Χώρισα: Με ποιον τρόπο θα ξεπεράσεις την πρώην σου;

Χώρισα: Με ποιον τρόπο θα ξεπεράσεις την πρώην σου;

 Η διάλυση μιας σχέσης μπορεί να είναι εξαιρετικά επώδυνη και δύσκολη, ανεξάρτητα από τις συνθήκες που οδήγησαν σε αυτήν.

 Βέβαια, ο κάθε ένας βιώνει διαφορετικά την ερωτική απογοήτευση. Είναι απολύτως φυσιολογικό και κατανοητό να αισθάνεστε λυπημένοι, θυμωμένοι ή απογοητευμένοι μετά από έναν χωρισμό και να χρειάζεστε τον χρόνο σας για να προσαρμοστείτε στη νέα κανονικότητα – πολλοί άνθρωποι το κάνουν!

 Παρόμοια συναισθήματα οδηγούν ορισμένους ανθρώπους σε αισθήματα απόρριψης, σύγχυσης ή μοναξιάς. Γι’ αυτό, μην απορήσετε αν νιώθετε λιγάκι ανακουφισμένοι, αλλά ταυτόχρονα και πολύ μπερδεμένοι.

 Ίσως πάλι πιστεύετε ότι η ζωή σας άλλαξε μια και καλή και τα πράγματα δεν θα είναι ποτέ ξανά τα ίδια ή καλά.

 Φυσικά, κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Όσο δελεαστικό κι αν είναι όμως το να προσπαθήσετε να ξεπεράσετε γρήγορα τον τερματισμό της σχέσης σας, αυτό δεν θα σας βοηθήσει πραγματικά.

 Μερικές φορές, πρέπει να επικεντρωθείτε στον εαυτό σας και στο πώς μπορείτε να αισθανθείτε καλύτερα. Όλο αυτό χρειάζεται χρόνο, δουλειά και αρκετή υποστήριξη από το οικείο περιβάλλον σας.

 Το καλό είναι πως υπάρχουν διάφορα πραγματάκια που μπορείτε να κάνετε για να σταθείτε στα πόδια σας, όσο δύσκολος κι αν είναι ο χωρισμός σας.

 Τι μπορεί να με κάνει να νιώσω καλά μετά τον χωρισμό;

 Σε μια πρώτη φάση, καλείστε να θέσετε εκ νέου τις προτεραιότητές σας. Για να τα καταφέρετε, θα χρειαστεί να φέρετε τον εαυτό σας στο προσκήνιο και να ασχοληθείτε μονάχα με αυτόν.

 Δώστε λίγο χώρο στον εαυτό σας. Δεν χρειάζεται να αποκλείσετε την πρώην σύντροφο από την ζωή σας απευθείας μετά το «αντίο» σας, αλλά σίγουρα θα σας βοηθήσει το να την αποφύγετε για λίγο καιρό.

 Στο ενδιάμεσο διάστημα, παραμείνετε όσο το δυνατόν πιο απασχολημένοι γίνεται, σωματικά και πνευματικά.

 Ίσως βρεθείτε ξαφνικά με άπλετο ελεύθερο χρόνο στη διάθεσή σας, ειδικά τα Σαββατοκύριακα – ξέρετε, εκείνα που συνηθίζατε να περνάτε μαζί.

 Τώρα, λοιπόν, ήρθε η στιγμή να αφιερώσετε αυτόν το χρόνο στα δικά σας ενδιαφέροντα και σε όσα σας προσφέρουν χαρά και χαμόγελο.

 Πάρτε λίγο χρόνο για εσάς. Επικεντρωθείτε σε πράγματα και καταστάσεις, όπου βρίσκετε χαλάρωση. Δείτε τι κάνουν οι πετυχημένοι άνθρωποι το Σαββατοκύριακο, παρακολουθήστε μια ταινία, ακούστε μουσική, βγείτε και διασκεδάστε με φίλους ή κάντε εκείνο το ταξίδι που πάντα ονειρευόσασταν!

 Κι όταν έρχεστε σε επαφή με τα αγαπημένα σας πρόσωπα, μιλήστε τους. Έτσι, θα μπορέσετε να βγάλετε από μέσα σας όλες τις σκέψεις και τα συναισθήματά σας για αυτό το ζήτημα και να πάρετε μια άλλη γνώμη.

 Κατά τα άλλα, συνεχίστε την καθημερινότητά σας με έναν τρόπο που να σας κάνει να αισθάνεστε όμορφα. Προσπαθήστε, για παράδειγμα, να κοιμάστε καλά και να αθλείστε λίγο πιο συχνά.

 Ό,τι κι αν κάνετε, μην το ρίξετε στο αλκοόλ και άλλες ουσίες για να την παλέψετε. Μπορεί να σας κάνουν να αισθάνεστε λιγάκι καλύτερα, αλλά αυτό το συναίσθημα είναι τελείως παροδικό και η μετέπειτα κατάσταση είναι ακόμα χειρότερη.

 Μόλις χώρισα: Τι λένε οι ειδικοί στις σχέσεις;

 Επαγγελματίες του χώρου και σύμβουλοι γάμων ή σχέσεων εφιστούν την προσοχή στους φρεσκοχωρισμένους. Ακολουθήστε προσεκτικά τις συμβουλές τους:

  • Θυμηθείτε πως ό,τι κι αν αισθάνεστε τώρα, δεν θα κρατήσει για πάντα. Μπορεί να σας πάρει λίγο καιρό να ξεπεράσετε τον χωρισμό, αλλά σύντομα θα καταλάβετε πως πάντα θα υπάρχουν καλές και κακές μέρες.
  • Δεν έχει σημασία ποιος τερμάτισε τη σχέση. Δεν σημαίνει πως αυτό θα είναι πιο εύκολο για κάποιον από τους δύο.
  • Κι αν πάλι πιάνετε τον εαυτό σας να αναρωτιέται «γιατί με χώρισε;», σταματήστε. Δεν τρέχει κάτι κακό με εσάς. Μην το παίρνετε προσωπικά. Κάποιες φορές, οι άνθρωποι απλώς δεν τα βρίσκουν.
  • Όπως κι αν έχει, είναι καλύτερο να είστε εκεί έξω ελεύθεροι, παρά σε μια τοξική σχέση. Η ευτυχία σας δεν καθορίζεται από αυτήν ούτως ή άλλως.
  • Πολλοί είναι εκείνοι που αισθάνονται αναστατωμένοι ή θυμωμένοι σε αυτό το κρίσιμο στάδιο. Εσεις όμως οφείλετε να εκφράζετε τα συναισθήματά σας με έναν υγιή και εποικοδομητικό τρόπο.
  • Μην ασχολείστε με το πώς μπορεί να φαίνεται η όλη κατάσταση στους άλλους. Τώρα, είναι καιρός να επικεντρωθείτε σε εσάς.
  • Προσπαθήστε να βλέπετε τα θετικά του χωρισμού σας. Έχετε την ευκαιρία να μάθετε περισσότερα για τον εαυτό σας και το τι ακριβώς θέλετε από τη μελλοντική σχέση σας.
  • Έχετε κατά νου πως με την πάροδο του χρόνου και την κατάλληλη υποστήριξη θα τα βγάλετε πέρα και θα γίνετε ακόμα πιο δυνατοί!

 Πώς να χωρίσω τη σύντροφό μου;

 Εάν προσπαθείτε να χωρίσετε με τη σύντροφό σας, τότε οφείλετε να σκεφτείτε καλά το πώς θα τελειώσετε την σχέση σας.

 Κάντε μια μικρή παύση και σκεφτείτε: πώς θα ήθελα εγώ να μου φερθεί εκείνη σε μια τέτοια συνθήκη;

 Μόλις έχετε έτοιμη την απάντησή σας, προσπαθήστε να χωρίσετε με έναν τρόπο που να δείχνει τον σεβασμό σας απέναντι στο άτομο, αλλά και την ίδια τη σχέση.

 Παρόλα αυτά, πρέπει να είστε ξεκάθαροι και ειλικρινείς. Δώστε ένα λόγο που συμβαίνει όλο αυτό και καταλάβετε πως η πρώην κοπέλα σας μπορεί να πληγωθεί ή να θυμώσει με την απόφασή σας.

 Ποτέ, μα ποτέ μην της στείλετε ένα απλό μήνυμα στο κινητό για να τη χωρίσετε. Είναι το λιγότερο που χρειάζεται και τουλάχιστον περιφρονητικό.

 Όταν η πρώην προχωράει τη ζωή της

 Ανεξάρτητα από το πώς και το γιατί τελείωσαν τα πράγματα μεταξύ σας, καταλαβαίνουμε πως μπορεί να αναστατωθείτε όταν μάθετε ότι προχώρησε την ζωή της.

 Δεν έχει νόημα όμως να σκέφτεστε πως μπορεί να είναι μαζί με το νέο της σύντροφο.

 Συνεχίστε ως έχειν. Μην επικοινωνήσετε μαζί της και προς θεού, μην αρχίσετε να την κράζετε σε όλους τους λογαριασμούς σας στα social media – δείξτε λίγο επίπεδο!

 Εάν σας κατακλύζουν αρνητικά συναισθήματα, όπως είναι ο θυμός και η ζήλια, είναι σημαντικό να επικεντρωθείτε στη ψυχική σας υγεία. Μιλήστε σε κάποιον για το ζήτημα αυτό.

 Μπορεί να λένε πως ο έρωτας με έρωτα περνάει, αλλά αυτό δεν ισχύει πάντα. Γι’ αυτό, μη βιαστείτε να πείτε πως προχωρήσατε.

 Πάρτε το χρόνο σας πριν βγείτε ξανά εκεί έξω και αρχίσετε το φλερτ με μια άλλη γυναίκα. Ούτως ή άλλως, πρέπει πρώτα να βρείτε τι θέλετε από  εκείνη και να πατάτε γερά στα πόδια σας.

 Μην ξεχνάτε πως η ευτυχία είναι ατομική υπόθεση και δεν θα πρέπει ποτέ, μα ποτέ να εξαρτάται από άλλους. Είναι δική σας και μόνο δική σας!

 Από εκεί και πέρα, καταλαβαίνουμε πόσο δύσκολο σας είναι να το ξεπεράσετε. Ο χωρισμός όμως δεν σημαίνει πως ήρθε και το τέλος του κόσμου, παρά μόνο ότι χρειάζεστε χρόνο, δουλειά και υπομονή για να μπείτε ξανά στον κόσμο του dating και να προχωρήσετε πραγματικά.

 Σε περίπτωση που δυσκολεύεστε να αντιμετωπίσετε αυτήν την κατάσταση, μην περιμένετε άλλο. Απευθυνθείτε σε κάποιον σύμβουλο υγείας, για να σας καθοδηγήσει μέσα από όλα τα στάδια του χωρισμού.

 Αλήθεια, εσείς τι κάνατε αφότου χωρίσατε; Μοιραστείτε μαζί μας τα δικά σας tips και βοηθήστε κι άλλους που έχουν ανάγκη!

Διαβάστε ακόμα στο Manday.gr:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top