Ποιο θεωρείται ένα φυσιολογικό μέγεθος πέους;

Ποιο θεωρείται ένα φυσιολογικό μέγεθος πέους;

 Η αλήθεια είναι πως η ιδέα του «φυσιολογικού» στοιχειώνει την συντριπτική πλειοψηφία των ανδρών εκεί έξω, ειδικά όταν μιλάμε για το μέγεθος του πέους.

 Ο φόβος του μη αποδεκτού και φυσιολογικού εμποδίζει πολλούς άνδρες εκεί έξω να μιλήσουν με φίλους, οικογένεια, συνεργάτες, αλλά και γιατρούς για θέματα σεξουαλικής υγείας και ευεξίας, όπως είναι η στυτική δυσλειτουργία και η πρόωρη εκσπερμάτωση.

 Με την σειρά μας, ερχόμαστε να σας πούμε πως δεν θα πρέπει να ανησυχείτε για το πόσο κανονικό είναι το πέος σας, αλλά για την υγεία σας.

 Καταλαβαίνουμε όμως πως για να διαβάζετε αυτό το άρθρο, μάλλον ενδιαφέρεστε για αριθμούς και για το αν επηρεάζει το μέγεθος την απόρριψη από γυναίκα. Διαβάστε παρακάτω μια αναλυτική περιγραφή του ιδανικού πέους και αφήστε τους αριθμούς να πουν τα υπόλοιπα.

 Πόσο μεγάλο είναι ένα μέσο πέος;

 Ας αρχίσουμε με τα καλά νέα. Μιλώντας από στατιστική πλευρά, το πιθανότερο είναι πως το πέος σας ανήκει εντός των φυσιολογικών ορίων, που κυμαίνονται γύρω στα 13,12 εκατοστά σε πλήρη στύση.

 Βέβαια, είναι εξίσου φυσιολογικό να υπάρχουν διακυμάνσεις στο μέγεθος. Για αυτό, δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να πανικοβάλλεστε, για το αν έχετε φυσιολογικό μέγεθος πέους ή όχι.

 Να θυμάστε πως ο κάθε ένας είναι διαφορετικός και αυτό είναι που μας καθιστά όλους τόσο, μα τόσο μοναδικούς, αλλά και υπέροχους!

 Έπειτα, οι σεξολόγοι υποστηρίζουν πως τα εξαιρετικά μεγάλα πέη είναι και σπάνια. Έρχονται επίσης να καταρρίψουν τυχόν μύθους που δημιουργούν συσχετισμούς μεταξύ μεγέθους και φυλής, μεγέθους χεριών ή ποδιών και ένα σωρό άλλες θεωρίες.

 Έχει πραγματικά σημασία το μέγεθος του πέους;

 Ανεξάρτητα από τους αριθμούς και το φυσιολογικό μέγεθος του πέους, θα πρέπει να θυμάστε πως υπάρχουν πολλοί άλλοι παράγοντες που συμβάλλουν στις σεξουαλικές επιδόσεις σας και δεν έχουν όλοι να κάνουν με τις διαστάσεις των γεννητικών σας οργάνων.

 Μπορεί μόλις ένα 55% των ανδρών να δηλώνουν ικανοποιημένοι με το μέγεθός τους, αλλά οι γυναίκες είναι χαρούμενες με το πέος των συντρόφων τους – ανεξαρτήτως διαστάσεων – και μάλιστα, σε ένα ποσοστό της τάξεως του 85%!

 Τονωθείτε, λοιπόν, γιατί δεν την υπάρχει τίποτα πιο αισθησιακό και σεξουαλικό για τον γυναικείο πληθυσμό από έναν άνδρα που είναι γεμάτος αυτοπεποίθηση και ξέρει πολύ καλά τι του γίνεται.

 Αφήστε που η διείσδυση δεν είναι ο μοναδικός τρόπος αν ψάχνετε πως να κάνετε τη κοπέλα σας να τελειώσει. Αν επιμένετε όμως, υπάρχουν τόσες πολλές στάσεις που σας διευκολύνουν, όπως είναι η στάση του σκύλου.

 Είναι τα κυρτά πέη φυσιολογικά;

 Η αλήθεια είναι πως ορισμένα πέη παρουσιάζουν μια κλίση προς τα αριστερά ή τα δεξιά. Άλλα, πάλι, γέρνουν προς τα πάνω ή προς τα κάνω και κάποια είναι ίσια σαν βέλη.

 Όπως κι αν έχει, είναι απολύτως φυσιολογικό το πέος σας να έχει μια μέτρια καμπύλη. Μάλιστα, θα πρέπει να χαρείτε μιας και κάτι τέτοιο σας δίνει ένα τρομερό σεξουαλικό πλεονέκτημα.

 Αυτή η καμπύλη μπορεί να είναι άκρως διεγερτική για την παρτενέρ σας, εάν την βάλετε στην σωστή θέση. Μπορείτε βλέπετε να πετύχετε πιο εύκολα την άμεση διέγερση του σημείου G και να την εκτοξεύσετε σεξουαλικά.

 Σε κάθε περίπτωση, το πέος έχει σχεδιαστεί με σκοπό να μπαινοβγαίνει αποτελεσματικά σε ένα λιπαντικό κανάλι, τον κόλπο, που είναι αρκετά εύκαμπτο. Αποτέλεσμα αυτού είναι φυσικά και η δική σας κορύφωση.

 Παρ’ όλ’ αυτά, υπάρχουν ορισμένες περιπτώσεις κατά τις οποίες μία καμπύλη μπορεί να θεωρείται υπερβολική και να αποτελεί την βασική αιτία για μία επίπονη σεξουαλική πράξη.

 Η νόσος του Peyronie

 Σε οποιαδήποτε περίπτωση παρατηρήσετε πως το ανδρικό σας μόριο κάμπτεται σε γωνία μεγαλύτερη των 30ο, καλό είναι να επικοινωνήσετε με τον ανδρολόγο ή τον σεξολόγο σας.

 Πρόκειται για ένα χαρακτηριστικό της νόσου του Peyronie, που αφορά την συσσώρευση ινώδους ιστού στην περιοχή. Αυξάνει σημαντικά τις πιθανότητες να τραυματιστείτε ή ακόμα και να σπάσετε το πέος σας.

 Γενικότερα, οποιοσδήποτε πόνος κατά τη διάρκεια του σεξ ή της ούρησης, καθώς και οποιαδήποτε ενόχληση κατά τη διάρκεια της στύσης, πρέπει να αναφερθεί στον αρμόδιο γιατρό σας, διότι μπορεί να προλάβετε κάτι πολύ σοβαρό και επικίνδυνο.

 Πόσο σταθερή είναι μια κανονική στύση;

 Καλώς ή κακώς, η στυτική δυσλειτουργία δεν αφορά μονάχα μια δυσκολία στη διέγερση κατά την σεξουαλική πράξη, αν και αυτή είναι σίγουρα ένα σημαντικό κομμάτι της.

 Οι αρμόδιοι γιατροί έχουν στη διάθεσή τους μια κλίμακα στυτικής σκληρότητας, προκειμένου να σας βοηθήσουν να αποκτήσετε μια αίσθηση του πώς ακριβώς προσδιορίζεται ένα στητό πέος.

 Εντάξει, μπορεί να μην αποτελεί ένα τέλειο μέτρο, αλλά είναι αρκετά απλή στη χρήση του και μπορεί να σας κάνει να καταλάβετε τη διαφορά μεταξύ του να είστε «σκληροί» και του να είστε αρκετά σκληροί για να διεισδύσετε στον κόλπο της συντρόφου σας.

 Ενημερωθείτε σχετικά από τον θεράποντα ιατρό σας για τον Διεθνή Δείκτη Στυτικής Λειτουργίας (IIEF). Εκείνος ή εκείνη είναι σε θέση να σας βοηθήσει, αν τυχόν αντιμετωπίζετε προβλήματα με την στύση σας.

 Από εκεί και πέρα, υπάρχουν δύο βασικά συστατικά: η δύναμη και η συχνότητα της στύσης σας. Τα αιμοφόρα αγγεία του πέους, βλέπετε, είναι μικρότερα από εκείνα των αρτηριών και των φλεβών σας σε άλλα μέρη του σώματος.

 Επομένως, τυχόν προβλήματα με την υγεία σας, όπως είναι η απόφραξη, η δυσλειτουργία των αιμοφόρων αγγείων ή οι ορμονικές ανισορροπίες μπορούν να εμφανιστούν μερικές φορές ως στυτική δυσλειτουργία πριν από κάτι πιο σοβαρό, όπως είναι η καρδιακή προσβολή ή το εγκεφαλικό επεισόδιο.

 Σε γενικές γραμμές, όλοι οι άντρες θα πρέπει να έχουν συνήθως πέντε στύσεις κάθε βράδυ, ενώ οι τακτικές στύσεις, συμπεριλαμβανομένων αυτών που συμβαίνουν τις πρωινές ώρες, είναι ένας σημαντικός δείκτης της γενικότερης υγείας.

 Αν έχετε στύση, είστε σε καλό δρόμο. Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για το αν είστε «πολύ σκληροί», καθώς το σώμα σας έχει πολύ αίμα να προσφέρει στη συγκεκριμένη περιοχή.

 Παρόλα αυτά, μια στύση που διαρκεί περισσότερο από τέσσερις ώρες, αναφέρεται ως πριαπισμός. Σε αυτή τη περίπτωση, ο ιστός αυτής της περιοχής δεν προσλαμβάνει φρέσκο αίμα και τελικά μπορεί να πάθει βλάβη.

 Όπως κι αν έχει, μια στύση που διαρκεί πάνω από τέσσερις ώρες θεωρείται επείγουσα ιατρική ανάγκη και θα πρέπει να σας στείλει αμέσως σε έναν ανδρολόγο ή έναν σεξολόγο.

 Όπως αντιλαμβάνεστε, λοιπόν, αν και πολλοί άνδρες αγχώνονται για το αν έχουν φυσιολογικό μέγεθος πέους, η συντριπτική πλειοψηφία εμπίπτει σε «φυσιολογικά όρια», όσον αφορά στο μήκος, την περίμετρο, την καμπυλότητα, αλλά και την σφριγηλότητά του.

 Ακόμα κι αν δεν ανήκετε ανάμεσα σε αυτήν όμως, μην ανησυχείτε. Το μέγεθος του μορίου σας δεν σας εμποδίσει από το να έχετε μια ενεργή και πλήρως απολαυστική σεξουαλική ζωή.

 Μιλήστε με τον γιατρό σας για οποιονδήποτε πόνο, τυχόν προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίζετε με την απόδοσή σας ή ακόμα και προβλήματα που συνδέονται με την γενικότερη ανατομία του σώματός σας.

 Σε κάθε περίπτωση, να θυμάστε πως το πρώτο βήμα για να απολαύσετε την υγιεινή σεξουαλική ζωή που σας αξίζει είναι να μπορείτε να συζητήσετε ανοικτά για όλες τις πτυχές αυτού του ζητήματος με τον γιατρό και, φυσικά, την σύντροφό σας.

 Εάν έχετε οποιαδήποτε άλλη απορία, μη διστάσετε να μας την αναφέρετε στα σχόλια από κάτω. Βρισκόμαστε στη διάθεσή σας!

Διαβάστε ακόμα στο Manday.gr:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top