι από εμάς δεν είναι πάντοτε ικανοποιημένοι. Έτσι, καταλήγουμε να λέμε συχνά πως τα πράγματα θα ήταν καλύτερα αν αλλάζαμε αυτό, εκείνο και το άλλο.

 Αναμφίβολα, ο πιο σίγουρος και ασφαλής τρόπος για να είσαι ο εαυτός σου είναι να πετύχεις την κάθε αλλαγή μόνος σου ή μάλλον παρέα με τον εσωτερικό σου εαυτό.

 Για να συμβεί αυτό όμως, θα πρέπει να μάθουμε ποιοι πραγματικά είμαστε και πώς μπορούμε να μας αγαπάμε ουσιαστικά και βαθιά. Δείτε με ποιους τρόπους θα καταφέρετε να χτίσετε το χαρακτήρα που επιθυμείτε.

 1. Μη ζείτε για να ικανοποιείτε τους άλλους

 Εάν βάζετε ως προτεραιότητα πάντα την ευτυχία και τις επιθυμίες των άλλων, καλό είναι να το περιορίσετε. Αυτός είναι ένας σίγουρος τρόπος για να δυστυχήσετε!

 Θα πρέπει, βλέπετε, να κρατάτε ικανοποιημένο και τον ίδιο σας το εαυτό. Μπορεί να είναι καλό το να ικανοποιείτε τα «θέλω» των αγαπημένων σας προσώπων, αλλά όλα έχουν τα όριά τους. Βρείτε ποια είναι τα δικά σας και φροντίστε να τα τηρείτε με θρησκευτική ευλάβεια.

 2. Μη σας νοιάζει το τι σκέφτονται για εσάς

 Προσέξτε. Δε σας παροτρύνουμε να αδιαφορείτε πλήρως για τις σκέψεις και τα συναισθήματα των δικών σας ανθρώπων.

 Ίσα ίσα. Αν σκέφτεστε καμία φορά πως σας βλέπουν, τότε είστε ένα βήμα πιο κοντά στο δρόμο της αυτογνωσίας και της αυτοκριτικής.

 Μην αφήσετε όμως τη γνώμη τους να σας γίνει έμμονη ιδέα, ειδικά αν είναι τοξικοί άνθρωποι. Θυμηθείτε πως δεν οφείλετε τα πάντα σε εκείνους. Εάν θέλετε να είστε ο εαυτός σας, θα το κάνετε ασκώντας οι ίδιοι τη μεγαλύτερη κριτική στα χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς σας.

 3. Μάθετε περισσότερα πράγματα για εσάς

 Αλήθεια, είστε σίγουροι πως γνωρίζετε ποιοι πραγματικά είστε; Πότε ήταν η τελευταία φορά που καθίσατε λιγάκι με το εσωτερικό σας «εγώ» και τα είπατε, χωρίς υπεκφυγές, αλλά με απόλυτη ειλικρίνεια;

 Μη ξεχνάτε πως πολλά μπορούν να έχουν αλλάξει μέσα σας από τότε που ήσαστε μικροί μέχρι και τώρα.

 Μεγαλώνοντας, σας έλεγαν πώς να φέρεστε και τι δεν πρέπει να κάνετε. Ξεχάστε τα όλα αυτά για μία μέρα και αφεθείτε – είναι ένας τρόπος για να είσαι ο εαυτός σου.

 4. Εκτιμήστε πραγματικά αυτό που είστε

 Δεν έχει σημασία πόσο αλλόκοτοι πιστεύετε ότι είστε. Αυτό που πραγματικά μετράει είναι το να αναδείξετε αυτήν την πλευρά του εαυτού σας και να την εκτιμήσετε, όπως κάθε άλλη.

 Ούτως ή άλλως, κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός και όλοι έχουμε τις χάρες, αλλά και τις ιδιαιτερότητές μας. Αγαπήστε, λοιπόν, και τις δικές σας!

 5. Να νιώθετε σιγουριά για αυτό που είστε

 Εντάξει, δεν είναι τελείως παράλογο το να έχετε αμφιβολίες για τον εαυτό σας ή την πρόοδό σας καμία φορά. Μην το παρακάνετε όμως.

 Εάν πιάνετε συχνά τους εαυτούς σας να αμφιβάλουν για όλα τα θετικά χαρακτηριστικά που έχετε, τότε μάλλον μπαίνετε στο παιχνίδι του ανθυγιεινού ανταγωνισμού και της σύγκρισης με άλλους – σταματήστε.

 Αποδεχτείτε και αγαπήστε όλα τα κομμάτια σας, καλά ή κακά, προσπαθώντας για την αυτοβελτίωση και την εξέλιξή σας. Σταδιακά, θα δείτε πως νιώθετε σιγουριά και αυτοπεποίθηση με τη ζωή και τις αποφάσεις σας. Θα φαίνεται πως ξέρετε ακριβώς τι κάνετε.

 6. Η συγχώρεση είναι αρετή

 Κάνετε αρνητικές σκέψεις; Μιλάτε καμιά φορά, χωρίς να σκέφτεστε πρώτα; Είστε λιγάκι αγενείς απέναντι σε εργοδότες, φίλους, γονείς, ή στα αδέρφια σας; 

 Κάντε την αυτοκριτική σας, αλλά συγχωρήστε τους εαυτούς σας. Όλοι κάνουμε λάθη. Άνθρωποι είμαστε. Για να το αντισταθμίσετε, προσπαθήστε να σκέφτεστε θετικά πράγματα για εσάς και να μιλάτε στον καθρέφτη όπως θα μιλούσατε σε έναν αγαπημένο φίλο που περνάει δύσκολα τελευταία και προσπαθεί να μάθει μέσα από τα λάθη του.

 Κι όταν ξεκινήσετε να το κάνετε αβίαστα και δίχως να το καταλαβαίνετε, θα έχετε φτάσει ένα βήμα πιο κοντά στο «γνώθι σαυτόν» και την αγάπη που θα πηγάζει από μέσα σας.

 7. Αφήστε τον αρνητισμό στην άκρη

 Όταν σκέφτεστε τις αποφάσεις που έχετε πάρει μέχρι σήμερα στη ζωή σας φαντάζεστε το ποτήρι να είναι μισογεμάτο ή μισοάδειο;

 Το μόνο εύκολο είναι να επιτρέπετε στους εαυτούς σας να κατακλύζονται από αρνητικές σκέψεις και ενέργεια. Αυτό δε σας βοηθάει όμως στους στόχους που έχετε θέσει για αυτοβελτίωση, οπότε αφήστε το στην άκρη.

 8. Βρείτε ένα χόμπι με το οποίο παθιάζεστε

 Κάθε άνθρωπος έχει κάτι το οποίο θα μπορούσε και θα ήθελε να κάνει για όλο το υπόλοιπο της ζωής του. Βρείτε τι είναι αυτό το κάτι για τη δική σας περίπτωση και κάντε το ως ένα από τα κύρια ενδιαφέροντά σας.

 Σταδιακά, θα αρχίσετε να αισθάνεστε πολύ πιο χαρούμενοι και η καθημερινότητά σας θα βελτιωθεί αισθητά.

 9. Μαθαίνετε από τα λάθη σας

 Η αλήθεια είναι πως δεν υπάρχει κανένας άνθρωπος που να είναι αλάνθαστος. Σκεφτείτε μόνο πόσο βαρετή θα ήταν η ζωή του, αν πράγματι υπήρχε!

 Όλοι κάνουμε λάθη. Γι’ αυτό και θα πρέπει με τη σειρά σας να σταματήσετε να τα βλέπετε σα να ήρθε το τέλος του κόσμου.

 Αντιθέτως, δοκιμάστε να τα δείτε σαν μια εξαιρετική ευκαιρία να μάθετε ακόμα περισσότερα πράγματα για εσάς τους ίδιους.

 10. Κοπιάστε για όσα πραγματικά αξίζουν

 Εντάξει, όπου και να στραφείτε, ακούτε ένα μόνιμο «να είσαι ο εαυτός σου». Αυτό όμως δε σημαίνει πως πρέπει να επαναπαύεστε κιόλας!

 Εξάλλου, πάμε στοίχημα πως αν το σκεφτείτε λιγάκι παραπάνω θα βρείτε ένα σωρό πράγματα που θέλετε να κάνετε. Επικεντρωθείτε, λοιπόν, στους στόχους σας και βάλτε τα δυνατά σας για να τους πετύχετε.

 Αν το καλοσκεφτείτε, το μόνο που έχετε στο τέλος μιας δύσκολης και κουραστικής ημέρας είναι ο ίδιος ο εαυτός σας. Επάνω σε αυτόν μπορείτε να βασίζεστε 100% και είναι ο μόνος που δε θα σας προδώσει.

 Σταματήστε, λοιπόν, να κάνετε τα πάντα για να αρέσετε στους άλλους. Μην επιχειρείτε πια να χωρέσετε στη δική τους ζωή και μη ζείτε για την αποδοχή του κόσμου από τα social media. Ζήστε για εσάς και την ευτυχία σας, χωρίς όμως να γίνετε εγωϊστές και αδιάφοροι για τις ανάγκες των συνανθρώπων σας.

Διαβάστε ακόμα στο Manday.gr:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top