Πως να κερδίσω την πρώην μου πίσω αυτή τη φορά;

Πως να κερδίσω την πρώην μου πίσω αυτή τη φορά;

 Εντάξει, παίζει να είναι το 37ο άρθρο που διαβάζετε μετά τον χωρισμό με την πρώην σύντροφό σας, προσπαθώντας να βρείτε πότε επιστρέφει μια γυναίκα πίσω στη σχέση.

 Καταλαβαίνουμε. Πράγματι, υπάρχουν πάρα πολλές συμβουλές εκεί έξω για το πως να κερδίσετε την πρών σας πίσω, κάνοντάς σας να περιμένετε μερικές ημέρες και να φερθείτε με έναν σχετικά αδιάφορο τρόπο.

 Μπορεί ορισμένες από αυτές να είναι πράγματι λειτουργικές, αλλά όχι σε μακροπρόθεσμο επίπεδο. Δεν σας βοηθούν, βλέπετε, να χτίσετε μια μακροχρόνια και υγιή σχέση μαζί της.

 Σκεφτείτε το: αν πράγματι την κερδίσετε και πάλι με ένα σωρό χειριστικές τεχνικές και δίχως να έχετε αλλάξει οι ίδιοι προς το καλύτερο, τότε μάλλον θα καταλήξετε να χωρίσετε και πάλι.

 Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να επενδύσετε στον εαυτό σας και να τα βρείτε πραγματικά με αυτόν τον τύπο. Δείτε πως να την ξαναφέρετε κοντά σας και πως θα θέσετε εκ νέου τις βάσεις για μια υγιή σχέση που θα αντέξει στον χρόνο.

 1. Πείτε της ότι την θέλετε πίσω

 Ανεξάρτητα από το πώς τελείωσε η ιστορία μεταξύ σας, εφόσον αποφασίσετε ότι τη θέλετε πίσω, μη διστάσετε να της το επικοινωνήσετε με τον δικό σας τρόπο.

 Εάν τυχόν της κάνατε κάτι άσχημο, ζητήστε της μια μεγάλη συγγνώμη και παραδεχτείτε πως έχετε αναγνωρίσει τους τρόπους με τους οποίους την πληγώσατε και μάθατε από αυτούς. Υποσχεθείτε να τους αλλάξετε, αλλά μην το ξανακάνετε.

 Πρέπει να είστε άμεσοι και επεξηγηματικοί. Μην αφήνετε περιθώρια για τυχόν φιλίες και μέτριες καταστάσεις, εφόσον δε το θέλετε. Είτε θα είστε ζευγάρι είτε δύο πρώην.

 Έπειτα, που ξέρετε; Μπορεί κι εκείνη να αισθάνεται το ίδιο και να καταλήξετε να βγείτε μαζί. Τα σημάδια ότι θα γυρίσει πίσω επειδή σας αγαπάει συνήθως δεν κρύβονται. Αν όμως αυτό δεν ισχύει, θα πρέπει όμως να σεβαστείτε την απόφασή της και να την αφήσετε ήσυχη.

 2. Προχωρήστε με τη ζωή σας

 Το να συνεχίσετε τη ζωή σας είναι ένα από τα πιο επίπονα κομμάτια της επαναπροσέγγισης, γιατί θα αισθάνεστε τρομερό άγχος και ανασφάλεια. Είναι όμως το πιο ελκυστικό πράγμα που μπορείτε να κάνετε, αν τυχόν φάτε τα μούτρα σας στο πρώτο βήμα.

 Όχι τίποτε άλλο, απλώς θα σας επιστρέψει να επαναπροσδιορίσετε το τι συμβαίνει στις ερωτικές σχέσεις και εν προκειμένω τη δική σας, προκειμένου να θεραπευτείτε και οι δύο. Έτσι, θα είστε πιο έτοιμοι από ποτέ σε μια περίπτωση που τα ξαναβρείτε.

 Προχωρήστε, λοιπόν, και μην έρθετε σε επαφή μαζί της για κανέναν λόγο. Μην περνάτε πια από τα μέρη που συχνάζατε μαζί και μην βλέπετε τι ανεβάζει όλη την ώρα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

 Μην το κάνετε μεγάλο θέμα και αρχίσετε να το συζητάτε με όλους τους φίλους και γνωστούς σας. Αν τυχόν το αναφέρουν, απλώς παραδεχτείτε ότι πονάτε. Δεν υπάρχει κάτι κακό σε αυτό. Θυμηθείτε όμως ότι δεν τους χρωστάτε κι εξηγήσεις.

 Όσο το δυνατόν μεγαλύτερη απόσταση πάρετε από εκείνη σωματικά, αλλά και συναισθηματικά, τόσο πιο γρήγορα θα αρχίσετε να αισθάνεστε καλά. Έτσι, θα της λείψετε και τελικά έχετε πιθανότητες να τα ξαναβρείτε.

 Μην προχωράτε όμως έχοντας την επανασύνδεση με την πρώην στο νου σας. Όχι τίποτε άλλο δηλαδή, απλώς αυτό δεν είναι δίκαιο για κανέναν και δεν αποτελεί σημάδι πως τα έχετε βρει με τον εαυτό σας.

 3. Επενδύστε στην σχέση με τον εαυτό σας

 Όσο πιο πολύ επενδύετε στον εαυτό σας, τόσο πιο χαρούμενοι, υγιείς, συναισθηματικά ασφαλείς, γεμάτοι αυτοπεποίθηση και ελκυστικοί θα γίνετε. Πάρτε το προσωπικά, λοιπόν, και κάντε το για εσάς τους ίδιους.

 Ξεκινήστε από τα βασικά, δηλαδή τον ύπνο, την σωματική δραστηριότητα, τη διατροφή, την ευεξία και την προσωπική σας υγιεινή.

 Εάν νιώθετε πως νυστάζετε, πάρτε έναν υπνάκο. Προσπαθήστε να βρείτε το πρόγραμμα ύπνου που σας ταιριάζει και θα είστε πολύ πιο ενεργητικοί το πρωί.

 Γραφτείτε γυμναστήριο για να ξαναβρείτε τη φόρμα σας ή πηγαίνετε σε εκείνα τα μαθήματα ορειβασίας που πάντα θέλατε. Επίσης, δείτε πως να χάσετε τη κοιλιά επιτέλους. Έτσι, θα μπορείτε να παραμένετε συγκεντρωμένοι στο εδώ και στο τώρα και να γίνετε ακόμα πιο γοητευτικοί στα μάτια της.

 Αν δεν εργάζεστε και ζείτε ακόμα με τους γονείς σας, τώρα είναι η στιγμή να βρείτε μια δουλειά και να μετακομίσετε. Αν το παρακάνετε με όλα αυτά, πάρτε το χρόνο σας και γίνετε ένα με τη φύση.

 Ελέγξτε τα συναισθήματά σας στις κρίσεις που σας πιάνουν. Χρησιμοποιήστε τεχνικές που σας βοηθούν να σκέφτεστε με αυτοπεποίθηση και σιγουριά. Μάλιστα, αν βλέπετε πως ό,τι κάνετε δεν επιφέρει θετικά αποτελέσματα, δοκιμάστε να κάνετε ψυχοθεραπεία.

 Βρείτε τον σκοπό της ζωής σας ή αφιερωθείτε σε άλλους τομείς, πέρα από την σχέση που μόλις τελείωσε. Για παράδειγμα, μπορείτε να κάνετε νέους φίλους – ξέρετε, από εκείνους τους καλούς που μπορούν να σας σταθούν.

 Διαχειριστείτε αποτελεσματικά τον πόνο που αισθάνεστε. Δώστε τον απαραίτητο χρόνο στον εαυτό σας, ώστε να ξεσπάσετε και αμέσως μετά αρχίστε να εστιάζετε στα καλά της υπόθεσης.

 Ανεξαρτητοποιηθείτε. Σταματήστε να κάνετε πράγματα που δεν θέλετε και να συμφωνείτε με όσα δεν σας ταιριάζουν, προκειμένου να την εντυπωσιάσετε. Αφήστε που όσο πιο κολλημένοι δείχνετε, τόσο λιγότερο θα σας θέλει.

 4. Σκεφτείτε αν η επανασύνδεση είναι πράγματι καλή ιδέα

 Εάν τυχόν πάρετε την απόφαση να τα ξαναβρείτε, θα πρέπει να είστε συναισθηματικά νηφάλιοι για αυτό. Θέστε στους εαυτούς σας τις παρακάτω ερωτήσεις και το τοπίο θα ξεδιαλύνει:

  • Την θέλω πίσω επειδή φοβάμαι να είμαι ελεύθερος ή επειδή αισθάνομαι μόνος και μίζερος;
  • Πιστεύω πως δεν θα βρω κάποια καλύτερη;
  • Δεν μπορώ να φανταστώ μια χαρούμενη ζωή δίχως εκείνη;
  • Πιστεύω πως δεν είμαι αρκετά καλός για να βρω κάποια καλύτερη;

 Αν απαντήσατε καταφατικά σε κάποια από αυτές τις ερωτήσεις, τότε μάλλον δεν πρέπει να τα βρείτε μαζί της. Δεν είστε έτοιμοι ακόμα για κάτι τέτοιο. Επομένως, μάλλον είναι καλύτερο να το αφήσετε για την ώρα.

 Διαφορετικά, συνεχίστε απαντώντας σε αυτές τις ερωτήσεις:

  • Ταιριάζουμε σαν άνθρωποι; Έχουμε κοινές απόψεις, αξίες και οπτική γωνία;
  • Είμαι και οι δύο έτοιμοι για αυτό σε πνευματικό, ψυχικό και συναισθηματικό επίπεδο;
  • Ξέρουμε πως να αγαπάμε ανιδιοτελώς και με έναν ώριμο τρόπο;
  • Έχουμε προσδιορίσει τους λόγους για τους οποίους χωρίσαμε; Είμαστε έτοιμοι να τους δουλέψουμε για να αποφύγουμε έναν δεύτερο χωρισμό;

 Προσέξτε όμως. Θα πρέπει να είστε απόλυτα σίγουροι και βέβαιοι για τις απαντήσεις σας. Δεν υπάρχουν ίσως, μπορεί και θα δούμε – μόνο ναι ή όχι.

 5. Κανονίστε ένα ραντεβού όταν επικοινωνήσει μαζί σας

 Εάν σε κάποια φάση επικοινωνήσει μαζί σας, τότε μάλλον έχει ακόμη αισθήματα για εσάς. Μιλήστε μαζί της και μη διστάσετε να της προτείνετε να βγείτε ένα ραντεβού, προκειμένου να μιλήσετε από κοντά.

 Σε περίπτωση που δεχτεί, έχετε μόνο να κανονίσετε τις λεπτομέρειες από κοινού, να εμφανιστείτε και να περάσετε καλά. Προτιμήστε ένα ουδέτερο μέρος και έχετε στο πίσω μέρος του μυαλού σας πως μάλλον ούτε εκείνη έχει όλες τις απαντήσεις που ψάχνετε.

 Κι αν πάλι αρνηθεί, μην σκάτε. Δώστε ένα τέλος στην συζήτηση και επιστρέψτε στην πλήρη έλλειψη επικοινωνίας. Αν θελήσει να έρθει σε επαφή μαζί σας, επιδιώξτε να τη δείτε μία τελευταία φορά. Αν όχι, καλώς.

 Βέβαια, μπορεί να σας πει κάποια δικαιολογία, επειδή δεν θέλει να σας δώσει ελπίδες. Μην ξεχνάτε πως το «ίσως» αποτελεί μια πιο ευγενική μορφή του «όχι» και μην αφήνετε ανοιχτή τη θέση στην καρδιά σας για κάποια που δεν είναι σίγουρη πως τη θέλει.

 6. Βρείτε τα και μείνετε μαζί!

 Μόλις βγείτε μερικά ραντεβού και δείτε πως τα πράγματα αρχίζουν πάλι να σοβαρεύουν, έρχεται το αμέσως επόμενο βήμα: η εκ νέου δέσμευση στην σχέση σας.

 Μη διστάσετε να ξεκινήσετε εσείς την σχετική συζήτηση, ώστε να ξεκαθαρίσετε τα πράγματα. Ό,τι κι αν σας πει όμως, οφείλετε να σεβαστείτε την απόφασή της, όπως κι εκείνη τη δική σας.

 Αν απαντήσει καταφατικά και καταλήξετε μαζί, θα πρέπει να το κάνετε να δουλέψει και μαζί. Βρείτε τρόπους, προκειμένου να πετύχετε μια αρμονική συγκατοίκηση και να χτίσετε μια υγιή σχέση που θα βασίζεται στην αμοιβαιότητα, τον σεβασμό, την εμπιστοσύνη και τη τρυφερότητα.

 Όπως κι αν έχει, μην ξεχνάτε πως καμία σχέση δεν μπορεί να κρατήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα, αν δεν είναι υγιής.

 Όχι τίποτε άλλο δηλαδή, απλώς όσο αργά ερωτευόμαστε οι άνθρωποι, άλλο τόσο γρήγορα ξεπερνάμε μια κατάσταση ή μια σχέση που μας κάνει να αισθανόμαστε άσχημα το περισσότερο καιρό.

 Το πως να κερδίσετε την πρώην σας πίσω είναι το μόνο εύκολο. Αυτό που πραγματικά μετράει είναι το τι είστε και οι δύο διατεθειμένοι να κάνετε, προκειμένου να λειτουργήσει αυτή την φορά η φάση μεταξύ σας.

 Θέλετε περισσότερα tips για να ξέρετε πότε επιστρέφει μια γυναίκα; Εάν ναι, απλώς πείτε το μας στα σχόλια από κάτω!

Διαβάστε ακόμα στο Manday.gr:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top