Φιλόδοξος άνδρας: 6 μυστικά επιτυχίας & καταξίωσης!

Φιλόδοξος άνδρας: 6 μυστικά επιτυχίας & καταξίωσης!

 Κάποιοι άνθρωποι λένε πως το να είναι κανείς φιλόδοξος μπορεί να τον βάλει σε μπελάδες.

 Μπορεί η φιλοδοξία να είναι το στοιχείο που τον σπρώχνει στην επιτυχία, αλλά καμία φορά μπορεί να τον βάλει στη διαδικασία να πατήσει επί πτωμάτων για να φτάσει στο στόχο του.

 Εάν όμως την εκμεταλλευτεί και τη διοχετεύσει με τον κατάλληλο και θεμιτό τρόπο, τότε θα είναι σε θέση να πραγματοποιήσει κάθε του όνειρο, χωρίς να παραγκωνίσει τους άλλους ανθρώπους.

 Από εκεί και πέρα, έρευνες μας δείχνουν πως οι φιλόδοξοι άνθρωποι μαθαίνουν περισσότερα πράγματα, τα πηγαίνουν καλύτερα στη συνέντευξη για δουλειά, αποκτούν πιο σταθερές και καλοπληρωμένες καριέρες και, γενικότερα, απολαμβάνουν ουσιαστικά τη ζωή τους.

 Εξάλλου, είναι γεγονός πως πολλά από τα κατορθώματα των ανδρών είναι προϊόντα της φιλοδοξίας τους.

 Σε περίπτωση που θέλετε να ακολουθήσετε κι εσείς το παράδειγμά τους, θα πρέπει να κυνηγάτε την υγιή φιλοδοξία. Δείτε, λοιπόν, τι κάνει ένας φιλόδοξος άνδρας:

 1. Θέτει στόχους, αλλά δεν τους μοιράζεται με κανέναν

 Ο φιλόδοξος άνδρας έχει συνεχώς στόχους στη ζωή του και, μάλιστα, εργάζεται σκληρά για να τους πετύχει. Φροντίζει όμως να τους κρατά για τα δικά του μάτια και μόνο.

 Ψυχολόγοι αναφέρουν πως με το να λέτε τους στόχους σας σε άλλους ανθρώπους, μειώνετε δραστικά τις πιθανότητες του να τους πραγματοποιήσετε.

 Κάθε φορά που θέλετε να κάνετε κάτι χρειάζεται να κάνετε κάποια πράγματα και να δουλέψετε σκληρά ως προς αυτό. Μάλιστα, δεν θα πρέπει να είστε ικανοποιημένοι μέχρι να δείτε τους καρπούς των προσπαθειών σας.

 Όταν όμως μοιράζεστε τέτοιου είδους πράγματα με άλλους και τα αποδέχονται, τότε είναι σα να ξεγελάτε τους εαυτούς σας πως πράγματι τα κάνατε.

 Κάπως έτσι, λοιπόν, νιώθετε ήδη την ικανοποίηση και αρχίζετε σιγά σιγά να χάνετε το κίνητρό σας για να κάνετε τη σκληρή δουλειά που απαιτείται για την εκπλήρωσή τους.

 2. Είναι πρόθυμος να πάρει ρίσκα

 Η φιλοδοξία δεν είναι εύκολη υπόθεση. Δείχνει πως δε φοβάστε το ρίσκο και την πιθανότητα της αποτυχίας, αφού δράτε για να πετύχετε το σκοπό σας και πειραματίζεστε αρκετά.

 Μέσα από τη συγκεκριμένη πρακτική μπορείτε να δώσετε σάρκα και οστά στα όνειρά σας. Οι περισσότερες καινοτομίες, βλέπετε, δεν δημιουργούνται όταν δέχεστε παθητικά όλα όσα σας φέρνει η ζωή στο διάβα σας, αλλά όταν τη ζείτε ενεργητικά.

 3. Ο φιλόδοξος άνδρας είναι ανοιχτόμυαλος

 Δε φοβάστε να αφήσετε το μυαλό σας να περιπλανηθεί σε άλλες ιδέες και τρόπους σκέψης. Ίσα ίσα, που το επιδιώκετε κιόλας, καθώς θέλετε να έρχεστε σε επαφή με διαφορετικούς ανθρώπους και εκτιμάτε το διάλογο ή τη διαφωνία μαζί τους.

 4. Επικεντρώνεται στην εκτέλεση

 Κάποιες φορές, οι άνθρωποι περνούν πολύ χρόνο για τη βελτίωση των δεξιοτήτων τους και το σχεδιασμό μιας στρατηγικής.

 Αυτό μπορεί να μην είναι και τόσο κακό, αλλά σαν φιλόδοξος άνδρας που είστε θα πρέπει να επικεντρώνεστε κυρίως στην εκτέλεση, παρά στη θεωρία.

 Έτσι, κερδίζετε πολύτιμο χρόνο και φτάνετε ένα βήμα πιο κοντά στους στόχους και την αυτοβελτίωσή σας, ενώ οι υπόλοιποι βρίσκονται ακόμη στη φάση του πρωταρχικού σχεδιασμού.

 5. Δεν ανταγωνίζεται τους άλλους

 Η λέξη ανταγωνισμός δεν ανήκει στο λεξιλόγιό του. Τη θέση της παίρνει ο συναγωνισμός κι αυτό στην εξαιρετική περίπτωση που ασχολείται με τους άλλους και μπαίνει στη διαδικασία να τους συναγωνιστεί.

 Όπως κι αν έχει, δεν πέφτει στην παγίδα του να συγκρίνει διαρκώς τον εαυτό του με τους υπόλοιπους και αυτό είναι ένα από τα καλύτερα μαθήματα ζωής που θα πάρει μέχρι τα 30. Γνωρίζει πολύ καλά ποιος είναι και τι μπορεί να καταφέρει κι αυτό είναι που τον καθιστά τόσο μοναδικό.

 Σε τελική ανάλυση, εάν το μόνο που κάνετε είναι να συγκρίνεστε με τους άλλους ανθρώπους, τότε χάνετε πολύτιμο χρόνο. Θα μπορούσατε να τον επενδύσετε σε εσάς και να έρθετε ακόμα πιο κοντά στους στόχους σας.

 6. Περιστοιχίζεται από άλλους φιλόδοξους ανθρώπους

 Υπάρχει κάτι που λέγεται «δύναμη της εγγύτητας» και αναφέρεται στα άτομα με τα οποία συναναστρέφεστε πιο συχνά από όλους. Αν αυτά είναι επιτυχημένα, τότε αυξάνετε σημαντικά τις πιθανότητες του να είστε κι εσείς εξίσου επιτυχημένοι.

 Μη ξεχνάτε πως είστε ο μέσος όρος των πέντε ανθρώπων με τους οποίους επιλέγετε να περνάτε το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου σας.

 Για τον ίδιο λόγο, θα πρέπει να σιγουρευτείτε ότι αυτοί είναι οι άνθρωποι που αξίζουν το χρόνο και την ενέργειά σας.

 Κάντε παρέα με άτομα που θαυμάζετε και βλέπετε σαν πρότυπα ζωής. Γίνετε φίλοι και μάθετε ένα σωρό πράγματα από αληθινούς μέντορες.

 Βρείτε τα με εκείνους που είναι πιο έξυπνοι από εσάς και επιτυχημένοι στους τομείς που σας ενδιαφέρουν – να είστε σίγουροι πως δε θα χάσετε!

 Οι άνθρωποι που έχουν υγιείς φιλοδοξίες στη ζωή τους είναι σε θέση να τις ελέγχουν αποτελεσματικά, προκειμένου να κατακτήσουν τους στόχους και τα όνειρά τους.

 Αφήνουν τις δυνάμεις τους να αποτελέσουν την κινητήρια δύναμη που κρύβεται πίσω από κάθε βήμα της διαδρομής τους – και τα καταφέρνουν!

 Μη διστάσετε να μοιραστείτε μαζί μας τις δικές σας φιλοδοξίες για τη ζωή! Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να μας αφήσετε ένα σχετικό σχόλιο από κάτω.

Διαβάστε ακόμα στο Manday.gr:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top