Γνωριμία από απόσταση: Πώς θα της ζητήσεις να βγείτε;

Γνωριμία από απόσταση: Πώς θα της ζητήσεις να βγείτε;

 Τα μηνύματα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να μείνετε σε επαφή με κάποιον ακόμα κι αν ζει πολύ μακριά από εσάς. Εάν έχεις γνωρίσει μια κοπέλα και στέλνετε μηνύματα ο ένας στον άλλον έχοντας χτίσει μια όμορφη επικοινωνία, μήπως ήρθε η ώρα να της ζητήσεις να βρεθείτε από κοντά;

 Μπορεί να είναι πιο εύκολο από όσο φαντάζεσαι! Για να σε βοηθήσουμε να το κάνεις, έχουμε συγκεντρώσει μια εύχρηστη λίστα με συμβουλές και ιδέες σχετικά με το τι μπορείς να της πεις για να αυξήσεις τις πιθανότητές σου να απαντήσει θετικά.

 1. Ξεκίνα με κάτι που θα τη κάνει να χαμογελάσει.

 Να είσαι παιχνιδιάρης και χαλαρός. Στείλε της κάτι αστείο ή γλυκό για να ξεκινήσει η συζήτηση. Φέρνοντάς την σε καλή διάθεση, θα είναι πολύ πιο ανοιχτή στην ιδέα να βγει μαζί σου. Θα μπορούσες να δοκιμάσεις φράσεις όπως:

 • «Γεια σου όμορφη. Πως ήταν η μέρα σου;» ή «Ήσουν στο μυαλό μου όλη μέρα, οπότε σκέφτηκα να σου στείλω ένα μήνυμα. Πώς είσαι;»
 • Θα μπορούσες επίσης να της στείλεις ένα αστείο meme και να πεις: «Νόμιζα ότι μπορεί να σου αρέσει αυτό».
  2. Δοκίμασε να της ζητήσεις συμβουλές για να πάρεις ιδέες για ραντεβού.

 Είναι εξίσου ένας πολύ καλός τρόπος για να της ζητήσεις να βγείτε. Εάν δεν είσαι απόλυτα σίγουρος για το τι της αρέσει ή αν ψάχνεις ιδέες για ραντεβού, δοκίμασε να της ζητήσεις βοήθεια.

 Πες της ότι ψάχνεις για κάτι που πιστεύεις ότι μπορεί να την ενδιαφέρει και αν έχει κάτι να προτείνει. Θα μπορούσες να δοκιμάσεις φράσεις όπως:

 • «Ξέρω ότι αγαπάς το σούσι, συνέχεια για αυτό μιλάς! Έχεις κάποιο αγαπημένο εστιατόριο στην πόλη σου;»
 • «Ξέρεις κανένα καλό μαγαζί για πίτσα; Ξέρω ότι σου αρέσει η ιταλική κουζίνα!»
 • «Σκεφτόμουν να κάνω πεζοπορία όταν έρθω. Ασχολείσαι με την ύπαιθρο, ξέρεις κανένα καλό μέρος;»
 3. Ρώτα την αν θα της άρεσε να δειπνήσετε μαζί…ψηφιακά.

 Μπορείτε να φάτε μαζί χωρίς να φύγετε από το σπίτι! Ρώτησέ την αν θα ήθελε να δειπνήσει μαζί σου την ίδια ώρα και έτσι μπορείτε να προσποιηθείτε ότι είστε μαζί σε ένα εστιατόριο.

 Χρησιμοποιήστε μια εφαρμογή όπως το FaceTime ή το Mesenger για να πραγματοποιήσετε μια βιντεοκλήση ενώ τρώτε μαζί. Θα μπορούσες να δοκιμάσεις φράσεις όπως:

 • «Αφού είμαστε τόσο μακριά, γιατί δεν κάνουμε μια βιντεοκλήση στις 9 και να φάμε μαζί την ίδια ώρα!»

 Θα μπορούσατε ακόμα και να ανταλλάξετε συνταγές, ώστε να μαγειρέψετε και να φάτε το ίδιο πιάτο.

 4. Δοκιμάστε να παρακολουθήσετε μια ταινία μαζί από απόσταση!

 Netflix και χαλάρωση, ακόμα και όταν είσαι σε σχέση από απόσταση. Δώσε την ιδέα να παρακολουθήσετε μια ταινία μαζί ταυτόχρονα. Αν την ενδιαφέρει, επιλέξτε μια ταινία μαζί σε μια εφαρμογή όπως το Netflix ή το Hulu.

 Ορίστε μια ώρα που σας βολεύει για να κάνετε μαζί μια βιντεοκλήση σε μια εφαρμογή όπως το Facetime ή το Zoom και να ξεκινήσετε την ταινία ταυτόχρονα!

 Υπάρχουν ακόμα και εφαρμογές όπως το Google Watch Party και το Discord που σας επιτρέπουν να παρακολουθείτε την ίδια ταινία ενώ βρίσκεστε σε βιντεοκλήση.

 5. Πρότεινέ της ένα ραντεβού για καφέ.

 Σε ποιον δεν αρέσει ο καφές; Επιπλέον, αν έχετε ανταλλάξει μόνο μηνύματα μέχρι στιγμής, θα μπορούσε να είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να συναντηθείτε πρόσωπο με πρόσωπο χωρίς την πίεση ενός επίσημου ραντεβού.

 Ρώτησέ την αν μπορεί να σε συναντήσει για καφέ όταν θα βρίσκεσαι στην πόλη της. Θα μπορούσες να δοκιμάσεις φράσεις όπως:

 • «Γεια! Θα επισκεφτώ τον ξάδερφό μου σε λίγες εβδομάδες στην πόλη σου. Θέλεις να πιούμε έναν καφέ;»
 • Εάν τύχει να επισκεφθεί εκείνη την πόλη σου, μπορείς να της πεις «Φοβερό! Θα ήθελες να πιούμε έναν καφέ μαζί όσο θα είσαι εδώ;».
 6. Σχεδίασε ένα ραντεβού για δείπνο πρόσωπο με πρόσωπο, αν είναι εφικτό.

 Επίλεξε ένα υπέροχο μέρος για το πρώτο σας ραντεβού. Αν σκοπεύεις να πας στη περιοχή που μένει, δοκίμασε να τη ρωτήσεις αν θα ήθελε να δειπνήσει μαζί σου.

 Σχεδίασε ένα διασκεδαστικό δείπνο με φαγητό που θα απολαύσετε και οι δύο και πρότεινέ της ημερομηνία και ώρα συνάντησης για το πρώτο σας ραντεβού. Αν το θέλει, θα πει ναι! Θα μπορούσες να δοκιμάσεις φράσεις όπως:

 • «Λοιπόν, υπάρχουν μερικά πραγματικά υπέροχα μεξικάνικα εστιατόρια εδώ γύρω. Θα ήθελες να έρθεις να πάμε σε ένα από αυτά μαζί όταν φτάσεις στην πόλη;»
 • «Μου άρεσε να πηγαίνω σε αυτήν την πιτσαρία από όταν ήμουν παιδί, αλλά έχω να πάω αρκετά χρόνια. Θα ήθελες να έρθεις μαζί μου όταν θα πάω για φαγητό;»
  7. Επισκεφθείτε ένα μουσείο ή μια γκαλερί τέχνης.

 Αν είναι λάτρης της τέχνης, των έργων ζωγραφικής ή της ιστορίας, ένα μουσείο είναι μια εξαιρετική επιλογή. Αναζήτησε μερικά στην περιοχή της αν θα την επισκεφθείς ή δείξε της τα μουσεία και τα πολιτιστικά μνημεία της δικής σου πόλης αν θα έρθει εκείνη.

 Ρώτησέ την αν θέλει να το επισκεφθεί μαζί σου. Θα μπορούσες να δοκιμάσεις φράσεις όπως:

 • «Ξέρω ότι αγαπάς την αρχαία ελληνική ιστορία και μπορούμε να πάμε μαζί στο Αρχαιολογικό Μουσείο της πόλης μου.»
 • «Θα πραγματοποιηθεί μια έκθεση του Κυριάκου Ρόκου στην αίθουσα τέχνης «έκφραση – Γιάννα Γραματοπούλου» στην Αθήνα που  θα ήθελα να δω από κοντά και έλεγα αν Θέλεις να έρθεις μαζί μου».
 8. Ρώτησέ την εάν θα ήθελε να συμμετέχει στα σχέδιά σου.

 Δοκίμασε να ακολουθήσεις την άμεση προσέγγιση. Μην αγχώνεσαι για το αν θα πει ναι ή όχι. Απλώς ρώτησέ την ήρεμα αν θα ήθελε να έρθει μαζί σου αν έχεις ήδη προγραμματίσει να παρευρεθείς σε μια εκδήλωση ή ένα πάρτι. Θα μπορούσες να δοκιμάσεις φράσεις όπως:

 • «Έρχομαι στην πόλη για τον γάμο ενός φίλου μου. Θέλεις να με συνοδεύσεις;»
 • «Θα επισκεφτώ τους γονείς μου σε λίγο καιρό, θα ήθελες να έρθεις μαζί μου;»
 9. Οργάνωσε τις λεπτομέρειες εάν πει ναι.

 Έκλεισες τελικά το πολυπόθητο ραντεβού μαζί της. Συγχαρητήρια! Κατάφερες να της το ζητήσεις. Τώρα πρέπει να της μιλήσεις για τα «logistics της συνάντησης, η οποία μπορεί να είναι λίγο πιο δύσκολη και απαιτεί περισσότερο προγραμματισμό, καθώς δε μένετε κοντά ο ένας στον άλλο.

 Συντονίστε τα ταξιδιωτικά σας σχέδια και ορίστε ημερομηνία και ώρα για να συναντηθείτε. Θα μπορούσες να δοκιμάσεις φράσεις όπως:

 • «Τέλεια! Φτάνω στην πόλη την Κυριακή 18. Θέλεις να βρεθούμε τότε;»
  10. Επαλήθευσε τα στοιχεία της αν δεν την έχεις ξανασυναντήσει.

 Βεβαιώσου ότι δεν προσποιείται ότι είναι κάποια άλλη αν δεν την έχεις δει ποτέ από κοντά. Το «Catfishing» είναι όταν κάποιος προσποιείται ότι είναι κάποιος που δεν είναι για να έρθει σε επαφή με κάποιον, με απώτερο σκοπό να τον βλάψει.

 Εάν έχει προφίλ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή σε κάποιο σάιτ γνωριμιών, αναζήτησε την εικόνα προφίλ της μέσω της αντίστροφης αναζήτησης εικόνων στο Google για να βεβαιωθείς ότι είναι δική της. Ρίξε μια ματιά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσής της για να δεις αν ο λογαριασμός της είναι αληθινός.

 Προσοχή! Ποτέ μη δίνεις σε μια διαδικτυακή γνωριμία τον τραπεζικό σου λογαριασμό ή τα οικονομικά στοιχεία σου.

 Extra Tip: Αν είχε μια πολύ κακή μέρα ή αν είναι απασχολημένη με κάτι προσωπικό, θα ήταν προτιμότερο να περιμένεις μια πιο κατάλληλη στιγμή να της ζητήσεις να βγείτε. Μπορεί τότε να είναι πολύ πιο δεκτική στην πρότασή σου!

 11. Να είσαι ψύχραιμος και να αποδεχτείς με ηρεμία την αρνητική της απάντηση.

 Δε θέλεις να καταστρέψεις καμία μελλοντική ευκαιρία να τη συναντήσεις με το να αντιδράσεις σπασμωδικά και με εκνευρισμό. Ίσως δεν είναι ανοιχτή στην ιδέα μιας σχέσης εξ αποστάσεως ή ίσως απλώς δεν την ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή.

 Όποιοι και αν είναι οι λόγοι της, είναι σημαντικό να αποδεχτείς την απάντησή της. Μείνε ήρεμος και πες της ότι δεν υπάρχει πρόβλημα.

 Μπορείς να συνεχίσεις να της στέλνεις μηνύματα αν το θέλει και εκείνη και ποιος ξέρει, ίσως μια μέρα να είναι πιο ανοιχτή στην ιδέα να βγει μαζί σου. Δοκίμασε κάτι σύντομο και γλυκό όπως, «Μην ανησυχείς! Απλώς σκέφτηκα να ρωτήσω.»

 Είσαι μακριά από τη κοπέλα που σου αρέσει, αλλά δεν θέλεις να χάσετε επαφές και να χαθεί ο ερωτισμός ανάμεσά σας; Δες πως να της ζητήσεις να βρεθείτε από κοντά μέσω μηνυμάτων για να σου πει γρήγορα το ναι χωρίς δεύτερη σκέψη!

Διαβάστε ακόμα στο Manday.gr:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top