Πιάνει πάντα η αδιαφορία για να γυρίσει η πρώην;

Πιάνει πάντα η αδιαφορία για να γυρίσει η πρώην;

 Αδιαφορήστε για να κάνετε την πρώην σύντροφο σας να σας κυνηγήσει. Έτσι, θα πυροδοτήσετε την περιέργειά της. Θα εκτοξεύσετε την έλξη που αισθάνεται για εσάς όσο ποτέ και, τελικά, θα την κάνετε να επιδιώξει ένα ραντεβού μαζί σας.

 Το «παίξ’ το και λιγάκι αδιάφορος» δεν είναι ένα απλό, λαϊκό τραγούδι, αλλά ίσως και μία από τις πιο συνηθισμένες συμβουλές που θα ακούσετε για να ξαναφέρετε την πρώην κοντά σας και να πετύχετε την επανασύνδεση.

 Μάλιστα, μπορεί να ακούσετε μέχρι και συμβούλους σχέσεων να λένε στους πελάτες τους να συμπεριφέρονται αδιάφορα απέναντι στους πρώην τους, μέχρι να λαχταρήσουν και πάλι την συντροφιά τους.

 Μερικές φορές, το «να είσαι αδιάφορος» αναφέρεται στο να αγνοείτε πλήρως την πρώην σας και να είστε τελείως ψυχροί απέναντί της, ενώ άλλες στο να είστε μεν φιλικοί, αλλά σχετικά απόμακροι.

 Την ίδια στιγμή, μπορεί απλώς να αναφέρεται στην πλήρη έλλειψη επικοινωνίας ανάμεσά σας. Σας παίρνει τηλέφωνο, στέλνει μηνύματα ή προσπαθεί με οποιονδήποτε τρόπο να σας δει, αλλά εσείς απλά δεν ανταποκρίνεστε.

 Πιάνει, άραγε, η αδιαφορία για να γυρίσει η πρώην;

 Κι εδώ ακριβώς είναι το πρόβλημα. Είναι αδύνατο, βλέπετε, να αδιαφορήσετε τελείως για τις αντιδράσεις, τις απόψεις, τις απαντήσεις ή για ολόκληρη την ύπαρξή της.

 Επί της ουσίας, ακόμα και η παραμικρή προσπάθεια να δείξετε αυτή την υποτιθέμενη αδιαφορία προς το πρόσωπό της είναι τουλάχιστον δυσλειτουργική, αν όχι ανόητη.

 Όχι τίποτε άλλο δηλαδή, απλώς με το να κρύβετε τις πραγματικές σας προθέσεις, που δεν είναι άλλες από το να τα ξαναβρείτε, ορισμένες φορές κοροϊδεύετε τον ίδιο τον εαυτό σας!

 Εάν, λοιπόν, καταφέρετε να την προσελκύσετε ξανά κοντά σας, τότε θα έρθει η στιγμή που θα καταλάβει ότι δεν είστε ο άνθρωπος που ερωτεύτηκε. Εκείνη μάλλον ενδιαφέρθηκε για το πρόσωπο που δείχνατε πως είστε πριν την επανασύνδεση.

 Ο μόνος πραγματικός λόγος για τον οποίο παίζει να προσπαθήσετε να αδιαφορείτε για αυτήν την γυναίκα, εάν δηλαδή έχετε επιλέξει την συγκεκριμένη τακτική, είναι επειδή νοιάζεστε πολύ για εκείνη και υπάρχει μέλλον για αυτή τη σχέση.

 Προσποιείστε, λοιπόν, ότι δεν σας ενδιαφέρει καθόλου το γεγονός πως δεν έχει απαντήσει στο τρίτο κατά σειρά μήνυμά σας, για να μην πιστέψετε πως την έχετε χάσει μια και καλή.

 Πείθετε τους εαυτούς σας να το παίξετε ψύχραιμοι και αδιάφοροι κάθε φορά που παίρνετε την πρώην σας για ένα ραντεβού, ακριβώς επειδή φοβάστε τόσο πολύ το να τα κάνετε μαντάρα και να μην έχετε πλέον άλλη ευκαιρία για επανασύνδεση μαζί της.

 Ωστόσο, υπάρχουν και εκείνοι που βγαίνουν κατευθείαν εκεί έξω και ψάχνουν να βρουν την επόμενη, προσποιούμενοι ότι έχουν ήδη ξεπεράσει την προηγούμενη. Κι αν πάλι οι φίλοι τους μυριστούν τι κάνουν και τους ρωτήσουν, το παίζουν και σε αυτούς άνετοι.

 Μόνο που εκείνοι ξέρουν πως πίσω από όλη αυτή την αδιαφορία για να γυρίσει η πρώην κρύβεται ένα και μοναδικό πράγμα: τους ενδιαφέρει και με το παραπάνω!

 Η αδιαφορία, βλέπετε, δεν είναι παρά ένας αμυντικός μηχανισμός για την καταπολέμηση της ανασφάλειας, της ντροπής, του φόβου και της ευπάθειας. Δεν επιδεικνύει όμως δύναμη, αυτοσεβασμό και αυτοπεποίθηση, όταν το πρόσωπο που σας ενδιαφέρει θέλει να προχωρήσει στη ζωή του χωρίς εσάς.

 Στην πραγματικότητα, την επιλέγει εκείνο το είδος των ανθρώπων που κρύβονται διαρκώς στο γκρίζο λάκκο, χωρίς συναισθήματα, έτσι ώστε να αποσπούν τους εαυτούς τους από το πως νιώθουν για εκείνη τη γυναίκα και την στάση τους απέναντι στον χωρισμό.

 Αν ανήκετε, λοιπόν, ανάμεσα σε αυτούς, έχει έρθει η στιγμή να σταματήσετε. Μην λαμβάνετε σοβαρά υπόψη σας άλλες τοξικές συμβουλές για τις ερωτικές σχέσεις. Ούτως ή άλλως, το όλο κίνημα της αδιαφορίας είναι μια ψευδαίσθηση, όταν η σχέση φαίνεται να έχει τελειώσει οριστικά.

 Κι αν δεν μπορώ να κάνω αυτό, τότε τι να κάνω;

 Οτιδήποτε άλλο! Βρείτε κάτι που σας ενδιαφέρει πραγματικά και ουσιαστικά, που να είναι όμως ανεξάρτητο και εντελώς ασύνδετο από εκείνη και επικεντρωθείτε σε αυτό. Έτσι, θα μπορέσετε να ξεπεράσετε καλύτερα τον πόνο που νιώθετε τώρα.

 Το παράδοξο είναι πως το να βρείτε αυτό το κάτι, θα σας κάνει τελικά να είστε πραγματικά αδιάφοροι απέναντί της.

 Δεν πρόκειται όμως για την κοινή αδιαφορία που αναφέραμε προηγουμένως. Εδώ πέρα μιλάμε για την αυθεντική αδιαφορία, που είναι απαραίτητη για να αντιμετωπίσετε την ερωτική απογοήτευση και να ζήσετε μια ζωή μακριά της.

 Πρέπει όμως να βρείτε αυτό που σας παθιάζει. Μπορεί να είναι κυριολεκτικά οτιδήποτε. Ίσως θέλατε πάντοτε να γίνετε συγγραφέας ή να σπουδάσετε και να ασχοληθείτε με τη δουλειά των ονείρων σας.

 Μπορεί να είναι τόσο απλό όσο μια επιθυμία να αγοράσετε το αυτοκίνητο για το οποίο έχετε μοχθήσει υπερβολικά ή τόσο αλτρουιστικό, ώστε να θέλετε να αφιερώσετε την ενέργεια και τον χρόνο σας βοηθώντας ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη.

 Η απάντηση που θα δώσετε οι ίδιοι στο ερώτημα του «τι θέλω να κάνω;» είναι και αυτή που θα σας βοηθήσει να ξεχωρίζετε αυτά που μετρούν πραγματικά από εκείνα που δεν έχουν καμία απολύτως σημασία για εσάς σε αυτήν την ζωή.

 Μάλιστα, η γνώση αυτή θα σας ακολουθεί για όλη την υπόλοιπη ζωή σας! Πλέον, θα βρίσκεστε στην ευχάριστη θέση να επενδύετε την ενέργειά σας σε όσα έχουν να σας προσφέρουν κάτι σε αντάλλαγμα, παρά να τη σπαταλάτε και τελικά να καταλήγετε χαμένοι – πνευματικά, συναισθηματικά, αλλά και σωματικά. Για αυτό, διαλέξτε σωστά.

 Για πείτε μας, και σκεφτείτε το καλά πριν απαντήσετε: τι σας ενδιαφέρει και θεωρείτε πως είναι πιο σημαντικό και ουσιαστικό από την πρώην σας; Γράψτε μας σχετικά στα σχόλια από κάτω!

Διαβάστε ακόμα στο Manday.gr:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top