Ραντεβού για σεξ: Πότε να προχωρήσεις στη σχέση;

Ραντεβού για σεξ: Πότε να προχωρήσεις στη σχέση;

 Καλώς ή κακώς φαίνεται πως δεν υπάρχει μια συγκεκριμένη και σωστή απάντηαη στο ερώτημα: «πόσο καιρό πρέπει να περιμένω για να κάνω σεξ σε ραντεβού;».

 Για του λόγου το αληθές, όμως, η δημοφιλής τηλεοπτική σειρά Sex and the City προσπάθησε κάποτε να απαντήσει σε αυτό το ερώτημα.

 Η Carrie Bradshaw με τις φίλες της έφεραν στο προσκήνιο τον κανόνα των 3 ραντεβού. Την ιδέα δηλαδή πως όταν συναντάτε κάποια καινούρια κοπέλα, καλό είναι να περιμένετε προτού προχωρήσετε μαζί της.

 Σκοπός είναι να μη δώσετε την εντύπωση πως είστε τίποτα λιγούρηδες, δίχως όμως να περιμένετε και πολύ καιρό μέχρι να δείτε πως πράγματι ταιριάζετε και σε αυτόν τον τομέα. Όχι τίποτε άλλο δηλαδή, απλώς χωρίς να το καταλάβετε, μπορεί να μπείτε στο friendzone και τοτε να χάσετε οριστικά την ευκαιρία σας με τη κοπέλα που σας έχει συναρπάσει.

 Τι υποστηρίζουν οι ειδικοί;

 Είτε το πιστεύετε, είτε όχι, οι κοινωνικοί επιστήμονες δεν έχουν καταλήξει σε ένα συμπέρασμα σχετικά με το ποιο είναι το κατάλληλο ραντεβού για σεξ, ώστε να προχωρήσετε με την κοπέλα που σας ενδιαφέρει.

 Αυτό συμβαίνει επειδή ο κάθε ένας ορίζει διαφορετικά το «ραντεβού». Για παράδειγμα, θα πρέπει να έχετε βγει αποκλειστικά οι δύο σας ή μετράει το να είστε με παρέα; Πιάνεται και η περίοδος που μιλάτε ή μόνο ο καιρός που βγαίνετε;

 Ακόμα κι αν υπήρχε μια πεπατημένη για το τι θα πει ραντεβού όμως, ο ακριβής αριθμός αυτών εξακολουθεί να διαφέρει από άτομο σε άτομο.

 Κάποιοι έχουν τη τάση να βγαίνουν αρκετές φορές με το έτερον ήμισυ, ενώ άλλοι προτιμούν να περιμένουν κανέναν μήνα πριν προχωρήσουν.

 Για τον λόγο αυτό, οι ειδικοί επικεντρώνουν το ενδιαφέρον τους στην συνολική περίοδο που γνωρίζεστε με την εν λόγω κοπέλα, παρά στο πόσα ραντεβού έχετε βγει μαζί της.

 Πόσο καιρό περιμένουν οι περισσότεροι άνθρωποι;

 Ένα σωρό ερωτήσεις έχουν γίνει για να απαντηθεί το εν λόγω ερώτημα, σε μία εκ των οποίων 11.000 συμμετέχοντες που ανήκαν σε σοβαρές και μακροχρόνιες σχέσεις ρωτήθηκαν πότε έκαναν σεξ και πώς αυτό σχετίζεται με την γενικότερη ικανοποίηση που αισθάνονται.

 Από το σύνολο των απαντήσεων το 76% των ατόμων περίμεναν τουλάχιστον έναν χρόνο πριν ολοκληρώσουν την σχέση τους και μάλιστα, για το 93% ήταν η πρώτη τους φορά.

 Βέβαια, υπήρχαν κι εκείνοι που ήταν ήδη σεξουαλικά ενεργοί. Το 51% περίμενε μερικές εβδομάδες, ενώ όσοι δεν δίστασαν να προχωρήσουν στο πρώτο ραντεβού ή λίγο μετά από αυτό πλησίαζαν σε ποσοστό το 38%.

 Και θα μας πείτε, τι απέγιναν οι υπόλοιποι; Σωστά. Το υπόλοιπο 11% των αποτελεσμάτων αφορούσε ανθρώπους που έκαναν σεξ πριν καν βγουν το πρώτο ραντεβού!

 Κι όσον αφορά την ικανοποίηση που αισθάνονταν όλοι μέσα στην σχέση τους, οι διαφορές δεν ήταν παρά απειροελάχιστες.

 Μονάχα όσοι προχώρησαν σχετικά νωρίς είχαν τη τάση να είναι λίγο πιο δυσαρεστημένοι κι αυτό επειδή το πάθος και ο ενθουσιασμός φθίνουν με την πάροδο του χρόνου μέσα σε μία σχέση που δεν έχει δοκιμαστεί και δεν στηρίζεται σε υγιείς βάσεις.

 Σημασία έχει τι σκέφτεστε για το σεξ

 Υπάρχει κάτι πολύ σημαντικό που θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας για να κάνετε σεξ με την σύντροφό σας κι αυτό δεν είναι άλλο από το τι πιστεύετε οι ίδιοι για το σεξ και την αγάπη.

 Ως ένα βαθμό, όλοι έχουν αυτό που ονομάζεται κοινωνικοσεξουαλικός προσανατολισμός. Πρόκειται βασικά για τις πεποιθήσεις του καθενός γύρω από την σύνδεση που υπάρχει μεταξύ σεξ και συναισθημάτων.

 Όσοι πιστεύουν στην άμεση σύνδεση ισχυρίζονται πως δεν θέλουν να ολοκληρώσουν μέχρι η σχέση τους να περάσει στο επόμενο επίπεδο και να σοβαρέψει αρκετά, ενώ όσοι αδιαφορούν δεν προβληματίζονται για το σεξ στο ραντεβού.

 Για να διαπιστώσετε όμως, πότε είναι το κατάλληλο ραντεβού για σεξ σημασία έχει να γνωρίζετε και να σέβεστε τις προτιμήσεις και τις ανάγκες τόσο τις δικές σας, όσο και της κοπέλας που σας αρέσει. Μένοντας πιστοί σε αυτό, η κατάλληλη στιγμή θα σας βγει αβίαστα και θα είναι πολύ πιο απολαυστική και σημαντική απ’ ότι αν το κάνατε βιαστικά.

 Κι αν με την σύντροφο μου έχουμε διαφορετικές απόψεις για το  σεξ;

 Η απόφαση του να ολοκληρωθεί μια σχέση ανήκει σε όλα τα μέλη της και γι’ αυτό η συζήτηση θα πρέπει πάντοτε να σταματάει όταν ένα από αυτά δεν αισθάνεται έτοιμο ή αρκετά άνετα για να το κάνει.

 Αν δεν είστε ήδη σε σχέση με αυτό το πρόσωπο, μπορεί να μη θέλει καν να σας πει τον λόγο. Με την σειρά σας, οφείλετε να σεβαστείτε την απόφασή του και να μην το πιέσετε περαιτέρω.

 Κι αν πάλι πρόκειται για το ταίρι σας, θα χρειαστεί να δουλέψετε λιγάκι παραπάνω την εμπιστοσύνη στη σχέση σας. Έτσι, όσο περνάει ο καιρός, θα αισθάνεται ολοένα και πιο καλά με την ιδέα του να σας ανοιχτεί.

 Από εκεί και πέρα, οποιαδήποτε διαφωνία σας σε αυτό το κομμάτι, δεν χρειάζεται να αποτελέσει και αιτία χωρισμού. Ίσα ίσα, που αν σας αρέσει αρκετά το άτομο με το οποίο είστε, μπορείτε να βγάλετε μια άκρη μαζί!

 Συνοψίζοντας, δεν υπάρχουν καθιερωμένοι κανόνες σχετικά με το σε ποιο είναι το σωστό ραντεβού για σεξ με τη κοπέλα που βγαίνετε τον τελευταίο καιρό.

 Ούτως ή άλλως, ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός και έχει τις δικές του προτιμήσεις. Αυτό σημαίνει πως ό,τι λειτουργεί για τον έναν μπορεί να μην αποδίδει για τον άλλο.

 Έτσι, καλό είναι να μάθετε τις δικές σας προτιμήσεις, αλλά και εκείνες της συντρόφου σας και να φτιάξετε μαζί τους δικούς σας κανόνες – από την αρχή.

 Εδώ πέρα μας ενδιαφέρουν όλες οι απόψεις! Για αυτό, μη διστάσετε να μας πείτε τη δική σας στα σχόλια από κάτω.

Διαβάστε ακόμα στο Manday.gr:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top